Αρχαία κινέζικη συνταγή για μείωση της χοληστερίνης

 Τα κύρια συστατικά αυτής της συνταγής έχουν πολύ ωφέλιμες ιδιότητες για το σώμα και, όταν τα συνδυάζετε, πολλαπλασιάζετε τη δράση τους.

Η χοληστερίνη είναι ένα είδος λίπους (γνωστό και ως λιπίδιο) το οποίο το σώμα σας χρειάζεται για να λειτουργεί σε βέλτιστο επίπεδο. Όμως το πρόβλημα που εμφανίζεται όλο και συχνότερα στις μέρες μας είναι ότι πάρα πολλοί άνθρωποι κινδυνεύουν από καρδιαγγειακές νόσους επειδή έχουν υψηλή χοληστερίνη, συνήθως ως αποτέλεσμα κακής διατροφής. Όμως, μια αρχαία κινέζικη συνταγή μπορεί να σας επιτρέψει να την μειώσετε.

Με ιατρικούς όρους, η πάθηση αυτή είναι γνωστή ως λιπιδική διαταραχή ή υπερχοληστεριναιμία. Για να μην της επιτρέψετε να πυροδοτήσει άλλες, πιο σοβαρές νόσους, είναι σημαντικό να βρείτε έναν τρόπο να την ελέγξετε.

Θα πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι η χοληστερίνη χωρίζεται σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες, ανάλογα με τη σύστασή της:

Η “καλή” χοληστερίνη είναι γνωστή ως λιποπρωτεΐνη υψηλής πυκνότητας (HDL).

Η “κακή” χοληστερίνη είναι η λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας (LDL).

Η συνολική χοληστερίνη είναι ο συνδυασμός και των δύο παραπάνω τύπων.

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι άνθρωποι που έχουν υψηλά επίπεδα χοληστερίνης κάνουν μια υπερβολικά λιπαρή διατροφή, όμως η υψηλή χοληστερίνη μπορεί επίσης να οφείλεται στο υπερβολικό βάρος ή στον καθιστικό τρόπο ζωής.

Όλο και συχνότερα στις μέρες μας οι ειδικοί της υγείας, και συγκεκριμένα οι ειδικοί του καρδιαγγειακού συστήματος, καλούν τους ανθρώπους να αποκτήσουν επίγνωση των κινδύνων που μπορεί να συνεπάγεται η υψηλή χοληστερίνη.

Γι’αυτό στο σημερινό άρθρο θα μιλήσουμε για μερικές φυσικές θεραπείες και για συνήθειες που μπορείτε να αλλάξετε ώστε να κατεβάσετε τη χοληστερίνη σας σε πιο φυσιολογικά επίπεδα χωρίς δυσάρεστες παρενέργειες.

Η παραδοσιακή κινέζικη ιατρική χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες και ειδικά μία από τις συνταγές της έχει γίνει δημοφιλής σε όλο τον κόσμο καθώς οι άνθρωποι προσπαθούν να ελέγξουν αυτό το σημαντικό πρόβλημα υγείας.

Ποια είναι αυτή η αρχαία κινέζικη συνταγή;

Η συγκεκριμένη αρχαία συνταγή από την παραδοσιακή κινέζικη ιατρική συνδυάζει τις θρεπτικές ουσίες του σκόρδου με το χυμό του λεμονιού για τη βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας και τη μείωση των επιπέδων της χοληστερίνης, αλλά βοηθάει επίσης τους ανθρώπους που προσπαθούν να αδυνατίσουν να πετύχουν τους στόχους τους.

Τα δύο κύρια συστατικά χρησιμοποιούνται με τη μορφή συμπυκνωμένου εγχύματος. Αυτό συνεισφέρει στην αποτοξίνωση του σώματος, αποβάλλει τις άχρηστες ουσίες και προλαμβάνει την εμφάνιση άλλων χρόνιων προβλημάτων υγείας.

Φυσικά η κύρια δράση του αφορά στην καρδιά και στο κυκλοφορικό σύστημα, καθώς βελτιώνει την κυκλοφορία και καθαρίζει το αίμα σας.
Γιατί το σκόρδο μειώνει τη χοληστερίνη;

Το σκόρδο περιέχει πολλές θρεπτικές και αντιοξειδωτικές ουσίες που το καθιστούν ένα από τα καλύτερα φυσικά συστατικά που υπάρχουν.

Μια γνωστή ενεργή ουσία είναι η αλισίνη, υπεύθυνη για τη μείωση των υψηλών επιπέδων της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων.

Το σκόρδο συνεισφέρει επίσης στην πρόληψη των θρομβώσεων, εμποδίζοντας τη συσσώρευση αθηρωματικής πλάκας στις αρτηρίες σας.
Γιατί να χρησιμοποιήσετε χυμό λεμονιού;

Το λεμόνι είναι μία από τις καλύτερες αλκαλικές τροφές που χρησιμοποιούνται στη φυσική ιατρική, επειδή συμβάλλει στη ρύθμιση του pH του αίματος.

Η περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικές ουσίες επίσης βοηθάει στον καθαρισμό του αίματός σας, συνεισφέροντας στην εξάλειψη της χοληστερίνης.

Θεωρείται ότι το λεμόνι προστατεύει την καρδιά σας επειδή προάγει την αποτοξίνωση, μειώνοντας τις πιθανότητες απόφραξης των αρτηριών ή εμφάνισης υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Πώς φτιάχνετε αυτή την αρχαία κινέζικη συνταγή;

Η συνταγή αυτή είναι εύκολη στην προετοιμασία και τα συστατικά της είναι ευρέως διαθέσιμα και οικονομικά.

Πίνετε αυτό το ρόφημα δύο φορές τη μέρα, μετά το πρωινό και ξανά πριν το βραδινό γεύμα.

Υλικά

1 λίτρο νερό

3 βιολογικά λεμόνια μεσαίου μεγέθους

36 σκελίδες σκόρδο

Προετοιμασία

Καθαρίστε το σκόρδο και τεμαχίστε τις σκελίδες σε μεγάλα κομμάτια.

Μουλιάστε τα λεμόνια μέσα σε νερό με λίγο μηλόξυδο ή λίγη μαγειρική σόδα. Έτσι θα σιγουρευτείτε ότι απομακρύνονται τα βακτήρια που τυχόν υπάρχουν στη φλούδα. Μετά από μία ώρα βγάλτε τα λεμόνια από το νερό και κόψτε τα σε φέτες.

Βάλτε ένα λίτρο νερό να βράσει.

Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε το σκόρδο και τα λεμόνια.

Αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει και απομακρύνετέ το από τη φωτιά μόλις αρχίσει ξανά να κοχλάζει.

Όταν φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου, βάλτε το στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.

Ξεκινήστε τη θεραπεία το επόμενο πρωί.

Από τις πρώτες εβδομάδες θα αρχίσετε να παρατηρείτε τις ωφέλειες αυτού του ροφήματος. Όμως είναι σημαντικό να παραμείνετε σε επικοινωνία με το γιατρό σας για είστε σίγουροι ότι δεν θα αντιμετωπίσετε δυσάρεστες παρενέργειες.

https://meygeia.gr

loading...