Διοικητές νοσοκομείων: Στα βιογραφικά τους βρήκαμε από γυμναστή μέχρι πιλότο

 Την παράδοση των κομματικών επιλογών για τις θέσεις διοικητών των νοσοκομείων του ΕΣΥ διατήρησε και η σημερινή Κυβέρνηση. Όμως η πανδημία κορονοϊού ήρθε να δείξει πως μια τέτοια επιλογή, μπορεί να έχει τραγικές συνέπειες.Η εναλλαγή της βαθιάς επιστημοσύνης στον ευρύτερο τομέα της υγείας, με την ανυπαρξία της οποιασδήποτε κατάρτισης με τον εν λόγω κλάδο, χαρακτηρίζει την ανάγνωση των βιογραφικών των διοικητών των νοσοκομείων του ΕΣΥ.

Γιώργος Σακκάς

Κανονικά και με βάση τα όσα είχαν εξαγγελθεί από τον ίδιο τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, όλοι οι διοικητές θα έπρεπε να είχαν αξιολογηθεί για το έργο τους τουλάχιστον δυο φορές μέχρι σήμερα. Κάτι τέτοιο προέβλεπε και το σύμφωνο αποδοτικότητας το οποίο είχαν υπογράψει κατά τον διορισμό τους. Η επιδημία και η κρισιμότητα της κατάστασης φυσικά και απομάκρυνε μια τέτοια διαδικασία κι έτσι αρκετοί έσωσαν τη θέση τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως αναμένεται να αξιολογηθούν και πλέον οι επιδόσεις τους στο μέτωπο της επιδημίας να αποτελέσει ένα ακόμη κριτήριο στην αξιολόγηση. Φυσικά αυτό δε σημαίνει ότι η Κυβέρνηση δεν έχει ευθύνη αφού δικές της ήταν οι επιλογές.

Διαβάζοντας, τα πλήρη βιογραφικά τα οποία μελέτησε και αξιολόγησε το Υπουργείο Υγείας, διαπιστώνουμε μια σχετική “ελαφρότητα” στην επιλογή προσώπων για τις θέσεις των διοικητών, ειδικά στα περιφερειακά και μικρά νοσοκομεία. Άτομα που ουδεμία σχέση είχαν με το χώρο των υπηρεσιών υγείας, βρέθηκαν σε θέσεις ευθύνης, επικεφαλής σε δομές του ΕΣΥ, οι οποίες δέχτηκαν τεράστιο βάρος λόγω της επέλασης της επιδημίας.

Η ανάγνωση των βιογραφικών θα έλεγε κανείς ότι ήταν μια “ανώμαλη” διαδρομή. Το πληρέστατο βιογραφικό ενός έμπειρου επιστήμονα υγείας ή ενός οικονομολόγου με βαθιά γνώση για τη λειτουργία μιας νοσοκομειακής δομής, ακολουθούσε το βιογραφικό ενός δασκάλου, ενός συμβούλου επιχειρήσεων, ενός επιχειρηματία, ενός δημοσίου υπαλλήλου, ενός στρατιωτικού κ.ο.κ.

Κανείς δεν αντιλέγει ότι οι άνθρωποι αυτοί θα μπορούσαν να μάθουν τη δουλειά. Όμως το ΕΣΥ χρειάζεται επαγγελματίες προκειμένου να αντιμετωπίσει μια αιφνίδια κρίση. Όπως και έγινε. Πολλοί διοικητές σίγουρα θα μετάνιωσαν για την τοποθέτησή τους καθώς η ρόδινη κατάσταση που πιθανότατα έζησαν οι προκάτοχοί τους, από όλες τις προηγούμενες Κυβερνήσεις, δεν επιβεβαιώθηκε το δύσκολο 2020.

Σύμφωνα με πληροφορίες βέβαια, δεν είναι μόνο κομματικές επιλογές λόγω… “υποχρέωσης”. Πολύ πιθανόν, τα κίνητρα για να θελήσει κάποιος να γίνει διοικητής να μην είναι και πολλά, με αποτέλεσμα οι ενδιαφερόμενοι να περιορίζονται. Μάλιστα οι αμοιβές θεωρούνται χαμηλές μετά και το ψαλίδισμα λόγω της οικονομικής κρίσης, καθώς δεν ξεπερνούν για ένα διοικητή τα 2500-2800 ευρώ, κι αυτό όταν βρίσκεται σε νοσοκομείο πολλών κλινών.

Διοικήσεις νοσοκομείων με επικεφαλής γυμναστές, τοπογράφους και… πιλότους

Κατά τη διάρκεια της έξαρσης της επιδημίας αρκετά νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα δέχτηκαν έντονη πίεση. Ένα από αυτά είναι και το Νοσοκομείο στο Κιλκίς στο οποίο μάλιστα έχουν καταγραφεί και 94 θάνατοι. Εκεί διοικητής έχει τοποθετηθεί ο κ. Γιάννης Ανδρίτσος ο οποίος είναι καθηγητής φυσικής αγωγής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με βάση το βιογραφικό του.

Στο ίδιο νοσοκομείο αναπληρωτής είναι ο κ. Ηλίας Ζάχαρης, πτυχιούχος του τμήματος Γεωλογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, ιδιοκτήτης επιχείρησης δομικών στοιχείων.

Στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής έχει τοποθετηθεί η κα Μαγδαληνή Γιαμουστάρη η οποία είναι καθηγήτρια επίσης, από το 1979. Το συγκεκριμένο νοσοκομείο δέχτηκε σημαντική πίεση, όπως και το Νοσοκομείο Δράμας (170 νεκροί) στο οποίο διοικήτρια είναι η κα Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου, Αγρονόμος-Τοπογράφος Μηχανικός, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας.

Επίσης, στην πολύπαθη Καστοριά έχει τοποθετηθεί στο νοσοκομείο της πόλης ο κ. Γρηγόρης Χάτσιος, Μαθηματικός, ΜΒΑ στην ανάλυση και σχεδίαση συστημάτων για επιχειρήσεις, ο οποίος στην αρχή του βιογραφικού του γράφει ότι είναι ο “Ιδρυτής της γνωστότερης εταιρείας πληροφορικής και εκπαίδευσης ενηλίκων που λειτουργεί στην Καστοριά”.

Στην περιοχή της Αττικής, στο νοσοκομείο αναφοράς Θριάσιο, διοικητής είναι ο κ. Δημήτρης Αντωνίου ο οποίος είναι Χημικός Μηχανικός, σύμβουλος επιχειρήσεων αναφέροντας στο βιογραφικό του “Ανάπτυξη εργασιών για Μαλτέζικη και Κυπριακή τράπεζα” με εταιρεία στην Κύπρο Dioptra ltd.

Από τον χρηματοοικονομικό κλάδο προέρχεται και ο διοικητής του Νοσοκομείου Ιωαννίνων “Χατζηκώστα” Σπύρος Δερδεμέζης, πτυχιούχος στη διοίκηση επιχειρήσεων (χρηματοοικονομικά) και πρώην Διοικητής Γ.Ν. – Κ.Υ. Φιλιατών από το 2013. Μάλιστα έχει εργαστεί και ως πιλότος.

Ακόμη ο κ. Παπασωτηρίου Σταύρος που έχει τοποθετηθεί διοικητής στο επίσης πολύπαθο Μποδοσάκειο-Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, ο οποίος εργάστηκε ως τραπεζικός υπάλληλος, ήταν μέλος ΔΣ της ΔΕΗ και υπάλληλος ΟΑΕΔ Φλώρινας. Επίσης υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ.

Νέοι Διοικητές

Παραθέτουμε με αλφαβητική σειρά τους νέους διοικητές και την επαγγελματική τους ιδιότητα, οι οποίοι στη συντριπτική πλειονότητα τοποθετήθηκαν στις αρχές του προηγούμενου έτους.

Γ.Ν. Παίδων Πατρών «Καραμανδάνειο» Παύλος Αθανασόπουλος

Γενικός Χειρουργός, διευθυντής χειρουργικής στο Ν.Γ. Πατρών «Άγιος Ανδρέας».

Γ.Ν. Λασιθίου & Γ.Ν. – Κ.Υ. Νεάπολης «Διαλυνάκειο», Εμμανουήλ Ανδρεαδάκης

Χειρουργός, μέχρι το 2017 συντονιστής διευθυντής χειρουργικής στο Ν.Γ.Ν. Αγίου Νικολάου.

Γ.Ν. Κιλκίς Γιάννης Ανδρίτσος

Καθηγητής Β’ θμιας Εκπαίδευσης (φυσικής αγωγής).

Γ.Ν.Θ. «Ιπποκράτειο» Νίκος Αντωνάκης

Οικονομολόγος – Λογιστής. Πρώην Αναπληρωτής Διοικητής Νοσοκομείου Καβάλας (2019) και Νοσοκομείου Μαμάτσειο-Μποδοσάκειο (2013-2015).

Γ.Ν.Ε «Θριάσιο» Δημήτρης Αντωνίου

Χημικός Μηχανικός, σύμβουλος επιχειρήσεων «Ανάπτυξη εργασιών για Μαλτέζικη και Κυπριακή τράπεζα” με εταιρεία στην Κύπρο Dioptra ltd.

Γ.Ν.Α. «Λαϊκό» Χρήστος Αντωνόπουλος

Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω.

Π.Γ.Ν. «Αττικόν» Σπύρος Αποστολόπουλος

Πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης, μεταπτυχιακό στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας. Πρώην Διοικητής στο Νοσοκομείο Τρικάλων, Διοικητής και Αναπληρωτής Διοικητής στο Αττικόν.

Γ.Ν.- Κ.Υ. Κω «Ιπποκρατειο» Σταμάτης Βασιλειάδης

Πτυχιούχος στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, πρώην Αναπληρωτής Διοικητής Νοσοκομείων Ρόδου, Κω και Καλύμνου.

Γ.Ν. Ανατολικής Αχαΐας Αθανάσιος Γεωργάκης

Οδοντίατρος, Διευθυντής ΕΣΥ Κέντρου Υγείας.

Γ.Ν. Άμφισσας Χαρίλαος Γεωργίου

Οικονομολόγος-Σύμβουλος Ανάπτυξης Επιχειρήσεων, πρώην στέλεχος στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Γ.Ν. Κομοτηνής «Σισμανόγλειο» Μαγδαληνή Γιαμουστάρη

Καθηγήτρια Φιλολογίας από το 1979.

Γ.Ν. Κοζάνης «Μαμάτσειο» Στέργιος Γκανάτσιος

Καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Πτυχιούχος Φυσικής-Πυρηνική Φυσική.

Γ.Ν. Τρικάλων Κώστας Γρηγορίου

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων με εξειδίκευση στις Υπηρεσίες Υγείας. Κατέχει από το 1985 θέσεις ευθύνης στο Νοσοκομείο Καρδίτσας και την 5η ΥΠΕ.

Γ.Ν.Α. «Ευαγγελισμός-Οφθαλμιατρείο Αθηνών-Πολυκλινική» Αναστάσιος Γρηγορόπουλος

Οικονομολόγος με μάστερ στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας. Πρώην Διοικητής στο Νοσοκομείο Λαϊκό και τον Ευαγγελισμό.

Γ.Ν.Α. «Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμιγκ» και Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης Ηλίας Δαλαϊνας

Χειρουργός, Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Καρδιολόγος, πρώην διοικητής στα νοσοκομεία Αλεξάνδρας-Έλενα Βενιζέλου και Σπηλιοπούλειου.

Γ.Ν. Χαλκιδικής Κωνσταντίνος Δεδελούδης

Συνταξιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Γ.Ν. Ιωαννίνων «Χατζηκώστα» Σπύρος Δερδεμέζης

Πιλότος, πτυχιούχος στη διοίκηση επιχειρήσεων (χρηματοοικονομικά), Διοικητής Γ.Ν. – Κ.Υ. Φιλιατών από το 2013.

Γ.Ν. Σύρου «Βαρδάκειο & Πρώιο» & Γ.Ν. Κ.Υ. Νάξου Μιχάλης Ζουλουφός

Πτυχιούχος Φυσικής με σπουδές σε Ελλάδα και Ηνωμένο πάνω σε περιβαλλοντικά και ενεργειακά θέματα. Ιδιοκτήτης της Βορέας Ενεργειακή Συμβουλευτική. Αντιπρόεδρος του νοσοκομείου 2014-15.

Γ.Ν.Α. «ΚΑΤ» & ΕΚΑ Γιάννης Ηλιόπουλος

Αντιστράτηγος εν αποστρατεία, Επίτιμος Γενικός Επιθεωρητής Στρατού.

Γ.Ν. Πατρών «Άγιος Ανδρέας» Ηλίας Θεοδωρόπουλος

Οικονομολόγος-Σύμβουλος Επιχειρήσεων.

Γ.Ν. Μυτιλήνης «Βοστάνειο» Γεώργιος Καμπούρης

Αντιστράτηγος εν αποστρατεία.

Γ.Ν. Γρεβενών Ευτυχία Καπάτου

Χημικός, με διδακτορικό Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων στον τομέα Παθολογικής Ανατομίας.

Γ.Ν. Διδυμότειχου Χρήστος Καπετανίδης

Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω.

Γ.Ν. Δράμας Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου,

Αγρονόμος-Τοπογράφος Μηχανικός, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Δράμας.

Γ.Ν. Καρπενησίου Δημήτρης Καρατσίκης

Γιατρός, Διευθυντής ΕΣΥ Παθολογίας στο Νοσοκομείο Καρπενησίου.

Γ.Ν. Κορίνθου Γρηγόρης Καρπούζης

Δικηγόρος, Δημοτικός και Νομαρχιακός Σύμβουλος, Διευθυντής Γραφείου Υπουργού Ναυτιλίας Α. Παπαληγούρα.

Γ.Ν.Θ. «Άγιος Παύλος» Οδυσσέας Κατσάκας

Ειδικός Ωτολαρυγγολόγος, Συντονιστής Διευθυντής Ω.Ρ.Λ. Κλινικής στο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Γ. Γεννηματάς.

Π.Γ.Ν. Λάρισας Δημήτρης Κατσικονούρης

Συνταξιούχος-Πτυχιούχος Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λαμίας. Πρώην υποδιοικητής 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας (2005-2007). Υποψήφιος Βουλευτής με τη ΝΔ, όπως και υποψήφιος Δήμαρχος Στυλίδας και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος.

Γ.Ν. Καρδίτσας (παραιτήθηκε) Κεχαγιάς Δημήτρης.

Πρώην τμηματάρχης οικονομικού τομέα στην Πολεμική Αεροπορία, πρώην Αναπληρωτής Διοικητής στο Τζάνειο, το Κωσταντοπούλειο και Διοικητής στο Ασκληπιείο Βούλας. Πρόσφατα ζητήθηκε η παραίτησή τους από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Γ.Ν. Καβάλας Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης

Λογιστής, πρώην Βουλευτής ΝΔ (2012-2014).

Γ.Ν.Α. «Ελπίς» Γιάννης Κοτσαρίδης,

Αξιωματικός Οικονομικού Ενόπλων Δυνάμεων εν αποστρατεία.

Αντικαρκινικό Θες/νικης «Θεαγένειο» Ευαγγελία Κουρτέλη

Πτυχιούχος στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, διδασκαλία σε Ανώτατα-Ανώτερα Εκπαιδευτικά ιδρύματα, πρώην διοικήτρια στα Νοσοκομεία Σερρών, Βόλου και Θεαγένειο.

Γ.Ν.Θ. «Γ. Γενννηματάς-Άγιος Δημήτριος» Γιώργος Κούτρας

Αναπληρωτής καθηγητής Φυσικοθεραπείας.

Γ.Ν. Θείας Πρόνοιας «Η Παμμακάριστος» Βάκης Λαδόπουλος,

Πτυχιούχος Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μεταπτυχιακό στην Αυστρία στην τηλεματική. Τελευταία εργασία ως προϊστάμενος τμήματος στη WIND, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος.

Γ.Ν.- Κ.Υ. Καλύμνου «Το Βουβάλειο» Γεώργιος Λαζαρίδης

Οδοντίατρος με μεταπτυχιακούς τίτλους στη διοίκηση μονάδων υγείας.

Γ.Ν.- Κ.Υ. Κυθήρων «Τριφύλλειο» Γεώργιος Μεγαλοκονόμος

Επιχειρηματίας στον χώρο του τουρισμού. Διοικητής του νοσοκομείου (2012-2015 και 2004-2010)

Γ.Ν. Κεφαλληνίας & Γ.Ν. Ληξουρίου «Μαντζαβινάτειο» Φώτης Μεσσάρης

Αντιστράτηγος Ενόπλων Δυνάμεων. Ειδικός Σύμβουλος για την Ελλάδα στην πολυμετοχική εταιρεία ενέργειας και διεθνούς ενδιαφέροντος Trans Adriatic Pipeline- TAP (αγωγός φυσικού αερίου).

Γ.Ν. Λευκάδας Ιωάννης Μπάκαβος

Νοσηλευτής με μεταπτυχιακό στην εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, στέλεχος νοσηλευτικών υπηρεσιών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο.

Ο.Ν.Α. «Ο Άγιος Σάββας» Όλγα Μπαλαούρα

Πτυχιούχος εκπαιδευτικός με μεταπτυχιακό τίτλο στο London School of Economics στα οικονομικά και την πολιτική υγείας, πρώην Διοικήτρια στο Κωνσταντοπούλειο, Ειδική Σύμβουλος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Γ.Ν. Λάρισας «Κουτλιμπάνειο & Τριανταφύλλειο» Γρηγόρης Βλαχάκης

Ανέλαβε μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του νεοδιορισθέντος διοικητή Χαράλαμπου Μπαλή. Πρώην αναπληρωτής Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, αρμόδιος του τομέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Γ.Ν. Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος» Γεώργιος Μπέας

Πτυχιούχος του Πολυτεχνείου Κρήτης, Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης. Από το 2000 κατείχε θέσεις ευθύνης σε εταιρείες του χρηματοοικονομικού κλάδου (χρηματιστηριακές επενδυτικές εταιρείες).

Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς» Λευτέρης Μπούλιας

Καθηγητής Φυσικής-Χημείας, πρώην Διοικητής Νοσοκομείο Άγιοι Ανάργυροι, Αναπληρωτής Διοικητής στο Νοσοκομείο Σωτηρία. Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος.

Γ.Ν. Άρτας Βαγγέλης Ντάκουλας,

Οικονομολόγος – Λογιστής.

Γ.Ν. Βόλου «Αχιλλοπούλειο» Ιωάννης Ντόκος

Πτυχίο Δημόσιας Διοίκησης, μεταπτυχιακό τίτλο από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας , Διευθυντής Διοικητικής-Οικονομικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Λάρισας, πρώην Αναπληρωτής Διοικητής στο Γ.Ν. Βόλου.

Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ Παναγιώτης Παντελιάδης

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, πρώην Διοικητής ΑΧΕΠΑ και Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο.

Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο» Σταύρος Παπασωτηρίου

Υποδιευθυντής τραπεζικών καταστημάτων, μέλος ΔΣ ΔΕΗ, υπάλληλος ΟΑΕΔ Φλώρινας.

Γ.Ν. «Ασκληπιείο» Βούλας Ανδρέας Πλεμμένος

Μαθηματικός, MBA στη διοίκηση Επιχειρήσεων, Σύμβουλος επιχειρήσεων, ασφαλιστικός σύμβουλος, πρώην γενικός διευθυντής σε εταιρεία εμπορίου λαδιού.

Γ.Ν. Ημαθίας Ηλίας Πλιόγκας

Απόφοιτος Παιδαγωγικού Τμήματος ΑΠΘ, Υποψήφιος Δήμαρχος Γιαννιτσών, Δημοτικός και Νομαρχιακός Σύμβουλος.

Γ.Ν.Ν. Ιωνίας «Κωνσταντοπούλειο-Πατησίων» Χαράλαμπος Πρίφτης

Ειδικός Νεφρολόγος εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα.

Γ.Ν. Ζακύνθου Γεώργιος Ραγκούσης

Οικονομολόγος-Νοσηλευτής, πρώην διοικητής νοσοκομείων Σάμου-Κ.Υ. Ικαρίας.

Γ.Ν. Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου» Γρηγόρης Ρουμάνης

Αντιστράτηγος εν αποστρατεία, έχει διατελέσει διοικητής της Μεραρχίας 95 ΑΔΤΕ στη Ρόδο.

Γ.Ν. Κέρκυρας Λεωνίδας Ρουμπάτης

Χημικός-Βιοχημικός στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων, με διδακτορικό τίτλο από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Ρούφος

Μαθηματικός, με μεταπτυχιακό στη Βιοηθική από την ιατρική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου. Ελεύθερος Επαγγελματίας, ιδιοκτήτης φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης. Υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ.

Γ. Ν. Ξάνθης Έλενα Ροφαέλα,

Σπουδές στα Οικονομικά, Εμπορική διευθύντρια στον όμιλο Καμπακάς Μεταλλουργική ΑΒΕΕ, συνεργάτης Ασφαλιστικής ΝΝ.

Γ.Ν. Αργολίδας Μαρία Σαρίδη

Προϊσταμένη Νοσηλευτικής Διεύθυνσης Νοσοκομείου Κορίνθου.

Γ.Ν. Πρέβεζας Δημήτρης Σκανδάλης

Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω.

Κ.Θ.-Κ.Υ. Λέρου Βασίλης Στασινόπουλος

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Γ.Ν. Σάμου «Αγ. Παντελεήμων» & Γ.Ν.-Κ.Υ. Ικαρίας Νίκος Στεφανής

Πολιτικός Μηχανικός, πρώην Αντιπρόεδρος ΔΣ Νοσοκομείου Σάμου. Υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ.

Γ.Ν. Ηρακλείου «Βενιζέλειο-Πανάνειο» Κωνσταντίνος Τερζάκης

Χειρουργός Μαιευτήρας-Γυναικολόγος. Ελεγκτής Νομαρχιακής Μονάδας Υγείας ΙΚΑ Ηρακλείου, Βενιζέλειου και Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Γ.Ν.Α. «Ιπποκράτειο» Μάριος Τίγκας

Κλινικός Ψυχολόγος, πρώην Αναπληρωτής Διοικητής Νοσοκομείο Παμακάριστος και Κοργιαλένειο-Μπενάκειο.

Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά» Χαράλαμπος Τουμπέκης

Φυσικός, Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά (2011-2019), Δημόσιος Υπάλληλος Υπουργείο Εσωτερικών

Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής & ΨΝΑ «Δρομοκαϊτειο» Δέσποινα Τσαγδή

Οικονομολόγος, προϊσταμένη οικονομικών υπηρεσιών του Ψ.Ν.Α., πρώην διοικήτρια στα νοσοκομεία «Αμαλία Φλέμιγκ»-Παίδων Πεντέλης και στο Αγία Βαρβάρα.

Γ.Ν. Λιβαδειάς-Γ.Ν. Θηβών Θάνος Τσαντήλας,

Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω.

Γ.Ν. Φιλιατών Χρήστος Τσούρας

Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Management Υπηρεσιών Υγείας και μέλος της European Health Management Association.

Γ.Ο.Ν.Κ. «Οι Άγιοι Ανάργυροι» Θοδωρής Τσουρούλας,

Συνταξιούχος Φιλόλογος, Ειδικός Σύμβουλος Βασίλη Κικίλια κατά τη θητεία του ως Υπουργός Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, 2014-2015.

Γ.Ν. Σερρών Νικόλαος Φαρμάκης

Πτυχιούχος Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης, Λογιστής-Ελεγκτής, πρώην Αναπληρωτής Διοικητής στο Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο.

Π.Γ.Ν. Ηρακλείου Γιώργος Χαλκιαδάκης

Καθηγητής Χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο κρήτης (μέχρι το 2018), Πρώην Διοικητής σε ΠΑΓΝΗ – Βενιζέλειο.

Γ.Ν. Κατερίνης Γιώργος Χατζηγεωργίου,

Οικονομολόγος, Διοικητικός υπάλληλος εκπαιδευτικού οργανισμού ΚΕΔΙΒΙΜ (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας), έμπορος προϊόντων εξυπηρέτησης καλλιέργειας αγροτικών προϊόντων.

Γ.Ν. Χαλκίδας – Γ.Ν. – Κ.Υ. Καρύστου – Γ.Ν. – Κ.Υ. Κύμης Ευάγγελος Χατζημαργαρίτης

Πτυχιούχος Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας πρώην Διοικητής των Νοσοκομείων Λαμίας και Χαλκίδας.

Γ.Ν. Καστοριάς Γρηγόρης Χάτσιος ,

Μαθηματικός, ΜΒΑ στην ανάλυση και σχεδίαση συστημάτων για επιχειρήσεις. Ιδρυτής της γνωστότερης εταιρείας πληροφορικής και εκπαίδευσης ενηλίκων που λειτουργεί στην Καστοριά”

Γ.Ν. Ηλείας Χρήστος Χριστόπουλος

Χειρουργός, μέχρι το 2016. Συντονιστής-Διευθυντής Γενικής Χειρουργικής –ΜΕΘ Νοσοκομείου Πύργου.

Αναπληρωτές

Πέρα όμως από τις κεφαλές των νοσοκομειακών ιδρυμάτων, υπάρχουν και κάποια βιογραφικά με …ενδιαφέρον όσον αφορά στους αναπληρωτές διοικητές. Ενδεικτικά παραθέτουμε:

Γ.Ν. Κ.Υ. Νάξου Καλλίτσα Φραγκίσου, Χημικός Μηχανικός “Υπεύθυνη στην επιχείρηση παραγωγής χειροποίητης καραμέλας “Ναξία”, με προηγούμενη εμπειρία σε μονάδες επεξεργασίας λυμάτων. Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος

Γ.Ν. «Ασκληπιείο» Βούλας Αιμίλιος Βουγιουκλάκης, πτυχιούχος Ιστορικού Αρχαιολογικού, πρώην δημοσιογράφος και Δημοτικός Σύμβουλος Γλυφάδας

Γ.Ν. Κιλκίς Ηλίας Ζάχαρης, πτυχιούχος του τμήματος Γεωλογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, ιδιοκτήτης επιχείρησης δομικών στοιχείων

https://www.news247.gr

loading...