Translate the article and read it to your Language

Γιατί οι Θιβετιανοί μοναχοί έχουν δυνατά, λευκά δόντια


 Οι μοναχοί του Θιβέτ προστατεύουν την υγεία τους με φροντίδα, επειδή το σώμα τους είναι ο ναός της ψυχής τους. Χάρη σ' αυτούς τους μοναχούς, μπορούμε ν' απολαύσουμε τις θεραπείες τους για τα λευκά δόντια.

Τι μπορείτε να κάνετε για να έχετε λευκά δόντια; Οι Θιβετιανοί μοναχοί είναι γνωστοί για την απομόνωσή τους από τον υλιστικό κόσμο, με σκοπό να βυθιστούν καλύτερα στον πνευματικό. Οι Βουδιστές μοναχοί επιδιώκουν ν’ αποκοπούν από τις επιθυμίες του σώματος, καθώς μόνο τότε θα αποκτήσουν εσωτερική γαλήνη.


Παρ’ όλα αυτά, θα πρέπει να διασφαλίσουν την καλή κατάσταση των φυσικών σωμάτων τους, δεδομένου ότι είναι η κατοικία της πολυτιμότερης πηγής τους: της ψυχής. Γι’ αυτό είναι καλό να γνωρίζουμε λίγα πράγματα για αυτή την κουλτούρα για τη δική μας υγιεινή ζωή.


Όλοι γνωρίζουν πως όσοι εξασκούν τη θρησκεία αυτή, ζουν μακριά από πόλεις, χωρίς σούπερ μάρκετ σε κοντινή απόσταση και δεν βλέπουν συχνά κάποιον οδοντίατρο. Τότε πώς εξηγείται το γεγονός ότι αυτοί οι μοναχοί είναι οι πιο υγιείς όσον αφορά στα δυνατά, λευκά δόντια;


Εμείς στον Δυτικό κόσμο, δεν θ’ αποκτήσουμε ποτέ λευκά δόντια σαν των μοναχών χωρίς να επενδύσουμε σε εξειδικευμένα προϊόντα όπως οδοντόπαστες, λευκαντικές κρέμες και τζελ. Ακόμη και τότε, κάποιοι άνθρωποι δεν τα αποκτούν.


Λάβετε υπόψη ότι τα λευκά δόντια που κατέχουν οι μοναχοί συνοδεύονται από αξιοζήλευτη οδοντική υγεία. Γι’ αυτούς η εμφάνιση είναι το δεύτερο σημαντικό πράγμα.


Μια θρυλική συνταγή για πιο λευκά δόντια

Οι μοναχοί μπορεί να μην έχουν μαγαζιά, αλλά έχουν φυσικές θεραπείες που τους βοηθούν να φροντίζουν το σώμα τους, όπως τους υπαγορεύει η θρησκεία.


Βασισμένοι στα εξαιρετικά τους αποτελέσματα, σήμερα θέλουμε να μοιραστούμε μία συνταγή για την παρασκευή μιας παραδοσιακής οδοντόπαστας με αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα.


Τι χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε;


Αλάτι κοσέρ ή μη ιωδιούχο: αυτός είναι ένας αγνός τύπος αλατιού, που χρησιμοποιούσαν οι Εβραίοι ως καρύκευμα για τα φαγητά τους και για να τα διατηρούν περισσότερο. Μπορείτε να το βρείτε σε καταστήματα με υγιεινές τροφές ή φαρμακεία.
Νερό.
Όπως βλέπετε, χρειάζεστε λίγα υλικά, οπότε δεν θα δυσκολευτείτε στην παρασκευή αυτής της συνταγής. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τα βήματα.

Ποσότητες
½ της κούπας νερό (100 ml)
1 κουταλιά της σούπας αλάτι κοσέρ (15 γραμ.)
Παρασκευή
Βράστε τη μισή κούπα νερό και αφήστε το να κρυώσει και να φτάσει σε κατάλληλη θερμοκρασία.
Προσθέστε το αλάτι κοσέρ.
Αφήστε το να καθίσει για τουλάχιστον ένα λεπτό.
Αφαιρέστε τυχόν αφρό που έχει παραμείνει στην επιφάνεια.
Αν είστε πολυάσχολο άτομο με λίγο ελεύθερο χρόνο, μπορείτε να βράσετε παραπάνω νερό και να το διατηρήσετε. Θα χάσετε μικρή ποσότητα και θα έχετε τα ίδια αποτελέσματα.
Πώς να εφαρμόσετε την πάστα
Θα πρέπει να μπορείτε να δείτε κρυστάλλους του αλατιού στο μείγμα. Είναι το κλειδί για τη συγκεκριμένη οδοντόπαστα, αλλά πρώτα ας ανακαλύψουμε πώς πρέπει να τη χρησιμοποιείτε.

Προσθέστε τους κρυστάλλους στην οδοντόβουρτσά σας.
Βουρτσίστε τα δόντια σας όπως συνήθως και μη ξεχάσετε να κάνετε κυκλικές κινήσεις για να βεβαιωθείτε ότι οι κρύσταλλοι έχουν φτάσει σε όλες τις σχισμές.
Ξεβγάλετε με το ίδιο μείγμα αλατόνερου.
Επαναλάβετε τη διαδικασία τρεις φορές την ημέρα.
Όπως βλέπετε, αυτή είναι μια απλή και ανέξοδη διαδικασία που με δυσκολία θα χρειαστεί πάνω από ένα πρόσθετο λεπτό από τον χρόνο σας.

Αν δειπνείτε μακριά από το σπίτι και θέλετε να είστε σχολαστικοί, μπορείτε να πάρετε μαζί σας το μείγμα στην τσάντα σας. Χρειάζεστε μονάχα μια μικρή ποσότητα οπότε δεν θα είναι μεγάλος κόπος και τα οφέλη είναι αδιαμφισβήτητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :