Translate the article and read it to your Language

Γιατί έρχονται οι νεκροί στα όνειρά μας; Μήπως κάτι θέλουν να μας πουν;


Όλοι κατά καιρούς βλέπουμε στον ύπνο μας άτομα που δεν είναι πλέον στη ζωή.

Πολλοί ονειρευόμαστε συχνά νεκρούς ανθρώπους, ενώ συνήθως δεν συνειδητοποιούμε πόσο κοινά είναι τα όνειρα μας, στα οποία νεκροί έχουν έρθει ως επισκέπτες…

Επίσης, πολλοί άνθρωποι αγνοούν ότι οι «επισκέψεις» συγκεκριμένων νεκρών, αντιπροσωπεύουν περισσότερο πτυχές του εαυτού τους.

Οι μυστικιστές ισχυρίζονται ότι ο κόσμος των ονείρων μπορεί να είναι μια σύνδεση με άλλους κόσμους, απρόσιτους, με σκοπό να ξυπνήσουν τη συνείδησή σου, γι” αυτό δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι από την αρχαιότητα πίστευαν πως τα όνειρα με ανθρώπους που δεν βρίσκονται εν ζωή, είναι ένα σημαντικό σημάδι και δεν πρέπει να αγνοηθούν.

Οι νεκροί έρχονται στα όνειρά σου με ένα μήνυμα, συμβουλή ή προειδοποίηση που πρέπει να γίνουν κατανοητά, ώστε να αποφευχθούν περιττά προβλήματα και για να κρατήσεις τον εαυτό σου μακριά από το να κάνει λάθη.

Οι ψυχολόγοι πάλι πιστεύουν ότι τα όνειρα για συγγενείς ή φίλους που έχουν περάσει στην άλλη ζωή, είναι απλώς εκδήλωση κατάθλιψης ή αισθημάτων ενοχών απέναντί τους.

Ωστόσο, μια πιο προσεκτική ματιά και στις δυο απόψεις θα σου δώσει να καταλάβεις τι μηνύματα μπορεί να μεταφέρουν οι άνθρωποι, που είναι πλέον ζωντανοί μόνο στη μνήμη σου και σου μιλούν μόνο μέσα από τα όνειρά σου.

Αν δεις στο όνειρο σου ένα νεκρό άτομο – γενικό νόημα:

Αυτό μπορεί να αντιπροσωπεύει κάποιο τομέα της ζωής σου που έχει «πεθάνει». 

Μπορεί να αναφέρεται σε «θάνατο» των συναισθημάτων σου απέναντι σε κάποιον ή κατάθλιψη που ακολουθεί συνήθως μετά από μεγάλες αλλαγές στη ζωή σου, όπως η απώλεια ενός αγαπημένου ανθρώπου, δουλειάς ή συνήθειας.

Μπορεί επίσης να αντικατοπτρίζει την αίσθηση που έχεις για τη ζωή σου γενικά, όπου πιθανόν να είναι χωρίς κίνητρα και έλλειψης ικανοποίησης, όπως όταν κάποιος νιώθει σαν να μην «πηγαίνει πουθενά» σε μια κατάσταση σχέσης ή ζωής. 

Το νεκρό άτομο στο όνειρο μπορεί να

συνδεθεί με πολλά από αυτά τα συναισθήματα, ως σύμβολα που αντιπροσωπεύουν συχνά μεγάλα τμήματα της εμπειρίας σου.

Έτσι, περισσότερο το νεκρό πρόσωπο, υποδεικνύει ένα μέρος του εαυτού σου που θέλεις να αφήσεις να «πεθάνει».

Αν δεις στο όνειρο σου έναν νεκρό/η σύντροφο:

Πολλά όνειρα με νεκρούς προέρχονται από γυναίκες που έχουν χάσει τον άντρα τους. 

Είναι συνηθισμένο μάλιστα να έχει κάποιος ανησυχητικά όνειρα για κάποιο χρονικό διάστημα μετά τον θάνατο ενός αγαπημένου συντρόφου. 

Άλλωστε για την αποδοχή του θανάτου, συνήθως πρέπει να ανταποκριθείς σε συναισθήματα απώλειας, θλίψης, θυμού και συνεχιζόμενης αγάπης, ώστε η συνάντηση να γίνει ευκολότερη.

Αν δεις στο όνειρο σου την νεκρή μητέρα σου:

Όπως και με τα άλλα όνειρα των νεκρών, δείχνει συνήθως πώς εκτυλίσσεται η σχέση σου μαζί της. Μπορεί να είναι μια θαυμάσια επιβεβαίωση της συνεχιζόμενης ύπαρξη σου.

Αν δείτε στο όνειρό σας την μητέρα σας ή ότι συζητάτε μαζί της ήρεμα και ευχάριστα, σημαίνει ότι έχετε στήριξη και βοήθεια από το περιβάλλον σας και ότι όλες οι υποθέσεις σας θα έχουν επιτυχία και ευτυχισμένη κατάληξη. 

Τα ίδια ισχύουν αν ονειρευτείτε την μητέρα κάποιου αγαπημένου σας προσώπου. 

