ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ; ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ;

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

Είναι δεδομένο, πως ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης είναι ένα πολιτικό φαινόμενο. Που απασχολούσε, απασχολεί και θα συνεχίσει να απασχολεί την κοινή γνώμη, αλλά προβλημάτιζε, προβληματίζει και δεν θα πάψει να προβληματίζει τη ΝΔ!

Πριν όμως συνεχίσω με το σήμερα, θα ήταν ωφέλιμο να ασχοληθώ λίγο με το χθες και να θυμιθούμε μαζί, τι ακριβώς έγραφα στις 30 Ιουλίου 2017, μεταξύ των άλλων στο άρθρο μου: «Πατούλης… “Ο Γιώργος είναι πονηρός…”»:

«Πριν από αρκετούς μήνες, πολλές φορές έχω γράψει, ότι ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου των Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, έχει βάλει μέσα στο μυαλό του τη διεκδίκηση του Δήμου της Αθήνας, δίνοντας ακόμη γη και ύδωρ προκειμένου να πετύχει το σκοπό του! Τότε, μπορεί αρκετοί να μη με πίστεψαν, ωστόσο σήμερα που εμμέσως πλην σαφώς μας επιβεβαιώνει ο ίδιος, δικαιώνομαι για τα όσα έγραφα περί του θέματος!

Έτσι, επειδή “ο Γιώργος είναι πονηρός…” και επειδή γνωρίζει πως “των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν”, φρόντισε “επίσημα” πλέον να ασχοληθεί με τον μεγαλεπήβολο στόχο του, από νωρίς, δυο χρόνια πριν από τις Δημοτικές εκλογές!

Γι΄ αυτό, επειδή τίποτε δεν αφήνει στην τύχη, ίδρυσε Όμιλο Ενεργών Πολιτών “Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά” (o πιθανός αυριανός τίτλος του συνδυασμού του) και απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση στους Αθηναίους πολίτες, οι οποίοι θα ήθελαν να δουν ξανά να ζωντανεύει η πόλη τους και να λάβει ξανά τη θέση που της αξίζει στο παγκόσμιο γίγνεσθαι! Αυτή η πρόσκληση έγινε κάτω από τη σκιά της Ακροπόλεως σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τα μέλη του ΔΣ του Ομίλου!

Αντιλαμβάνεσθε λοιπόν όλοι, πόσο καιρό πριν “δούλευε” το συγκεκριμένο εγχείρημα στο μυαλό του! Αλλά, θα διερωτηθείτε, γιατί η ενεργοποίηση αυτή δυο ολόκληρα χρόνια πριν από τις δημοτικές εκλογές;

Όλα τα πράγματα όπως γνωρίζετε, έχουν την εξήγησή τους!

Και η εξήγηση είναι, πολύ μα πολύ απλή! Από τη Νέα Δημοκρατία, το κόμμα στο οποίο ανήκει ο κ. Πατούλης, διέρρευσαν οι υποψήφιοι διεκδικητές του Δήμου της Αθήνας! Αυτοί είναι: Η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Κώστας Μπακογιάννης και ο Γιώργος Πατούλης! Από μόνο του λοιπόν, φαντάζει ως πολύ δύσκολο το έργο του κ. Πατούλη, αφού μπροστά του θα έχει δυο μεγάλα “πολιτικά τζάκια”! Για να τα υπερκεράσει, θα πρέπει να αποδείξει πως, αυτός πρέπει να είναι ο εκλεκτός…»!

