Να η απάτη των απολογητών της αριστείας.

 “Η Κεραμέως πετά έξω από την τριτοβάθμια εκπαίδευση 20 χιλιάδες παιδιά. Όσα έχουν την οικονομική δυνατότητα θα στραφούν στα ιδιωτικά κολέγια, τα οποία η υπ. Παιδείας αναβάθμισε πρόσφατα με τη διαβόητη τροπολογία που εξισώνει τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων τους με εκείνα των δημόσιων πανεπιστημίων.

Να η απάτη των απολογητών της αριστείας. Από τη μία οδύρονται για το χαμηλό επίπεδο των φοιτητών στα δημόσια πανεπιστήμια και δυσκολεύουν την πρόσβαση σε αυτά. 

Από την άλλη, προμοτάρουν τα ιδιωτικά κολέγια που απλώς πουλάνε πτυχία σε όποιον μπορεί να τα αγοράσει. Η αριστεία ως μετωνυμία της ταξικής ιεραρχίας.

Τη στιγμή όμως που η Κεραμέως κλείνει τα πανεπιστήμια σε δεκάδες χιλιάδες παιδιά, τα ανοίγει ο Χρυσοχοΐδης σε χίλιους ειδικούς φρουρούς που θα προσληφθούν για να τα αστυνομεύουν. Παιδεία ίσον αγορά + αστυνομία! Για να πειθαρχούν οι μέσα και να μένουν έξω οι απέξω. 

Για κάθε πρόβλημα αυτή η κυβέρνηση έχει τη μαγική λύση: περισσότερη αστυνομία. Στον καπιταλισμό άλλωστε δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Όσοι αποτυγχάνουν στην αγορά, θα τους αναλαμβάνει η αστυνομία”.

loading...