Κυριάκος Βελόπουλος : Η Νέα Δημοκρατία απέτυχε – Σκοτώνει την οικονομία και τους Έλληνες – Εκλογές, τώρα





 Του Κυριάκου Βελόπουλου, προέδρου της Ελληνικής Λύσης

Την ώρα που τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ασχολούνται αποκλειστικά με την πανδημία και την επικοινωνιακή προστασία της κυβέρνησης, η κοινωνία, εκατομμύρια Έλληνες, αντιμετωπίζουν κυριολεκτικά αβοήθητοι μια εφιαλτική καθημερινότητα διότι το λεγόμενο «επιτελικό κράτος» έχει καταρρεύσει.

 

Διότι το κριτήριο επιτυχίας ενός δημοκρατικού κράτους, είναι η ουσιαστική αντιμετώπιση των καθημερινών αναγκών του συνόλου των πολιτών. Και δη, αυτών που έχουν ανάγκη. Αυτούς οφείλει να προστατεύει η δημοκρατία, διότι οι ισχυροί και οι ελίτ, μπορούν να επιβιώνουν ανεξαρτήτως πολιτεύματος.

 

Την ώρα που κυβέρνηση και ΜΜΕ υπαγορεύουν την ειδησεογραφία κατά το δοκούν, κόβονται επιδοτήσεις αγροτών, επιδόματα αναπηρίας, το κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ. Τα προγράμματα για τους άνω των 55 ετών στους Δήμους, βαλτώνουν, ενώ  οι «επιτελικοί αρμόδιοι» επιχειρούν με 2μηνα και 4μηνα να χρυσώσουν το χάπι στους ΟΤΑ.

 

Στη Κεντρική Μακεδονία μικρες επιχειρήσεις απεντάχθησαν από προγράμματα στήριξης!  Η Προκαταβολή Φ.Π.Α. τρέχει, ενώ φορολογούνται οι υπερωρίες που ανταλλάσονται με ρεπό.

 

Αγρότισες χήρες περιμένουν σύνταξη και ουδείς εκ των κυβερνώντων αναρωτιέται πως επιβιώνουν.

 

Νέοι αγρότες δεν παίρνουν δάνεια την ώρα που η απειλή της επισιτιστικής κρίσης καθιστά την ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής, επιτακτική!

 

Το κράτος απαιτεί πιστοποίηση επαγγελμάτων χωρίς να επιδοτεί σεμινάρια. Ζητά εκτυπωτές Τιμολογιων και καινούργιες Ταμειακές σε κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεια κ.α.  την ώρα που οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν μπορούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.

 

Το ασφαλιστικό, συνθλίβει τους ασφαλισμένους. Στα 62 έτη προκαταβολή συνταξης 300 € και αναμονή σε βαθος χρόνου.

 

Πάγωμα της οικοδομικής δραστηριότητας που οδηγεί 250 επαγγέλματα τα οποία σχετίζονται με την οικοδομή σε απόγνωση.

 

Εθνοφύλακες μένουν χωρίς ένσημα, αυτές τις κρίσιμες για το έθνος στιγμές.

 

Ένας ορυμαγδός προβλημάτων, που όμως τα περισσότερα μπορούν να λυθούν άμεσα με πολιτική απόφαση και στοιχειώδη κυβερνητική λογική. Που όμως φαίνεται ότι δεν υπάρχει. Όσο για το συνολικό κόστος που θα απαιτηθεί προκειμένου να ανακουφιστούν τα εκατομμύρια έλληνες που αντιμετωπίζουν τα συγκεκριμένα προβλήματα, ελάχιστο. Ένα μικρό κομμάτι του περιβόητου ταμείου ανάκαμψης, με την σωστή διαχείριση, μπορεί να δώσει λύση.

 

Αρκεί να υπάρχει βούληση. Και εμείς, ως Ελληνική Λύση έχουμε αποδείξει ότι και θέλουμε, και μπορούμε να δώσουμε τη λύση, με εφαρμόσιμο σχέδιο και επιμέρους προτάσεις που θέτουν Πρώτα την Ελλάδα, Πρώτα τους Έλληνες.

 

ΥΓ. Αυτονόητο είναι ότι πρέπει να περάσει η … πανδημία με ή εκτός εισαγωγικών . Όπως θέλει ο καθένας το λέει. Δημοκρατία έχουμε.

loading...