Α/ ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κ.Φλώρος από την Αίγυπτο: «Όποιος μας αναγνωρίζει σαν εχθρό τον αναγνωρίζουμε κι εμείς»

 Tο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας επισκέφθηκε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος. Κατά τη συνάντησή του με τον πατριάρχη Θεόδωρο, έστειλε πολλά και ενδιαφέροντα μηνύματα, με βασικότερο αυτό προς την Τουρκία.

«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που βρίσκομαι σήμερα εδώ, καθώς η επίσκεψή μου στην Αίγυπτο δεν είναι μία απλή εθιμοτυπική επίσκεψη σε μία οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο. Η επίσκεψή μου αυτή έρχεται μετά από μία μακρόχρονη συνεργασία που έχουμε με αυτό το κράτος, αυτό το αδελφό κράτος, που είναι παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης και έχουμε βαθιές και ισχυρές σχέσεις, τόσο στις Ένοπλες Δυνάμεις όσο και σε επίπεδο κυβερνήσεων», τόνισε ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Μάλιστα, ο κ. Φλώρος τόνισε ότι «ο ρόλος που διαδραματίζει η Αίγυπτος στη Μεσόγειο, είναι κομβικός και τις σχέσεις μας τις αναβαθμίζουμε συνέχεια. Εδώ και αρκετά χρόνια, διεξάγουμε μαζί δραστηριότητες, που δείχνουν και επιδεικνύουν τη θέλησή μας και την κοινή μας βούληση να σταθεροποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την περιοχή».

Παράλληλα, επισήμανε ότι «υπάρχουν κάποιοι τριγμοί και κάποιοι κλυδωνισμοί στην περιοχή εξαιτίας ενός συγκεκριμένου κράτους» και τόνισε:

«Εμείς δεν αναγνωρίζουμε κανέναν ως εχθρό αν δεν μας αναγνωρίσει πρώτα αυτός. Όποιος μας αναγνωρίζει σαν εχθρό, τον αναγνωρίζουμε κι εμείς ως τέτοιον».

Ο κ. Φλώρος έκλεισε την τοποθέτησή του, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις ισχυρές σχέσεις Ελλάδας – Αιγύπτου. Όπως είπε για τη βορειοαφρικανική χώρα, είναι «ένας καλός και ισχυρός εταίρος για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή είναι η Αίγυπτος. Οι συναντήσεις με τον υπουργό Άμυνας της Αιγύπτου, κατέστησαν πολύ παραγωγική την τριήμερη επίσημη επίσκεψη.

Η Αίγυπτος θα είναι πάντα ένας ιδιαίτερος και εξέχων εταίρος. Και η εμβάθυνση της πάρα πολύ καλής συνεργασίας που έχουμε με τις αιγυπτιακές Ένοπλες Δυνάμεις, η εμβάθυνση των σχέσεων και ο προγραμματισμός και άλλων δραστηριοτήτων στην περιοχή, σκοπό έχουν τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή, με σκοπό την πρόοδο και την ευημερία των κρατών μας και των κρατών όλων των λαών της περιοχής.

Εμείς, σε αυτή τη συνεργασία που έχουμε με τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, δεν αναγνωρίζουμε εχθρούς, είμαστε ανοιχτοί σε όλους. Ο διάλογος και το διεθνές δίκαιο είναι ο δρόμος για να λύσουμε οποιεσδήποτε διαφορές υπάρχουν. Εμείς δεν αναγνωρίζουμε εχθρούς, αλλά όσοι μας αναγνωρίζουν ως εχθρό, πρέπει να συμπεριφερθούμε κι εμείς αναλόγως»

loading...