Η Ντόρα Μπακογιάννη τον “άδειασε” από υποψήφιο της Αθήνας…

Όπως επίσης, έγραφα στις 27 Δεκεμβρίου 2018 μεταξύ των άλλων στο άρθρο μου: “Ωρολογιακή βόμβα Πατούλη έτοιμη να τινάξει στον αέρα τη ΝΔ”:

«Ο Γιώργος Πατούλης, ο υπερφιλόδοξος Δήμαρχος Αμαρουσίου, μετά από 12 χρόνια στο Μαρούσι ήθελε να γίνει Δήμαρχος Αθηναίων και ακολούθως να διεκδικήσει την αρχηγία της ΝΔ και να καταστεί εν δυνάμει Πρωθυπουργός! Αυτές τις σκέψεις του και τις επιδιώξεις του – που επί χρόνια αποκάλυπτα κατ΄ αποκλειστικότητα – τις δούλευε με απόλυτη μεθοδικότητα, σοβαρότητα και προσέγγιση υπόγειων διαδρομών στη δεξιά Παράταξη! Αυτά τα “προτερήματά του”, τον έκαναν “αυτοκράτορα” στο Μαρούσι επί πολλά χρόνια! Με αυτά τα “προτερήματα” έγινε Πρόεδρος στον ΙΣΑ και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, προκειμένου να ελέγξει το δεξιό ακροατήριο!

Ωστόσο, το υπερφιλόδοξο όνειρό του για την Αθήνα, σκόνταψε στην Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία έβαλε φραγή στα σχέδια Πατούλη, αφού το ίδιο ακριβώς σχέδιο προς την Εξουσία έχει οραματιστεί για τον γιο της τον Κώστα Μπακογιάννη!

Έτσι, υπό την αφόρητη και εκβιαστική πίεσή της, η Ντόρα Μπακογιάννη επέβαλε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο αρχηγό της ΝΔ, το χρίσμα της ΝΔ για την διεκδίκηση του Δήμου της Αθήνας να το λάβει ο ανιψιός Κώστας Μπακογιάννης, αθετώντας την αρχική υπόσχεση προς τον Γιώργο Πατούλη! Αναγκάζοντας τον Γιώργο Πατούλη να αποδεχτεί – ας έκανε κι αλλιώς – την διεκδίκηση της Περιφέρειας Αττικής…»!

Μεγάλη ενόχληση έχει δημιουργήσει στη ΝΔ ο Γιώργος Πατούλης…

Επιστρέφοντας στο σήμερα να σας πω – σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες – πως έκτοτε, ποτέ οι σχέσεις του Προέδρου της ΝΔ και Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη δεν αμβλύνθηκαν και εξακολουθούν να παραμένουν ψυχρές!

Ενδεχομένως αυτή η ψυχρότητα να συνεχίστηκε και στα πολλά προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στην Περιφέρεια της Αττικής στις ημέρες διοίκησης Γιώργου Πατούλη!

Που αν και ενδεχομένως να μην γνώριζε πολλά από αυτά τα προβλήματα της Περιφέρειας ο Πρωθυπουργός, φροντίζει να “ενημερώνεται” μέσω της δράσης και διά μέσω των Δελτίων Τύπου που εκδίδει η Παράταξη του πρώην Περιφερειάρχη και Νομάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού “Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής”! Όπως επίσης, η εξ΄ αντανακλάσεως αναρρίχηση του κ. Πατούλη στη θέση του Περιφερειάρχη Αττικής, που ουδόλως τον εμπόδισε να συνεργάζεται υπογείως – γιατί άραγε; – με την προκάτοχό του Ρένα Δούρου, είναι σίγουρο πως προκάλεσε αναφυλαξία στο Μέγαρο Μαξίμου!

Της Ρένας Δούρου, υπαρχηγού κάποτε στον ΣΥΡΙΖΑ, που το 2014 έγινε Περιφερειάρχης μέσα από ένα κρεσέντο λαϊκισμού και δημαγωγίας κατά του Γιάννη Σγουρού, ο οποίος σήμερα φαίνεται να δικαιώνεται εκ των πραγμάτων από τον βίο και την πολιτεία των διαδόχων του στην Περιφέρεια Αττικής!