Αν βλέπετε στο όνειρό σας την μητέρα σας στενοχωρημένη ή να σας φωνάζει και να σας επιπλήττει ή ότι είναι άρρωστη, σημαίνει ότι ακολουθείτε λανθασμένη τακτική στις υποθέσεις σας και ότι η συμπεριφορά σας απέναντι σε κάποια αγαπημένα σας πρόσωπα είναι ανάρμοστη.

ΠΑΤΕΡΑΣ

Όπως συμβαίνει και με τη Μητέρα, τα όνειρα με τον πατέρα είναι συχνά κατά την παιδική ηλικία και εξαφανίζονται με τα χρόνια, για να ξαναεμφανιστούν απότομα σε κάποια δύσκολη στιγμή της ζωής, και κατά τον ίδιο τρόπο που η μητέρα συμβολίζει την ασφάλεια και την τρυφερότητα, ο πατέρας αποτελεί σύμβολο των διανοητικών σχέσεων, και των συγκρούσεων με τον εξωτερικό κόσμο.

Συμβολικά -και σε αντίθεση με τη μητέρα, που είναι η απαρχή της θηλυκότητας και το υποσυνείδητο-, ο πατέρας συνδέεται με το πρώτο στάδιο του ανδρισμού και το συνειδητό, λόγω της εξουσίας και της κυριαρχίας του. 

Γι' αυτό, ο πατέρας είναι που αντιπροσωπεύει τον κόσμο των εντολών και των απαγορεύσεων, είναι αυτός ο οποίος συγκρατεί και εμποδίζει την ελευθερία και την ανατροπή των ενστίκτων.

Από εκεί προκύπτει και το ότι στα όνειρα όπου ο πατέρας ενσαρκώνει το παραδοσιακό, τις παλαιότερες γενιές, στον κόσμο της πληροφόρησης και της καριέρας δεν είναι παράλογο ότι πολλοί νέοι ονειρεύονται τον πατέρα τους και ότι αργά ή γρήγορα μπαίνουν σε μια αντιπαράθεση με τις εκπαιδευτικές αρχές, γεγονός που φαίνεται από όνειρα τα οποία είναι εχθρικά στην πατρική φιγούρα, ενώ αυτό το συναίσθημα εξαφανίζεται σταδιακά για να ξαναεμφανιστεί σε μια πιο ώριμη ηλικία μέχρι τα 40 είτε για να ταυτιστούμε καλύτερα με την πατρική φιγούρα, είτε γιατί αισθανόμαστε ενοχές για αποτυχημένο γάμο, ή αποτυχημένη κοινωνική ζωή.

Η ερμηνεία όλων αυτών των ονείρων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη σχέση μας με τον πατέρα μας και από το βαθμό γενικού εκνευρισμού που έχει το άτομο που βλέπει το όνειρο, αλλά, ωστόσο, μπορούμε να πούμε ότι αν ο πατέρας εμφανίζεται σε κάποια σοβαρή κατάσταση, αυτό δείχνει ένα σύμπλεγμα ενοχών ή το επικείμενο συζητήσεων με ανώτερους μας, και το συναίσθημα ενοχής ακόμα είναι περισσότερο έντονο όταν στο όνειρο κλαίμε για το θάνατό του. 

Αν τον ονειρευτούμε με καλή, στοργική έκφραση, τότε ίσως το όνειρο αποκαλύπτει μια μεγάλη ανάγκη προστασίας και φροντίδας όπως οι καλές σχέσεις με τους ανώτερους μας.

Δηλαδή, η συμπεριφορά μας ή οι σχέσεις μας με τον πατέρα στα όνειρα είναι μια εκδήλωση του τρόπου μας να αποδεχτούμε ή να απορρίψουμε τον αυταρχισμό των αφεντικών μας και της μικρότερης ή μεγαλύτερης ανάγκης μας για προστασία και στοργή. 

Αλλά αν όντας ενήλικες ονειρευόμαστε εξαιρετικά συχνά τον πατέρα μας, αυτό είναι ένα σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά με την ψυχή μας και θα πρέπει να συμβουλευτούμε έναν ψυχαναλυτή.

Αν ονειρευόμαστε ότι ο πατέρας μας είναι πεθαμένος σημαίνει ότι πρέπει να προχωρήσουμε με προσοχή στην εργασία μας.

Αν βλέπουμε ότι χτυπάμε τον πατέρα μας αντιπροσωπεύει μια απεγνωσμένη ανάγκη για μεγαλύτερη επαφή με τον πατέρα μας. Αισθανόμαστε ότι δε μας ακούει. Ιδιαίτερα, αν τον χτυπάμε με ένα πλαστικό αντικείμενο σημαίνει ότι οτιδήποτε κι αν κάνουμε ή λέμε δεν έχει κάποιο ιδιαίτερα αντίκτυπο σε αυτόν. 

Τα πράγματα πραγματικά τον αφήνουν αδιάφορο.

Ωστόσο μη μας φοβίζουν οι νεκροί στα όνειρά μας αρκεί να νιώθουμε εμείς καλά με τη συνείδησή μας !!

Δεν υπάρχουν σχόλια :