ΧΑΟΣ στις ΗΠΑ! Τραμπ: Δεν θα παραδεχτούμε ποτέ την ήττα! Εισβολή δεξιών στο Καπιτώλιο – ΒΙΝΤΕΟ

 

Δεν φεύγει εύκολα ο Τραμπ, αλλά ο Πενς δείχνει να τον αδειάζει… Φυγαδεύτηκε άρον-άρον!

Δεν αφήνει εύκολα την εξουσία ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος μπροστά σε συγκεντρωμένο πλήθος υποστηρικτών του στην Ουάσινγκτον τόνισε ότι δεν θα παραδεχτεί ποτέ την ήττα του στις προεδρικές εκλογές του 2020 κάνοντας λόγο για εκτεταμένη εκλογική νοθεία, μόλις δύο εβδομάδες πριν αναλάβει καθήκοντα στον Λευκό Οίκο ο διεθνιστής Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν.

“Ποτέ δεν θα παραιτηθούμε. Δεν θα τα παρατήσουμε ποτέ. Δεν θα παραδεχτούμε ποτέ”, δήλωσε ο Τραμπ κατά την διάρκεια συγκέντρωσης που χρηματοδοτήθηκε από εκστρατεία στην περιοχή του πάρκου Ellipse, κοντά στον Λευκό Οίκο, τονίζοντας ότι “εκατοντάδες χιλιάδες” άνθρωποι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. “Θα σταματήσουμε την κλοπή”, δήλωσε επιμένοντας ότι εκλάπησαν οι εκλογές.

“Κερδίσαμε αυτές τις εκλογές και τις κερδίσαμε ευρέως”, σημείωσε.

Μπροστά σε χιλιάδες συγκεντρωμένους οπαδούς του ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε τον αντιπρόεδρό του Μάικ Πενς να μην επικυρώσει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης στο Κογκρέσο. “Εάν ο Μάικ Πενς κάνει το σωστό, κερδίζουμε τις εκλογές”, δήλωσε και πρόσθεσε: “Αν δεν το κάνει, θα είναι μια θλιβερή ημέρα για τη χώρα μας”. Ο Μάικ Πενς όμως δήλωσε ότι δεν θα ακολουθήσει την απαίτηση του προέδρου Τραμπ να ανατρέψει την εκλογή, δεσμευόμενος ότι θα ακολουθήσει το Σύνταγμα, προσθέτοντας “ας με βοηθήσει ο Θεός”.
Ωστόσο, ο Πενς έστειλε επιστολή στους 535 γερουσιαστές και εκπροσώπους στο Καπιτώλιο πριν από την προεδρία του στην έκτακτη συνεδρίαση που θα επικυρώσει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν. Σ’ αυτήν υπογράμμισε την πίστη του στον ρόλο του κατά τις διαδικασίες στις οποίες υπογραμμίζει ότι πρόκειται για τελετουργικό και προσθέτει ότι δεν περιλαμβάνει την εξουσία “να καθορίσει ποιες εκλογικές ψήφοι πρέπει να καταμετρηθούν και ποιες όχι”: “Κατά την κρίση μου, ο όρκος μου να υποστηρίξω και να υπερασπιστώ το Σύνταγμα με εμποδίζει από το να διεκδικήσω μονομερή εξουσία να καθορίσω ποιες εκλογικές ψήφοι πρέπει να μετρηθούν και ποιες όχι”.
Την ίδια ώρα ψηφοφόροι του Τραμπ εισέβαλλαν στον εξωτερικό χώρο του Καπιτωλίου.
Συγκεκριμένα, διαδηλωτές υπέρ του Ρεπουμπλικανού παραβίασαν οδοφράγματα ασφαλείας περιμετρικά του Καπιτωλίου και ανέβηκαν στην κατασκευή που τοποθετήθηκε για την ορκωμοσία του Μπάιντεν.
Όπως ανέφεραν αμερικανικά ΜΜΕ, για λόγους ασφαλείας φυγαδεύτηκε ο απερχόμενος αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, ο οποίος νωρίτερα αρνήθηκε την προτροπή του Ντόναλντ Τραμπ να μην επικυρώσει την εκλογή του Τζο Μπάιντεν.
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανέβασε μήνυμα στο Twitter με το οποίο καλεί τους οπαδούς του να ηρεμήσουν και να μείνουν ήρεμοι. «Υποστηρίξτε την αστυνομία και την επιβολή του νόμου στο Καπιτώλιο. Είναι πραγματικά στο πλευρό της χώρας μας. Μείνετε ήρεμοι!».

loading...