Άλλη μία απόδειξη πως η Ελλάδα είναι το «καλύτερο παιδί» της νέας εποχής

 Είμαστε εξάλλου το «καλό παράδειγμα»!

Με μια ανάρτηση στο Twitter και στην ελληνική γλώσσα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σχολιάζει την εξέλιξη του προγράμματος εμβολιασμών, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρει:

«Ο εμβολιασμός έχει ξεκινήσει…και φτάνει μέχρι τα ελληνικά νησιά!

Στη Σύρο, τη Ρόδο και τη Χίο, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας λαμβάνουν το εμβόλιο για να προστατεύσουν τον εαυτό τους.

Ο εμβολιασμός μας βοηθάει να παραμείνουμε ασφαλείς από την COVID-19».

Προηγήθηκε την περασμένη εβδομάδα η πρόταση-ορόσημο του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις Βρυξέλλες αναφορικά με το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Η δε Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με πρώτη και καλύτερη την πρόεδρό της, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, έκρινε θετικά το πλαίσιο γύρω από το πιστοποιητικό που θα πρέπει να φέρουν όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες!

Η ελληνική πρόταση επαινέθηκε και συζητήθηκε ακόμη και σε χώρες εκτός Ε.Ε. , ενώ ιδιαίτερη εντύπωση έκανε το γεγονός πως πάνω στο θέμα αναφέρθηκε μέχρι και ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Είναι ένα θέμα που αξιολογούμε. Για την ώρα, δεν υπάρχει κάτι περισσότερο. Θα το μελετήσουμε με τον οργανισμό εξωτερικών υποθέσεων της Τουρκίας», είχε πει χαρακτηριστικά.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε επίσης πως η χώρα μας διαφημίζεται στους σχετικούς υγειονομικούς χάρτες ως η «πιο καθαρή γωνιά της Ευρώπης», ασχέτως αν τα καταστροφικά μέτρα των lockdowns αποτελούν «ψιλά γράμματα»:

loading...