Σεξουαλικές φαντασιώσεις με τρίτα πρόσωπα: Είναι τελικά απιστία;

 Φαντασιώσεις. Όπως προδίδει και το όνομα πρόκειται για φανταστικές ιστορίες, οι οποίες είναι συνδεδεμένες με τη σεξουαλικότητα και βρίσκονται στο ασυνείδητό μας.

Εκεί δηλαδή που καταχωνιάζουμε τα απωθημένα μας και τις επιθυμίες μας. Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι δυσκολευόμαστε να εκφράσουμε και να μοιραστούμε τις φαντασιώσεις μας. Γιατί όμως φοβόμαστε; Μήπως επειδή πρόκειται για απιστία;

Είναι γεγονός ότι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που θα απιστήσουν υποκινούμενοι από μια σεξουαλική φαντασίωση, με σκοπό να την κάνουν πραγματικότητα και να βιώσουν κάτι διαφορετικό. Όμως, δεν αποτελούν το γενικό κανόνα και κατά συνέπεια οι φαντασιώσεις δεν αποτελούν απιστία.

 

Αντί αυτού μπορούν να ενισχύσουν το ερωτικό στοιχείο στο ζευγάρι και να το δέσουν συναισθηματικά. Άλλωστε, τις περισσότερες φορές τα πρόσωπα στα φανταστικά σενάρια εναλλάσσονται και απλά λειτουργούν διεγερτικά.

Επίσης, θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι φαντασιώσεις μπορούν να σώσουν μια σχέση από τη δοκιμασία της απιστίας, φέρνοντας πιο κοντά τους ερωτικούς συντρόφους και βοηθώντας τους να βιώσουν τις σεξουαλικές τους επιθυμίες με τέτοιο τρόπο που να μην προκαλεί φθορά στη σχέση τους.

 

Αν δηλαδή το ζευγάρι βιώσει τις φαντασιώσεις σαν παιχνίδι, τότε μπορεί να καλυτερεύσει τη σεξουαλική του ζωή και να ανοίξει καινούριους δρόμους επικοινωνίας. Σύμφωνα μάλιστα με μία νέα βρετανική δημοσκόπηση, για το 60% των γυναικών και για το 66% των ανδρών οι ερωτικές φαντασιώσεις για άλλα πρόσωπα δεν σημαίνουν τίποτα.

Ενώ το υπόλοιπο ποσοστό πιστεύει ότι όσοι φαντασιώνονται, είναι σαφή ένδειξη απιστίας, γι’ αυτό και νιώθουν τύψεις και δεν ομολογούν τίποτα στους συντρόφους τους.

Μήπως λοιπόν έφτασε η στιγμή να ξεπεράσετε όλα σας τα ταμπού και να μοιραστείτε τις φαντασιώσεις σας; Και γιατί όχι, να τις κάνετε πραγματικότητα μαζί με τον σύντροφο σας;

loading...