ΕΣΚΕΜΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ: ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ – Βίντεο

«Προσκαλούν» πράκτορες των Τούρκων να έρθουν στην Ορεστιάδα!!!

«Ασέβεια απέναντι στην τοπική κοινωνία», χαρακτηρίζεται η απόφαση της κυβέρνησης να επεκτείνει την δομή φιλοξενίας των παράνομων μεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας (1500 ατόμων!!!), κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, μη λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός πως εκεί μπορούν να συγκεντρωθούν μισθοφόροι και πράκτορες των Τούρκων που σε περίπτωση σύγκρουσης με την Ελλάδα θα χτυπάνε από πίσω.

Μεσίστιες κυμάτιζαν χθες οι ελληνικές σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια του χωριού «Φυλάκιο Ορεστιάδας», ως κίνηση διαμαρτυρίας για την δημιουργία νέας, ουσιαστικά δομής φιλοξενίας μουσουλμάνων αλλοδαπών.

Εδώ και 7 χρόνια άλλωστε στο Φυλάκιο υπάρχουν τα ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ, ενώ οι ξεσηκωμοί και οι καταστροφές από τους παράνομους μετανάστες, έχουν αγανακτήσει τους Έλληνες. Φανταστείτε τι έχει να γίνει τώρα που θα έρθουν πολλαπλάσιοι με την δημιουργία νέας δομής.

Το Τοπικό Συμβούλιο Φυλακίου με ψήφισμα του εξάλλου έχει τεθεί ξεκάθαρα και κατηγορηματικά εναντίον της δημιουργίας νέων δομών ή της επέκτασης των υπαρχουσών.

Ο Πρόεδρος Χρήστος Τυρμπάκης μάλιστα, έχει ενημερώσει τον δήμαρχο Ορεστιάδας, Βασίλη Μαυρίδη, ο οποίος, μιλώντας σε θρακικά μέσα ενημέρωσης, κάνει λόγο για «κυβερνητική ανακολουθία λόγων και πράξεων! Καλώ άμεσα σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη όλους τους θεσμικούς φορείς της Περιφέρειας ΑΜΘ για λήψη αποφάσεων. Δυστυχώς κάποιοι δεν έχουν ιδέα του τι σημαίνει Θράκη. Θα το μάθουν καλά όμως».

Όπως σας μεταδώσαμε στο el.gr, η είδηση επέκτασης της δομής φιλοξενίας παράνομων μεταναστών στον Βόρειο Έβρο, με κυβερνητική απόφαση, έγινε γνωστή λίγο πριν την εκπνοή του ’20, με μία απλή ανάρτηση στην «Διαύγεια», χωρίς καμία πρότερη ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας και σε ανακολουθία της διαχρονικής δέσμευσης της ελληνικής πολιτείας πως «η Θράκη εξαιρείται των μόνιμων δομών».

Η απόφαση έχει προκαλέσει απογοήτευση στην τοπική κοινωνία του Έβρου και φέρει την υπογραφή του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με στόχο την επέκταση του Κέντρου Υποδοχής Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Φυλακίου Β. Έβρου. Η είδηση προέκυψε έμμεσα, από την δημοσίευση στην «Διαύγεια» πρόσκλησης για την «υποβολή προτάσεων δράσεων, προκειμένου να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης 2014-2020».

Εκτός από τον δήμαρχο Ορεστιάδας, στην εν λόγω απόφαση έχουν εναντιωθεί ακόμα και οι τρεις βουλευτές Έβρου της Νέας Δημοκρατίας (Αν. Δημοσχάκης, Στ. Κελέτσης, Χρ. Δερμεντζόπουλος).

«Υπάρχει ένα οξύμωρο σε αυτήν την περίπτωση. Ενώ ενισχύονται τα σύνορα, έχουν προστεθεί συνοριοφύλακες, κατασκευάζεται ο φράχτης, κάτι που σημαίνει πως, εάν το θέλουμε, δεν θα περνάει κανένας, δημιουργείται νέα δομή με πολλαπλάσιο αριθμό ξένων. Αυτό μας ανησυχεί, γιατί όσους έρχονται από την θάλασσα θα τους μεταφέρουν εδώ», αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Κώστας Βενετίδης.

Δείτε σχετικά ρεπορτάζ από την Θράκη, στα οποία αποτυπώνεται η οργή των κατοίκων:

loading...