ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ παραμονή στην εξουσία, αδιαφορώντας για τους Έλληνες.

 Μία αυστηρή και ενισχυμένη κατάσταση επιτήρησης, είναι κατάλληλη για τον αποτελεσματικό έλεγχο οποιασδήποτε πανδημίας – ενώ η Δημοκρατία, με τις πολιτικές ελευθερίες της, έχει μειονεκτήματα στο συγκεκριμένο τομέα. Επομένως, όταν συγκρίνει κανείς τις χώρες μεταξύ τους, πρέπει να λαμβάνει υπ’ όψιν του όλα αυτά – αφού διαφορετικά δεν είναι σωστές οι συγκρίσεις. 

Το να θυσιάσουμε τώρα όλες μας τις ελευθερίες που αποκτήσαμε με τόσο κόπο και με τόσους αγώνες στο βωμό μίας πανδημίας, επιτρέποντας στις εκάστοτε κυβερνήσεις να διαχειρίζονται απολυταρχικά τις κοινωνίες, δεν είναι ότι καλύτερο – πόσο μάλλον όταν αυτό ακριβώς επιδιώκουν οι ελίτ που στην ουσία κυβερνούν τις δυτικές χώρες από το παρασκήνιο, με τους πολιτικούς έμμισθους υπαλλήλους τους. 

Από την άλλη πλευρά, η ίδια κυβέρνηση που υπερχρέωσε την Ελλάδα το 2004-2009 και που τη χρεοκόπησε το 2012 με το εγκληματικό PSI, οδηγεί για μία ακόμη φορά τη χώρα στο χάος και στην καταστροφή – σπαταλώντας χωρίς καμία λογική χρήματα που δανείζεται, σαν να μην υπήρχε αύριο. Είμαστε δε σίγουροι πως θα χρησιμοποιήσει τον εμβολιασμό, όπως ο B. Netanyahu στο Ισραήλ – δηλαδή, για να στηρίξει την παραμονή της στην εξουσία, αδιαφορώντας για τους Έλληνες.

Βασίλης Βιλιάρδος

loading...