Δήλωση Μέρκελ που κανείς δεν περίμενε! Και όμως έχει τον σκοπό της…

 Η Γερμανίδα Καγκελάριος αιφνιδίασε εχθρούς και φίλους…

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ εξέφρασε ενδοιασμούς σχετικά με τον τρόπο που το Twitter απέκλεισε τον λογαριασμό του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, όπως δήλωσε διά του εκπροσώπου της.

Μάλιστα τόνισε πως είναι οι νομικές αρχές και όχι οι ιδιωτικές εταιρείες που θα πρέπει να αποφασίζουν για τυχόν αναγκαίους περιορισμούς σε ό,τι αφορά την ελεύθερη έκφραση.

Τι πρέπει να γίνει λοιπόν, προκειμένου να περιοριστούν οι ισχυρές πολυεθνικές εταιρείες;;; Να βρεθεί μία ισχυρή παγκόσμια εξουσία, η οποία θα τους βάλει «χαλινάρι». Στην εποχή μας τίποτε δεν δείχνει να γίνεται και να ειπώνεται τυχαία, πόσο μάλλον όταν προέρχεται από μία διεθνίστρια πολιτικό, όπως η Άνγκελα Μέρκελ.

Μέσω του Στέφεν Ζάιμπερτ, επικεφαλής εκπροσώπου της Καγκελαρίου, εκφράστηκε, όπως ειπώθηκε, η ανησυχία του Βερολίνου και μεγάλου μέρους της Ευρώπης για τη δύναμη που έχουν οι μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter, να διαμορφώνουν τον δημόσιο λόγο.

«Το θεμελιώδες δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης είναι στοιχειώδους σημασίας», δήλωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ και πρόσθεσε ότι «υπό αυτή την έννοια, η Καγκελάριος θεωρεί προβληματικό το γεγονός ότι οι λογαριασμοί του Προέδρου των ΗΠΑ έχουν αποκλειστεί οριστικά».

Στο ίδιο πνεύμα, ο επικεφαλής της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ (CSU) τόνισε την ανάγκη -ΠΡΟΣΕΞΤΕ- για περισσότερη εποπτεία στα συγκεκριμένα δίκτυα. «Δεν μπορούμε να αφήσουμε στις αμερικανικές εταιρίες το πώς θα συζητούμε και πώς όχι», δήλωσε στο Politico και τάχθηκε υπέρ αυστηρότερων κανονισμών ρύθμισης.

Ποιός θα εφαρμόσει τα αυστηρά αυτά μέτρα;;; Ποιός θα εποπτεύει τα social media, όταν ο λαός δεν θέλει πια να ακούει για πολιτικούς;;; Ίσως μία κοινώς αποδεκτή παγκόσμια προσωπικότητα, εκτός του συνηθισμένου πολιτικού πλαισίου, την οποία, με την βοήθεια της όποιας προπαγάνδας, θα «αγκαλιάσουν» οι «αγανακτισμένοι» πολίτες, καθώς θα τους υποσχεθεί, μαζί με όλα τα άλλα, έλεγχο της ανεξέλεγκτης λογοκρισίας! Η λογοκρισία, όμως δεν θα φύγει…

loading...