Translate the article and read it to your Language

Η ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ Ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα “απολογήθηκε” στην Ντόρα Μπακογιάννη…
Έγραφα μεταξύ άλλων στο άρθρο μου της Παρασκευής 22 Ιανουαρίου 2021 στην Ελεύθερη Ώρα με τίτλο: “Το Αιγαίο και τα 12 ν.μ. διχάζουν Μητσοτάκη - Δένδια”:

«Η Γερμανία φρόντισε λίγες ημέρες πριν εγκαταλείψει την προεδρία στην ΕΕ την οποία είχε στο δεύτερο εξάμηνο του 2020, να στείλει τον Γερμανό ΥΠΕΞ Χάικο Μάας στην Τουρκία!

Για να δεχτεί προφανώς τις ευχαριστίες του Τούρκου ομολόγου του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επειδή η Γερμανία κατάφερε να μπλοκάρει τρεις (3) φορές την επιβολή κυρώσεων της ΕΕ κατά της Άγκυρας στο εξάμηνο που ασκούσε την προεδρία της ΕΕ το Βερολίνο. Υποσχόμενος ο κ. Μάας – σύμφωνα με πηγές μας - ότι και στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου, η Γερμανία θα μπλοκάρει πάλι την επιβολή οικονομικών κυρώσεων κατά της Τουρκίας!

Όμως ο Γερμανός ΥΠΕΞ ήταν προκλητικότατος στην συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, αφού δεν απάντησε στις προκλητικές δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά της Ελλάδος! Όταν δηλαδή μια τρίτη χώρα προκλητικά επιτίθεται σε μια χώρα της ΕΕ και η Γερμανία ανέχεται τον ΥΠΕΞ της τρίτης χώρας να προσβάλλει προκλητικά την Ελλάδα μέλος-κράτος της ΕΕ!

Σε σημείο τέτοιο, που εξόργισε ακόμη και την “Πρωθυπουργεύουσα” γερμανόφιλη Βουλευτή Χανίων της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία με δηλώσεις της άσκησε δριμύτατη επίθεση στον Γερμανό ΥΠΕΞ από το βήμα της Βουλής, προτρέποντας τον Έλληνα ΥΠΕΞ ώστε να ζητήσει επισήμως εξηγήσεις:

«Θα πρέπει να μας εξηγήσει πώς χάθηκε στη μετάφραση η ευθεία απειλή κατά της Ελλάδας. Δεν την κατάλαβε στη μετάφραση ή την κατάλαβε και έμεινε μουγγός; Αν το κατάλαβε έχουμε δικαίωμα να πούμε ότι αυτό δεν μπορεί να είναι θέση εταίρου εντός ΕΕ. Δεν νοείται χώρα εκτός ΕΕ, να απειλεί χώρα εντός και ο ΥΠΕΞ της να μην απαντά. Θέλω να ελπίζω, ότι επειδή τα τούρκικα είναι δύσκολη γλώσσα, η μετάφραση είχε κενά. Αν δεν είναι έτσι όμως η Ελλάδα δικαιούται να εκφράσει εντονότατα τη δυσαρέσκειά της»!

Τα παραπάνω λοιπόν έγραφα την Παρασκευή, δηλώνοντας μάλιστα ευχάριστα έκπληκτος για την στάση της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη!

Ωστόσο δεν πέρασε ούτε ένα 24ωρο και είχαμε εξέλιξη στο φλέγον αυτό ζήτημα! Όπως ενημέρωσε τον ελληνικό λαό η κ. Μπακογιάννη μέσω του Real FM:

«Χθες, επικοινώνησε ο Γερμανός πρέσβης μαζί μου έπειτα από αυτή την τοποθέτησή μου. Μου έστειλε ο Γερμανός ΥΠΕΞ το κείμενο στο οποίο ο Τσαβούσογλου δεν λέει αυτή την απειλή. Αυτό ήταν μια λανθασμένη πληροφορία, την οποία δημοσίευσαν όλα τα ελληνικά ΜΜΕ, δεν ξέρω από πού ξεκίνησε. Πάντως ήταν μια πληροφορία που δεν είχε βάση. Εγώ χάρηκα διπλά, γιατί δεν χάθηκε στη μετάφραση ο Γερμανός ΥΠΕΞ, αλλά πράγματι δεν είχε κανέναν λόγο να αντιδράσει. Και επειδή ο Τσαβούσογλου δεν εκστόμισε αυτή την απειλή. Είναι βασικό πράγμα να ξέρει ο ελληνικός λαός πώς αντιδρά ο κάθε άνθρωπος και δεν ήθελα να αδικήσω έναν άνθρωπο που δεν είχε κανέναν λόγο να αντιδράσει εκείνη την ώρα. Ήταν τελικώς μια λανθασμένη πληροφορία μπορεί να οδηγήσει σε αλυσιδωτές αντιδράσεις. Αν πραγματικά είχε λεχθεί αυτό και είχε μείνει άφωνος ο Γερμανός υπουργός, θα ήταν μεγάλο θέμα. Ευτυχώς δεν ήταν έτσι»!

