ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Η νέα εξουσία ανατέλλει – Ο Έλον Μασκ έδωσε λεπτομέρειες

 Πρόσφατη συνέντευξη στον Business Insider…

O Mathias Döpfner, CEO της Μητρικής Εταιρείας του Business Insider, «Axel Springer», συνομίλησε προσφάτως με τον CEO της Tesla, Elon Musk, ο οποίος συμμετέχει ενεργά, από το πόστο του, στην Μεγάλη Επανεκκίνηση» του πλανήτη, παρότι δεν δείχνει να συμβαδίζει 100% με το πρότζεκτ αριστερόστροφων διεθνιστών, όπως ο Bill Gates.

Άλλωστε προσφάτως μετέφερε τις επιχειρήσεις του από την αριστερή Καλιφόρνια στο πιο δεξιό και άρα φιλικό προς τις επιχειρήσεις, Τέξας.

Την συνέντευξη ανήρτησε ο Έλον Μασκ, Παραμονή Πρωτοχρονιάς, στο Twitter, χαρακτηρίζοντάς την «εξαιρετική».

Μεταξύ άλλων, ειπώθηκαν τα παρακάτω:

Döpfner: Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά σχετικά με την διακυβέρνηση της τεχνητής νοημοσύνης. Είναι στα χέρια πολύ λίγων παντοδύναμων παικτών; Μπορεί να περάσει μια μέρα σε λάθος χέρια; Ή είναι σε πολλά χέρια; Υπάρχει έντονος ανταγωνισμός; Σας ανησυχεί όλο αυτό;

Musk: Είναι σημαντικό να υπάρχει κάποιο είδος κυβερνητικής εποπτείας. Και γενικά, συμφωνούμε ότι πρέπει να υπάρχει ρυθμιστική αρχή, όταν υπάρχει κάτι που αποτελεί κίνδυνο για το κοινό (σχόλιο el.gr: Εδώ ο Έλον Μασκ επικαλείται την ανάγκη παγκόσμιας κυβέρνησης, η οποία θα… φροντίζει δήθεν πως η τεχνητή νοημοσύνη δεν θα στραφεί κατά των ανθρώπων. Θα είναι έτσι τα πράγματα ή κατά αυτόν ον τρόπο η, κατά τα άλλα πάντα χρήσιμη, τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί για άλλους σκοπούς;;;). Υπάρχουν τα ρυθμιστικά γραφεία για αυτοκίνητα, αεροσκάφη, τρόφιμα και φάρμακα. (…) Θέλουμε κάποιος να ελέγχει και να επιβεβαιώνει ότι το αεροσκάφος είναι ασφαλές κτλ.. Το ίδιο ισχύει για τα αυτοκίνητα για τα τρόφιμα και τα φαρμακευτικά προϊόντα. Άρα λοιπόν πρέπει να έχουμε ρυθμιστικούς οργανισμούς, με κάποιο είδος δημόσιας εποπτείας, και για την τεχνητή νοημοσύνη, η οποία θα διασφαλίζει το δημόσιο αγαθό.

Döpfner: Είναι δίκαιο να πούμε ότι ένα έργο όπως το Neuralink δημιουργήθηκε για να ενδυναμώσει τους ανθρώπινους εγκεφάλους στον ανταγωνισμό τους με την τεχνητή νοημοσύνη;

Musk: Ναι! Είπα, αστειευόμενος, ότι το σύνθημα της εταιρείας ήταν: «Εάν δεν μπορείτε να τους νικήσετε, ενωθείτε μαζί τους». Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, μακροπρόθεσμα, δεν θα είμαστε σε θέση να νικήσουμε την ευφυΐα των υπολογιστών. Αλλά ίσως μπορούμε να επιτύχουμε μια ευτυχισμένη συμβίωση (σχόλιο el.gr: Με αυτό μάλλον εννοεί ο Έλον Μασκ, στο πλαίσιο της νοοτροπίας του δούλου, η οποία διασπείρεται διαχρονικά στην ανθρωπότητα –βλ. Παλαιά Διαθήκη- πως αφού δεν μπορείς να νικήσεις την εξουσία, υποτάξου σε αυτή). Και στην πορεία, μπορούμε επίσης να θεραπεύσουμε πολλές ασθένειες που οφείλονται σε εγκεφαλική βλάβη. Έτσι, εάν κάποιος έχει εγκεφαλικό επεισόδιο ή πάσχει από επιληψία, επιληπτικές κρίσεις, κλινική κατάθλιψη ή κάτι τέτοιο, αυτά είναι όλα πράγματα που μπορούν να βελτιωθούν με μια συσκευή εγκεφάλου (σχόλιο el.gr: Τσιπάκι ή εμφύτευμα, το οποίο θα επηρεάζει τον εγκέφαλο. Το «τυράκι» είναι η Υγεία. Άλλωστε με αφορμή τον κορωνοϊό δεχτήκαμε τόσα μέτρα περιορισμού της ελευθερίας. Με αφορμή την βελτίωση της υγείας αλλά, υποτίθεται, και των ικανοτήτων του εγκεφάλου, γιατί να μην δεχθούμε μία μικροσυσκευή στον εγκέφαλό μας;;;).