Έχει σπάσει πλέον το “γυαλί” Μητσοτάκη – Πατούλη;

Αλλά ας θυμηθούμε κάποιες καταγγελίες της Περιφερειακής Παράταξης Γιάννη Σγουρού, που πέρασαν από το μικροσκόπιο του Μαξίμου:

Στις 17 Ιουνίου 2020 η Παράταξη Γιάννη Σγουρού με ΔΤ αναδείκνυε ότι ο “μεγάλος περίπατος της Αθήνας”, είναι ένα μεγαλεπήβολο έργο που ξεκίνησε όμως ανάποδα! Επισημαίνοντας ιδιαίτερα, πως:

«Με αφορμή το πρόβλημα του κορωνοϊού αποφασίστηκε ο περιορισμός των λωρίδων κυκλοφορίας στην οδό Πανεπιστημίου. Με τον τρόπο αυτό στραγγαλίστηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, ταλαιπωρώντας χιλιάδες οδηγούς. Η Πανεπιστημίου δεν είναι δημοτικός δρόμος! Η εποπτεία και η ευθύνη συντήρησής της ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής. Αλήθεια μέσα από ποιες διαβουλεύσεις και διαδικασίες και με ποιο νομικό έρεισμα ο κ Πατούλης εκχώρησε την αρμοδιότητα του στον Δήμαρχο Αθηναίων; Άραγε τώρα ποιος έχει την ευθύνη συντήρησης όλου του δρόμου ή στην απευκταία περίπτωση ατυχήματος ποιος επιλαμβάνεται;»!

Ως γνωστόν ο “μεγάλος περίπατος της Αθήνας”, δημιούργησε πολλά προβλήματα στη ΝΔ και ενδεχομένως ψηφοθηρική ζημιά του κυβερνώντος κόμματος!

Επίσης στις 10 Σεπτεμβρίου 2020 η Παράταξη Σγουρού έφερε στο φως οικονομικά προβλήματα που σχετίζονται με την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου! Ένα ΔΤ με τίτλο “Εκτόξευση κόστους ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου” και το οποίο προξένησε αίσθηση στους κύκλους της ΝΔ και στο οποίο αναφέρονται επίσης μεταξύ άλλων:

«Για τη πορεία της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου κάνει λόγο ο πρώην περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός, ασκώντας κριτική στον περιφερειάρχη Αττικής λέγοντας χαρακτηριστικά ό,τι: “Ο κ. Πατούλης ένα χρόνο παρακολουθεί…. Ένα έργο που διαφημίστηκε ως η κατασκευή της Αθηναϊκής Ριβιέρας με τις θετικές επιπτώσεις του σε όλη την Αττική και τους κατοίκους της δεν προχωρά… Έχουν περάσει 3 ½ περίπου χρόνια από τότε που, η τέως Περιφερειάρχης Αττικής υπέγραψε την σύμβαση κατασκευής του έργου της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου (Α’ φάση)…»!

Αλλά και στις 29 Σεπτεμβρίου 2020 η Παράταξη Σγουρού ανέδειξε άλλο ένα κορυφαίο ζήτημα της Περιφέρειας Αττικής και το οποίο κάνει ζημιά στο κόμμα της ΝΔ! Το ΔΤ είχε τίτλο: “Γ. Σγουρός προς Πατούλη: Σταμάτα να αποποιείσαι τις ευθύνες σου για τον ΧΥΤΑ Φυλής! Και στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρονταν:

«Παράλληλα η προσπάθεια του κ. Πατούλη να μεταθέσει τις προφανείς ευθύνες της διοίκησής του για την κατάσταση στον ΧΥΤΑ Φυλής γενικά στους προηγούμενους είναι τουλάχιστον αστεία, καθόσον εκτός του ό,τι είναι ήδη έναν χρόνο Περιφερειάρχης, προφανώς ξεχνά ότι έχει διατελέσει επί 12ετία Δήμαρχος Αμαρουσίου και μάλιστα σε περίοδο που οι Δήμοι είχαν την αποκλειστική ευθύνη της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής και άρα φέρει ακέραια την ευθύνη διαμόρφωσης του “εγκλήματος της Φυλής”!

