Εθνικός «συναγερμός» στην Θράκη! Καταγγελίες «φωτιά» για την «νέα δομή» κοντά στα σύνορα, ΒΙΝΤΕΟ

 Μπαρούτι στο ήδη τεταμένο κλίμα στον Έβρο, έριξε μέσα ο υπουργός Μετανάστευσης κι Ασύλου Νότης Μηταράκης, σε ένα θέμα υψίστης εθνικής σημασίας, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος δημιουργίας ισλαμικής ζώνες μέχρι την Ρόδο

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο «Παρασκήνιο» ο υπουργός έκανε λόγο για «νέα δομή», αν και ισχυρίστηκε πως «στον Έβρο η παραμονή των αιτούντων άσυλο δεν θα υπερβαίνει τις 24 ημέρες και θα αφορά αποκλειστικά διαδικασίες καταγραφής και ταυτοποίησης».

Η συνέντευξη μάλιστα φιλοξενείται υπό τον τίτλο «ζήτημα εθνικής προτεραιότητας η νέα δομή στον Έβρο», ατάκα που αποδίδεται στον ίδιο τον υπουργό κι έχει προκαλέσει νέο κύκλο αντιδράσεων στην Εβρίτικη κοινωνία, που έχει ξεκαθαρίσει δια των εκπροσώπων και των φορέων της, πως δεν θα δεχθεί τίποτα παραπάνω από μία απλή αναβάθμιση των υποδομών στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης μεταναστών στο Φυλάκιο Έβρου και ΟΧΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ή νέα δομή κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

«Ο Έβρος αποτέλεσε προμαχώνα της ελληνοτουρκικής κρίσης του περασμένου Φεβρουαρίου. Σε τρεις ημέρες εισήλθαν 2.100 άτομα. Σε μία περίοδο όπου η αυξανόμενη και απρόβλεπτη τουρκική προκλητικότητα απαιτεί μέγιστη εγρήγορση, ετοιμότητα και προετοιμασία, η νέα κλειστή/ελεγχόμενη δομή στον Έβρο είναι ζήτημα εθνικής προτεραιότητας και αποτελεσματικής φύλαξης των συνόρων μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα υπάρχουν καταγγελίες για «όχληση από την πλευρά στελεχών του υπουργείου Μετανάστευσης των οικοπεδούχων της περιοχής» για να γίνει επίταξη εδαφών χάριν της δομής, κάτι που αρνήθηκε ο υπουργός κ. Μηταράκης, όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο:

«Η επέκταση της δομής αλλοδαπών στον Έβρο στην ουσία είναι νέα δομή με αύξηση της χωρητικότητας», δήλωσε στα Παραπολιτικά, ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης. 
Σύμφωνα με τον κ. Μαυρίδη  οι υπάρχουσες δομές λειτουργούν με κλειστό χαρακτήρα και η μία μετατρέπεται σε κλειστή ελεγχόμενη δηλαδή κάποιος θα μπορεί να μπαινοβγαίνει με χρονικό όριο. Σημείωσε πως δεν φτιάχνεις μια δομή για τυχόν μαζικό ρεύμα στον Έβρο, ενώ τόνισε πως υπάρχει πρόταση σε περίπτωση εισόδου χιλίων ατόμων, συγκεκριμένα να φιλοξενηθούν στο κλειστό γυμναστήριο για 24 ώρες μέχρι να βρεθούν τα λεωφορεία για να μεταφερθούν αλλού, καλώντας την κυβέρνηση να αντιληφθεί πως πρόκειται για μια λανθασμένη απόφαση την οποία πρέπει να ανακαλέσει.

«Η δομή που θέλει να δημιουργήσει στον Έβρο η Κυβέρνηση θα είναι χωρητικότητας 1.500 ανθρώπων. Είναι θέμα εθνικής σημασίας και πρέπει να σταματήσει τα σχέδια του ο κ.Μηταράκης», δήλωσε από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κώστας Βενετίδης.
Επιπλέον, ο κ. Βενετίδης σημείωσε ότι «η Περιφέρεια είναι αντίθετη με τις δομές αυτές από το 2016». Όπως τόνισε μάλιστα «δεν υπάρχει άνθρωπος στον Έβρο και την Θράκη που να συμφωνεί με την δομή».
Ακόμη ανέφερε πως «το θέμα είναι εθνικής σημασίας» και κάλεσε τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη να το ξανασκεφτεί.
loading...