Μάρτα Βιέιρα: Η «Βασίλισσα» του γυναικείου ποδοσφαίρου παντρεύεται συμπαίκτριά της

 O «θηλυκός Πελέ» όπως έχει χαρακτηριστεί η κατά κόσμον Μάρτα Βιέιρα, ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram πως σύντομα θα παντρευτεί την συμπαίκτριά της, Τόνι Ντεϊόν Πρίσλεϊ

Η Μάρτα Βιέιρα δεν είναι απλώς μια παίκτρια ποδοσφαίρου που γεννήθηκε και γαλουχήθηκε στις αλάνες της Βραζιλίας. Πρόκειται αναμφίβολα για το μεγαλύτερο αστέρι του γυναικείου ποδοσφαίρου, ένα παράσημο που της δόθηκε από τον θρυλικό Πελέ, όταν την ανακήρυξε ως «Πελέ με φούστα» (Pelé con faldas), λόγω της άριστης τεχνική της κατάρτισης και της αθλητικότητά της.

Η έξι φορές καλύτερη παίκτρια στον κόσμο από τη FIFA μπορεί να εντυπωσιάζει με την επιθετική της δεινότητα εντός των γραμμών του γηπέδου, ωστόσο τις τελευταίες ώρες το φωτεινό της χαμόγελο έχει κάνει το γύρο του κόσμου για διαφορετικούς λόγους.

Η ταλαντούχα Βραζιλιάνα που μεγάλωσε στο Dois Riachos, των 140 τετραγωνικών χιλιομέτρων και των 11.272 κατοίκων, ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram, πως θα παντρευτεί με την Τόνι Ντεϊόν Πρίσλεϊ, συμπαίκτριά της στην ομάδα Orlando Pride των ΗΠΑ.
«Αυτό είναι ένα άλλο κεφάλαιο στην ιστορία που γράφουμε μαζί» έγραψε στη λεζάντα της φωτογραφίας, ποζάροντας γεμάτη ευτυχία στην αγκαλιά της συντρόφού της.
Η σχέση της με την τρία χρόνια μικρότερη της αμυντικό, έγινε γνωστή το 2019 και έκτοτε οι δύο τους δεν κρύβουν τον έρωτά τους. Μάλιστα το αξιοσημείωτο είναι πως έχουν την ίδια μέρα γενέθλια (19 Φεβρουαρίου) ενώ συγκατοικούν, έχοντας και τρία σκυλιά με το όνομα Zoe, Zeca και Toby.
Το γράμμα στον εαυτό της και η ακτιβιστική δράση
Τον Αύγουστο του 2017 δημοσιεύτηκε στο The Players’ Tribune ένα συγκλονιστικό γράμμα της Μάρτα στο νεαρό εαυτό της. Εκεί μεταξύ άλλων η ακτιβίστρα αθλήτρια είχε αναφερθεί στο φαινόμενο του σεξισμού με το οποίο ήρθε αντιμέτωπη, όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με τη «στρογγυλή θεά»:
«Όταν μεγαλώνεις σε μια μικρή πόλη, ξεχωρίζεις. Όχι για το ταλέντο σου, αλλά για την περίεργη εμφάνιση σου που συνοδεύεται με κακόβουλα σχόλια κάθε μέρα, επειδή είσαι κορίτσι. Ένα κορίτσι που αγαπάς το ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχουν άλλα κορίτσια στην πόλη που παίζουν ποδόσφαιρο και ο κόσμος κάνει τα πάντα για να ενημερώσει τη μητέρα σου. Τη ρωτούν αν είσαι φυσιολογική και γιατί σε αφήνει.
Νιώθεις πως η μητέρα σου δεν σε στηρίζει. Μετά την εγκατάλειψη του πατέρα σου, όταν ήσουν μωρό, έχει να φροντίσει τέσσερα παιδιά. Φεύγει από τις 5 ρο πρωί για να δουλέψει σε φυτώριο. Περνά όλη την ημέρα στη γη και επιστρέφει βράδυ. Όταν δεν είναι στο φυτώριο, είναι στο δημαρχείο και καθαρίζει. Δεν τη βλέπεις πολύ. Δεν έχει την ευκαιρία να σε δει να παίζεις. Τελικά είναι δίπλα σου. Γιατί κάθε φορά που κάποιος από την πόλη της λέει κάτι για εσένα, απαντά “άστην να κάνει ό,τι θέλει”.
Το θέμα όμως, είναι πως στην ουσία δεν είναι εκεί, να σου δείξει πώς να είσαι κορίτσι. Για αυτό και περνάς όλη την ημέρα, βλέποντας ποδόσφαιρο στην τηλεόραση, με το όνειρο να γίνω επαγγελματίας».
Ένα πραγματικό δεκάρι… σύμβολο ισότητας
Στις 13 Ιουνίου του 2019 κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης κόντρα στην Αυστραλία για το Παγκόσμιο Κύπελλο φρόντισε στο 16ο τέρμα της να στείλει ένα μήνυμα πολύ διαφορετικό μήνυμα. Συγκεκριμένα πανηγύρισε δείχνοντας στο παπούτσι της, το σύμβολο της ισότητας των δύο φύλων.

loading...