Ωστόσο το κορυφαίο ζήτημα, που πιστεύω πως ενόχλησε ιδιαίτερα το Μαξίμου, είναι η προειδοποίηση προσφυγής της Παράταξης Σγουρού στη δικαιοσύνη για τις αναθέσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ σε ιδιώτη δικηγόρο για τον δικαστικό χειρισμό των αγωγών για Μάτι και Μάνδρα, όπως αναφέρει σε ΔΤ στις 9 Οκτωβρίου 2020! Όπου ενημέρωνε η Παράταξη Σγουρού, πως δεν χρειάζονται αναθέσεις σε ιδιώτη δικηγόρο, αφού η Περιφέρεια Αττικής έχει πληθώρα ικανότατων δικηγόρων!

Ζήτημα που αναδεικνύεται πάλι προ ημερών με νέο ΔΤ και στο οποίο: «Αναδεικνύεται ότι, με ψέματα και αντιφάσεις η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής προσπάθησε με ανακοίνωσή της να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για την παράνομη ανάθεση έναντι παχυλής αμοιβής 297.600 ευρώ σε ιδιώτη δικηγόρο της εκπροσώπησης της Περιφέρειας κατά των θυμάτων στη Μάνδρα και το Μάτι.

Αποκρύπτοντας, ότι αρχικώς πρότεινε για έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο μια δυσθεώρητη αμοιβή που σύμφωνα με τους υπολογισμούς υπερέβαινε το 1.000.000 ευρώ.

Αποκρύπτοντας, ότι παραβίασαν τη νομοθεσία καθώς το σύνολο των Νομικών Γραφείων της Νομικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής πιστοποίησε εγγράφως, τη διαθεσιμότητα και τη γνωστή σε όλους εμπειρία των δικηγόρων της Νομικής Υπηρεσίας για το χειρισμό των υποθέσεων.

Κοροϊδεύοντας τους πολίτες της Αττικής ισχυριζόμενη ότι δεν θα αντιδικήσουν με τα θύματα στα δικαστήρια, ενώ θα μπορούσαν να τα καλέσουν σε συμβιβασμό, λαμβάνοντας πρωτοβουλία να συμμετάσχουν στη διαδικασία αυτή το Ελληνικό Δημόσιο και οι Δήμοι που εγκαλούνται για παραλείψεις.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο κ. Πατούλης και οι συνεργάτες του θα ελεγχθούν και θα αναγκαστούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος, την παραβίαση της νομιμότητας, την προχειρότητα και τον εμπαιγμό των πολιτών της Περιφέρειας Αττικής»!

Το Μαξίμου έχει καταλήξει στη διάδοχη κατάσταση για την Περιφέρεια Αττικής;

Όλα τα παραπάνω καταγγελλόμενα (υπάρχουν και πολλά άλλα), έχουν ενοχλήσει σφόδρα το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες μας σκέπτεται την επόμενη ημέρα για την Περιφέρεια της Αττικής, του μισού ελληνικού πληθυσμού, να επιλέξει άλλον υποψήφιο! Δηλαδή, η διεκδίκηση της Περιφέρειας Αττικής από τη ΝΔ δεν θα γίνει από τον κ. Γιώργο Πατούλη!

Αφού ήδη ακούγεται έντονα η διάδοχος κατάσταση και η οποία θα έχει γνώση επίσης, της αυτοδιοίκησης! Απόλυτα έμπιστου ανθρώπου του Μαξίμου, αφού του έχει ήδη αναθέσει την ευθύνη ενημέρωσης του λαού για την καθημερινή εξέλιξη του κορωνοϊού και όχι μόνο! Του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων – από τις 15 Μαρτίου 2020 – Νίκου Χαρδαλιά!

Οψόμεθα!!

loading...