Döpfner: Σκέφτεστε σε βάθος μέσω ενός οράματος ότι μια μέρα και, στο όχι πολύ μακρινό μέλλον, η γλώσσα δεν θα είναι απαραίτητη. Επειδή θεωρητικά, είναι δυνατόν να διαβάσετε σκέψεις, να διαβάσετε τις επιθυμίες του εγκεφάλου και με κάποιον τρόπο, να τις μεταφράσετε ή να τις εφαρμόσετε σε δράσεις – που ηχούν υπέροχα στα αυτιά και μπορούν να θεραπεύσουν πολλές ασθένειες (…) Από την άλλη πλευρά, κάποιος θα μπορούσε να διαβάσει τις σκέψεις μου. Δεν ξέρω αν αυτό είναι ένα πραγματικά επιθυμητό όραμα.

Musk: Όχι, θα εξακολουθεί να υπάρχει ιδιωτικότητα. Δεν μπορούν να διαβάσουν τις σκέψεις σας χωρίς την άδειά σας ή οτιδήποτε άλλο (σχόλιο el.gr: Η άδεια όμως δεν θα είναι προαπαιτούμενο για την όποια δράση του εμφυτεύματος;;; Άλλωστε οι άνθρωποι δίνουν συνεχώς την έγκρισή τους σε διάφορα προγράμματα –facebook, twitter, εφαρμογές κτλ- χωρίς να διαβάσουν τις λεπτομέρειες. Εκεί όμως κρύβεται ο… Διάβολος. Πονηρή τοποθέτηση του Elon Musk). Αλλά αυτό που έχω να πω είναι ότι οι αρχικές χρήσεις της Neuralink για πολλά χρόνια θα είναι η επίλυση ιατρικών προβλημάτων, σοβαρών προβλημάτων εγκεφάλου ή σπονδυλικής στήλης (σχόλιο el.gr: Πάλι μπήκε η Υγεία μπροστά. Υγεία πάνω απ’ όλα! Και από την ελευθερία σκέψης;;;)

Döpfner: Υπάρχει ο κίνδυνος ότι η γλώσσα θα μπορούσε να εξαφανιστεί ή θα μπορούσε τουλάχιστον να χάσει τη σημασία της.

Musk: Οι βραχυπρόθεσμες εφαρμογές για μια διεπαφή εγκεφάλου-μηχανής επιλύουν πραγματικά πολύ θεμελιώδη εγκεφαλικά ή σπονδυλικά τραύματα. Εν συνεχεία, καθώς οι συσκευές γίνονται πιο προηγμένες, μακροπρόθεσμα, θα μπορούσατε να κάνετε εννοιολογική και συναινετική τηλεπάθεια.

Döpfner: Θα συμφωνούσατε ότι υπάρχουν τρεις προτεραιότητες: η μία είναι ότι πρέπει να ενισχύσουμε την ανθρώπινη νοημοσύνη (σχόλιο el.gr: Δίνοντας εξουσίες πάνω της στην τεχνητή νοημοσύνη;), η δεύτερη προτεραιότητα είναι ότι χρειαζόμαστε καλή πλουραλιστική διακυβέρνηση, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν είναι στα χέρια πολύ λίγων (σχόλιο el.gr: Όχι μονόπλευρη διακυβέρνηση των αριστερόστροφων διεθνιστών. Όλα δείχνουν πως μέσω του Elon Mask, στην όποια παγκόσμια διακυβέρνηση θα προσπαθήσουν να συμμετάσχουν εκείνοι που σκέφτονται πιο δεξιά – Αμερικανικός Νότος, Ρωσία και σύμμαχοι). Και η τρίτη προτεραιότητα είναι: χρειαζόμαστε ευέλικτους κανόνες (σχόλιο el.gr: Αν δεν πετύχει κάτι, να μπορούν να το αλλάξουν)

Musk: Ναι, απολύτως.

https://www.el.gr/

loading...