“Στην χώρα δεν υπάρχουν πρόσφυγες και μετανάστες…

Μετανάστης ειμαι εγώ στην Ελβετία, που προκειμένου να πάρω άδεια παραμονής και εργασίας έπρεπε να:

1) προσκομίσω τρία καθαρά αντίγραφα ποινικού μητρώου (Ελλάδα χώρα καταγωγής, Βέλγιο χώρα γέννησης, Ισπανία ως τελευταία χώρα κατοικίας) ώστε να με κάνουν background check.

2) να ιδρύσω εταιρεία AG με 150.000  μετοχικό κεφάλαιο τα οποία έπρεπε να καταθέσω σε ελβετικό λογαριασμό που άνοιξα και η οποία εταιρία κόστισε άλλες 15.000 για να ιδρυθεί.

3) να νοικιάσω σπίτι και γραφείο στην Ελβετία και να προπληρώσω τα ενοίκια για ένα χρόνο (άλλες 60.000 περίπου).

4.) να κάνω όλες τις εξετάσεις για κολλητικες αρρώστιες ώστε να μπορέσω να πάρω το ΟΚ καί να αυτασφαλιστω σε ελβετική ιδιωτική ασφαλιστική εταιρία (απαραίτητο για την άδεια παραμονής).

5) να μιλήσω στο Δημαρχείο (Γαλλικά ή Γερμανικά ή Ιταλικά ή Αγγλικά) με τον κοινωνικό λειτουργό που ειναι υπεύθυνος για την περιοχή που μένω και να του πω για ποιο λόγο διάλεξα τη χωρα τους, πώς περιμένω να τα βρω, πως βλεπω γενικότερα τον κοσμο, ποια ειναι η θρησκεία μου, αν κατέχω τα βασικά του δυτικού πολιτισμού κτλ…..

Εγω λοιπον ειμαι ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ!!!

Αυτοί που έρχονται στην Ελλάδα από την Ασία καί την Αφρική, κρυφά από αφύλακτες συνοριακές διαβάσεις, καταστρέφοντας σκοπίμως τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα ώστε να μήν μπορεί να διαπιστωθεί ποιοί είναι, απο πού έρχονται, με τι σκοπό έρχονται, ποιο το παρελθόν τους εκεί πού ήταν κτλ., ειναι ΛΑΘΡΟμετανάστες!!!

Είτε αρέσει είτε δεν αρέσει ο χαρακτηρισμός….”

loading...