Ιταλίδες και Γαλλίδες οι πιο άπιστες. Οι χώρες της Ευρώπης που το… κέρατο πάει σύννεφο. Τελικά είναι θέμα γονιδίων, καταστάσεων ή καταγωγής;

 Τόνοι μελανιού έχουν χυθεί για την απιστία ενώ πλήθος μελετών έχουν πραγματοποιηθεί προκειμένου να βρεθούν οι αιτίες που κάποιος αποφασίζει να απατήσει τον σύντροφο του. Τελικά είναι θέμα γονιδίων, καταστάσεων ή καταγωγής;

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Κοινής Γνώμης σε συνεργασία μαζί με ένα γαλλικό site γνωριμιών πραγματοποίησε σχετική μελέτη προκειμένου να διαπιστώσει ποιος ευρωπαϊκός λαός είναι πιο επιρρεπής στην απιστία.

Σύμφωνα με την έρευνα η οποία διεξήχθη σε δείγμα 4879 ατόμων από την Γαλλία, την Ιταλία, την Αγγλία, την Γερμανία, την Ισπανία και το Βέλγιο και δεν συμπεριέλαβε τους Έλληνες, χρυσό στην απιστία παίρνουν οι Γάλλοι και οι Ιταλοί.

Ένα ποσοστό που αγγίζει το 55% των Γάλλων και το 55% των Ιταλών δεν δίστασαν να ομολογήσουν ότι είχαν απατήσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους. Αντίστοιχα για τις γυναίκες, τα ποσοστά πέφτουν με τις Γαλλίδες στο 33% και τις Ιταλίδες στο 44%.

Ακολουθεί με διαφορά στήθους το Βέλγιο (51% οι άνδρες, 29% οι γυναίκες), η Ισπανία (50% οι άνδρες, 28% οι γυναίκες) και η Μεγάλη Βρετανία (42% οι άνδρες, 29% οι γυναίκες). Ένα ακόμη στοιχείο που εξέτασε η έρευνα ήταν το κατά πόσο αυτοί που διέπραξαν απιστία το μετάνιωσαν ή είχαν ενοχές στη συνέχεια. Το αποτελέσματα είναι άκρως αποκαλυπτικά.

Οι Ιταλοί είναι οι λιγότερο μετανιωμένοι (26% οι άνδρες και 27% οι γυναίκες) ενώ ακολουθούν, οι Γερμανοί (28% οι άνδρες και 28% οι γυναίκες), οι Γάλλοι (32% οι άνδρες, 21% οι γυναίκες). Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της μελέτης η Γαλλίδα ψυχολόγος Μαρίζ Βαγιάν ανέφερε πως η κουλτούρα μας δεν είναι τόσο αυστηρή με την απιστία όπως ας πούμε οι αγγλοσαξωνικές χώρες».

loading...