Ο Βιομηχανικός μαρασμός

Για όσους αμφισβητούν τις ικανότητες των Ελληνικών βιομηχανιών πολεμικού υλικού, καλό θα είναι να ρίξουν μια ματιά στα video που ακολουθούν. Αναφέρομαι πρωταρχικώς στις Ναυπηγικές ικανότητες που διαθέτουμε, που δυστυχώς η πολιτική ανικανότητα και η δίψα εύκολου πλούτου ορισμένων “ρεμαλιών”, μας έχουν φέρει στήν σημερινή κατάσταση. Δέν παύουν όμως να υπάρχουν ικανοί Έλληνες τεχνικοί και επιστήμονες που με “πάθος” προσπαθούν ξένα κράτη να απορροφήσουν γνωρίζοντας τις ικανότητές τους!
Μέχρι σήμερα κάθε διερχόμενη κυβέρνηση αδυνατεί ή δεν θέλει να αναζωογονήσει αυτές τις βιομηχανικές ικανότητες που διαθέτουμε! Περίεργο αλλά και…ύποπτο!

Η μία μετά την άλλη σημαντικές βιομηχανικές μονάδες παίρνουν τον δρόμο της αφάνειας.

ΕΛΒΙΕΜΕΚ Α.Ε., εταιρεία παραγωγής εκρηκτικών και πυρομαχικών.

ΠΥΡΚΑΛ του Μποδοσάκη. Μία αξιοσημείωτη αναφορα για τον Μποδοσάκη είναι το ακόλουθο: Απαντόντας εν έτει 1948 στους Αμερικανούς πελάτες των μπαζούκας για την γκρεμισμένη από τους Γερμανούς ΠΥΡΚΑΛ: «Κύριοι, έχω τους τεχνικούς μου την ψυχή μου· τα ντουβάρια γίνονται»

ΕΛΒΟ (Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων
Εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ) στον στρατηγικό επενδυτή που επικράτησε στον σχετικό διαγωνισμό του ειδικού εκκαθαριστή. Την Παρασκευή η κοινοπραξία της ισραηλινής Plasan με την ομοεθνή της SK Group κατέθεσε την προβλεπόμενη εγγυητική επιστολή, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για τη μεταβίβαση του ενεργητικού της προβληματικής επιχείρησης στη Νέα ΕΛΒΟ, εταιρεία συμφερόντων του προτιμητέου επενδυτή, στην οποία το Δημόσιο έχει το δικαίωμα να μετέχει με ποσοστό μέχρι 21%, καθώς και να εκπροσωπείται στο διοικητικό συμβούλιο. Άλλο ένα ντροπιαστικό κατάντημα!

Τελικά το Αντιαεροπορικό Σύστημα ARTEMIS-30 έπεσε στην αφάνεια και λίγα ξέρουμε για την τύχη του!

Το “ξήλωμα” των ποιό στρατηγικών βιομηχανιών συνεχίστηκε και συνεχίζεται παρασέρνωντας στην αφάνεια τις μικρομεσαίες και μικρές υποστηρικτικές επιχειρήσεις!

Τα Ναυπηγεία μας σε άθλια κατάσταση και έρμαια στην διάθεση του κάθε καιροσκόπου και αδηφάγου σφετεριστή!

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

loading...