Εσάς σας έπεισε η κ. Μπακογιάννη! Γιατί εμένα όχι. Τώρα πότε προλάβανε, πότε τα πάνε, ένας Θεός το ξέρει, όπως αναφέρεται και στην ταινία της Φίνος Φιλμ “Τα κίτρινα γάντια” με τον αξέχαστο Νίκο Σταυρίδη!

Γιατί φαίνεται θορυβήθηκαν οι Γερμανοί και μπορεί να πήραν στο τηλέφωνο την κ. Μπακογιάννη για να εξαφανίσουν τον σάλο που προκλήθηκε! Δεν φταίει ο καημένος ο ΥΠΕΞ της Γερμανίας Χάικο Μάας! Ήταν κύριος ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου! Τότε ποιος φταίει! Φταίνε κατά τον Γερμανό πρέσβη στην Αθήνα και την Ντόρα Μπακογιάννη, οι κακοί μεταφραστές – επειδή τα τουρκικά είναι δύσκολη γλώσσα στη μετάφραση, καθότι βάρβαρη γλώσσα – και βέβαια “ήταν μια λανθασμένη πληροφορία την οποία δημοσίευσαν όλα τα ελληνικά ΜΜΕ”! Έτσι, πώς να μην χαρεί διπλά η κ. Μπακογιάννη; Αφού έχει και την πίτα ολάκερη και τον σκύλο χορτάτο!!


Ένα Έθνος δυο χώρες Πακιστάν και Τουρκία…

Η Ελλάδα εδώ και δυο-τρεις δεκαετίες “φιλοξενεί” χιλιάδες Πακιστανούς και ευσπλαχνικά τους παρέχει εργασία, στέγη και για τους πολύ τεμπέληδες ελεημοσύνη στα φανάρια των δρόμων!

Ωστόσο αυτοί δεν θα πάψουν να είναι ακραία φιλότουρκοι και αυτό θα το δηλώνουν σε κάθε τους βήμα!

Όπως ο Διοικητής Πολεμικής Αεροπορίας του Πακιστάν, που πρόσφατα δήλωσε, πως:

«Στην πραγματικότητα εμείς είμαστε δυο χώρες, ένα έθνος με την Τουρκία»!

Τόσο, μα τόσο απλά! Δικαιολογώντας αυτή τη δήλωση στο Πρακτορείο Anadolu, ισχυριζόμενος ότι η Τουρκία και το Πακιστάν έχουν τους ίδιους πολιτικούς και θρησκευτικούς δεσμούς, καθώς και τις ίδιες κοινές προκλήσεις και συμφέροντα και γι΄ αυτό αυτήν την κουλτούρα την περνούν από γενιά σε γενιά!

Βέβαια, να συμπληρώσω εγώ, πως έχουν μεγάλη συνεργασία και στο πολεμικό υλικό! Το οποίο η Τουρκία στρέφει συνεχώς κατά της Ελλάδος!

Με την συμμετοχή πολλών ευρώ στην κατασκευή αυτού του πολεμικού υλικού, που φεύγουν προς το Πακιστάν καθημερινά από τους εδώ Πακιστανούς εργαζόμενους!

Και ερωτώ: Σε έναν πιθανό πόλεμο της Ελλάδος με την Τουρκία, οι εδώ Πακιστανοί θα είναι με τους ευεργέτες τους Έλληνες ή θα ταχθούν στο πλευρό της Τουρκίας; Ερώτημα που ισχύει και για τους εδώ διαβιούντες επί δεκαετίες Αλβανούς!!


Η Ρωσία θέλει, η Ελλάδα θέλει;

Ενώ ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αντιστέκεται σθεναρά στην αύξηση της επέκτασης από τα 6 στα 12 ν.μ. στο Αιγαίο, ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ σε μια στήριξη προς τον Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια, πριν ξεκινήσουν οι διερευνητικές επαφές Αθήνας – Άγκυρας, δήλωσε:

«Η Ρωσία έχει πολύ θερμές, στενές σχέσεις και πνευματικούς δεσμούς με την Ελλάδα και την Κύπρο»!

Και σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, αλλά και μέσω αναρτήσεων της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Social media), ο Σεργκέι Λαβρόφ αναφερόμενος στο εύρος των χωρικών υδάτων, υπενθύμισε πως η Σύμβαση του 1982 για το Δίκαιο της Θάλασσας, αναφέρει ρητώς ότι κάθε κράτος έχει το δικαίωμα να καθορίσει όποτε θέλει την αύξηση των χωρικών του υδάτων από τα 6 στα 12 μίλια!!


Δεν υπάρχουν σχόλια :