Θέλουν αρπαγή! Ανοιχτή τουρκική πρόσκληση στην Ελλάδα για διάλογο!!!

 Ο Τούρκοι βιάζονται να τα πούμε για να «αρπάξουν» ό,τι μπορέσουν… Το Αιγαίο στο επίκεντρο!!!

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απηύθυνε πρόσκληση στην Ελλάδα για διερευνητικές επαφές και πρώτη συνάντηση εντός του Ιανουαρίου.

Ο κ. Τσαβούσογλου έκανε λόγο για διάλογο χωρίς προϋποθέσεις επί όλων των θεμάτων που συζητήθηκαν στους 60 γύρους συνομιλιών.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο καθεστώς της Κύπρου, αλλά και στην ανατολική Μεσόγειο επαναλαμβάνοντας τη θέση της Τουρκίας και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για δύο κράτη στο νησί. «Δεν θα επιτρέψουμε τη σφαγή των Τουρκοκυπρίων», τόνισε αναφερόμενος στη διάσκεψη για τη Μεσόγειο.

Την Κυριακή, ο κ. Δένδιας είχε προϊδεάσει για θετική απόκριση της Ελλάδας σε πρόσκληση της Τουρκίας λέγοντας ότι η χώρα θα προσέλθει στις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία με ειλικρινή βούληση και επιδοικομητική διάθεση.

Ωστόσο, τόνιζε ότι η ατζέντα των διερευνητικών επαφών είναι συγκεκριμένη και δεν μπορεί να αλλάξει.

«Η Ελλάδα θα προσέλθει στις διερευνητικές επαφές οψέποτε αυτές ξεκινήσουν με ειλικρινή βούληση και εποικοδομητική διάθεση, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας σε συνέντευξή του στην “Καθημερινή της Κυριακής», υπογραμμίζοντας ότι η ατζέντα των διερευνητικών επαφών είναι συγκεκριμένη και δεν μπορεί να αλλάξει.

«Δεν μπορεί ο εις των συνομιλητών να αποφασίσει μονομερώς την διεύρυνση της ημερήσιας διάταξης. Αυτό ισοδυναμεί με προσπάθεια υπονόμευσης των επαφών αυτών», έχει αναφέρει.

loading...