Translate the article and read it to your Language

Όχι ταξίδια, όχι σινεμά: Τι δεν θα μπορούν να κάνουν πια οι αρνητές του εμβολίου…


 Η πανδημία του κορονοϊού μάλλον φτάνει προς το τέλος της, τουλάχιστον είναι αισιόδοξα τα μηνύματα για την καταπολέμηση του Covid-19, καθώς έχουν ήδη εγκριθεί το εμβόλιο της Pfizer της Moderna και το Oxford/AstraZeneca, ενώ άλλα τρία εμβόλια βρίσκονται λίγο πριν από την έγκριση.


Δύο αντίπαλα στρατόπεδα για το εμβόλιο

Το εμβόλιο έχει δημιουργήσει δύο στρατόπεδα, με τους μεν που ζητούν να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και τους δε, τους αρνητές ή αντιεμβολιαστές που φοβούνται ή θεωρούν ότι με το εμβόλιο θα τους χορηγήσουν στον οργανισμό… τσιπάκια.«Εγώ δεν πρόκειται να κυνηγάω με το εμβόλιο στο δρόμο ανθρώπους, οι οποίοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν. Αλλά θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αναλαμβάνουν μία ευθύνη απέναντι στον εαυτό τους. Και μπορεί όχι εμείς, αλλά η ίδια η αγορά, η ελεύθερη οικονομία να επιβάλει τέτοιους περιορισμούς που να είναι η ζωή τους λίγο πιο δύσκολη», δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ξεκαθάρισε πως όσοι αρνηθούν να κάνουν το εμβόλιο θα αναγκαστούν να συνηθίσουν σε μια νέα πραγματικότητα προκειμένου να μην θέτουν σε κίνδυνο όλους τους υπόλοιπους.

Και μπορεί φυσικά ο εμβολιασμός να μην είναι υποχρεωτικός, αλλά σίγουρα θα καταστεί αναγκαίος, αν θέλουμε να ξαναβρούμε την κανονικότητα στη ζωή μας. Αυτό το κομμάτι περιλαμβάνει ταξίδια, εξόδους σε εστιατόρια και μπαρ, κινηματογράφο και συναυλίες και γενικά ό,τι έχει να κάνει με συνωστισμό σε χώρους όπου συγκεντρώνονται πολλά άτομα μαζί.
Εμβόλιο ή όχι για τα ταξίδια;

Ως προς τα ταξίδια, ήδη αρκετές αεροπορικές έχουν ξεκινήσει να προετοιμάζουν το έδαφος απευθυνόμενοι στο καταναλωτικό κοινό, εξηγώντας πως για οποιοδήποτε διεθνές ταξίδι το εμβόλιο θα είναι προαπαιτούμενο.

Η αυστραλιανή Qantas έχει ανακοινώσει μέσω του CEO της ότι ταξίδια Αυστραλών έξω από τη χώρα και τη Νέα Ζηλανδία θα απαιτούν το εμβόλιο, όπως και η ανάποδη διαδρομή. Προς την καταπολέμηση του φόβου, η British Airways ετοιμάζει μια εφαρμογή-διαβατήριο, όπου θα αναγράφεται αν ο ταξιδιώτης έχει κάνει το εμβόλιο, αλλά και το πρωτόκολλο που ισχύει στη χώρα του για όσους ταξιδεύουν από και προς αυτήν.

Κάτι αντίστοιχο ετοιμάζεται σε Χονγκ Κονγκ και Σιγκαπούρη για τα ταξίδια μεταξύ των δύο χωρών, ενώ και η Korean Air της Νοτίου Κορέας δημιουργεί το σύστημα που θα της εξασφαλίζει ένα check in covid-free επιβίβασης.Στο αντίπαλον δέος, η Ryanair, δήλωσε μέσω του εκτελεστικού στελέχους της εταιρείας, Eddie Wilson, σχετικά με το υγειονομικό διαβατήριο: “Εάν είναι επιτυχής η πρωτοβουλία θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού. Ωστόσο, η Ryanair δεν θα συμμετάσχει στην ιδέα, τονίζοντας ότι η απαίτηση των επιβατών να λάβουν εμβόλιο Covid δεν πρέπει να είναι υποχρεωτική, ειδικά όταν μιλάμε για πτήσεις μικρών αποστάσεων προς την Ευρώπη”.
Σινεμά, μπαρ & εστιατόρια

Εκτός από τα αεροπορικά ταξίδια, πάντως, φαντάζει λογικό κάποιες χώρες να εφαρμόσουν και προαπαιτούμενο εμβόλιο για είσοδο σε χώρους εστίασης και θεαμάτων. Ο αρμόδιος για τη διανομή των 357 εκατομμυρίων εμβολίων στη Μεγάλη Βρετανία, ο Ναντίμ Ζαχάβι, υποστήριξε σε δηλώσεις του πως παμπ, μπαρ, εστιατόρια, χώροι συναυλιών, αθλητικά events και θέατρα-σινεμά θα έχουν υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους θεατές τους.

Αν κάτι τέτοιο ισχύσει στην Αγγλία και αν ήδη η Ισπανία βγάζει κόκκινη κάρτα σε όσους δεν εμβολιαστούν, τότε δεν βλέπουμε τι θα το σταματήσει από το να ισχύσει σε μεγάλη κλίμακα στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Μάλιστα σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τη χώρα μας, θα εκδίδεται πιστοποιητικό εμβολιασμού με τους κωδικούς Taxis και ΑΜΚΑ, καθώς και από τα ΚΕΠ, που θα είναι ουσιαστικά η κάρτα ελευθέρας του πολίτη για να μπει χωρίς πρόβλημα σε διάφορα μέρη.

https://www.travelstyle.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :