Η.Κασιδιάρης: «”Διερευνητικές επαφές” σημαίνουν ότι νέες ιταμές υποχωρήσεις βρίσκονται προ των πυλών»

 Την θέση του σε ότι αφορά τις διερευνητικές επαφές που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Τουρκία, διατυπώνει σε άρθρο του ο τ.βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης μιλώντας ταυτχόχρονα με την ιδιότητα του επικεφαλής του κόμματος «Έλληνες για την Πατρίδα»

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «Μόλις πέντε μέρες πριν την θλιβερή επέτειο των Ιμίων η κυβέρνηση Μητσοτάκη σύρεται στην κυριολεξία σε διερευνητικές επαφές με το ανθελληνικό καθεστώς Ερντογάν.

Είναι πρωτοφανές φαινόμενο στα χρονικά της διεθνούς διπλωματίας ένα κράτος να δέχεται να μετάσχει σε συνομιλίες με όμορο κράτος που απειλεί  με άμεση κήρυξη πολέμου εάν εφαρμοστούν οι κανόνες του διεθνούς δικαίου (casus beli για τα 12 ναυτικά μίλια στο Αιγαίο).

Είναι αδιανόητο και εθνικώς απαράδεκτο να ξεκινήσει οποιαδήποτε διμερής  επαφή εάν η τουρκική εθνοσυνέλευση δεν  ακυρώσει αυτή την ιταμή απειλή πολέμου και τα κατοχικά στρατεύματα δεν αποχωρήσουν από την νήσο Κύπρο.

Ο ανθέλληνας Ερντογάν εφαρμόζει τους τελευταίους μήνες την τακτική του καρότου και του μαστιγίου καθώς γνωρίζει ότι απέναντί του ίσταται μια κυβέρνηση χωρίς στιβαρές εθνικές θέσεις. Έτσι σφυροκοπά ασταμάτητα την Ελλάδα με σωρεία πολιτικών και συχνά πολεμικών ενεργειών:

         Παράνομες έρευνες του Oruc Reis σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελληνικής ΑΟΖ (την οποία πεισματικά αρνείται να ανακηρύξει η κυβέρνηση Μητσοτάκη)

         Συνεχείς NAVTEX και ασκήσεις με πραγματικά πυρά σε απόσταση αναπνοής από το σύμπλεγμα της Μεγίστης

         Παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και παράνομες  υπερπτήσεις στην Χίο στην Ικαρία και όλα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

         Απόπειρες εμβολισμού ελληνικών αλιευτικών και σκαφών του λιμενικού σώματος πλησίον των Ιμίων

 Ενώ ο Ερντογάν στήνει καθημερινά σκηνικό πολέμου στις ελληνικές θάλασσες, την ίδια στιγμή ετοιμάζεται να σύρει Μητσοτάκη και Δένδια σε διάλογο εφ’ όλης της ύλης στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Τσαβούσογλου έχει κατηγορηματικά δηλώσει πως στις περιβόητες διερευνητικές επαφές θα θέσει επί τάπητος όλες τις παράνομες  τουρκικές διεκδικήσεις και όχι μόνο την διευθέτηση των θαλασσίων ζωνών, υπονοώντας την στρατικοποίηση των ελληνικών νήσων, τις γκρίζες ζώνες, ακόμα και την αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάννης.

Όποιος παράγοντας της ελληνικής πλευράς συμμετάσχει σε αυτό το άθλιο τουρκογερμανικό  σχέδιο, θα έχει διαπράξει στην κυριολεξία ένα έγκλημα σε βάρος της πατρίδας.

 Το σχέδιο Ερντιγάν είναι ύπουλο και πρέπει άμεσα να καταγγελθεί. Σε άμεση σύμπραξη με την κυβέρνηση της Μέρκελ, που τα οικονομικά της συμφέροντα την έχουν μετατρέψει σε νούμερο ένα φιλότουρκο παράγοντα στην ΕΕ, σκοπεύει στην σύνοδο κορυφής του Μαΐου να διεκδικήσει νέα υπέρογκη χρηματοδότηση  δήθεν για το προσφυγικό, που σε μεγάλο βαθμό θα διοχετευτεί στην αμυντική του βιομηχανία. Επιθυμεί επίσης διακαώς μία πρόοδο στο ζήτημα της τελωνειακής σύνδεσης για την πώληση στην ευρωπαϊκή αγορά τουρκικών προϊόντων.

Ήδη οι Τούρκοι πέτυχαν να μην γίνει καν λόγος για εις βάρος τους κυρώσεις παρά την εισβολή του Oruc Reis στα ελληνικά ύδατα, το γεγονός αυτό συνιστά βαριά ήττα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, που η εξωτερική της πολιτική ανταγωνίζεται σε αναποτελεσματικότητα και εθνικές ζημίες την θλιβερή περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ.

  Η Ντόρα Μπακογιάννη χάραξε πρώτη την γραμμή της μειοδοσίας δηλώνοντας πως θα πάμε στην Χάγη, θα χάσουμε το Καστελόριζο αλλά θα κερδίσουμε την Ρόδο! Τελικά το κυβερνητικό φιάσκο ξεπέρασε κάθε όριο, ακόμα και τις ακρότητες του ανεκδιήγητου Ροζάκη. Το δίδυμο Μητσοτάκη – Δένδια, έχει de facto διαγράψει κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας ανατολικότερα του 28ου μεσημβρινού.

Τελικά φαίνεται πως δεν χάνουμε μόνο το σύμπλεγμα Μεγίστης αλλά και την μισή Ρόδο. Όπως τονίζουν διπλωματικές πηγές το συνυποσχετικό που ετοιμάζει η Αθήνα από κοινού με τον Αλβανό Έντι Ράμα για προσφυγή στην Χάγη θα αποτελέσει πρότυπο για άμεση αντίστοιχη πράξη από κοινού με την Τουρκία.

Σημαντική λεπτομέρεια: κεντρικό πρόσωπο στις μυστικές τριμερείς συνομιλίες Ελλάδας – Γερμανίας – Τουρκίας ήταν η Ελένη Σουρανή που είχε διατελέσει πρέσβης στην Αλβανία τον καιρό της δολοφονίας  του εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα. Η εκκωφαντική σιωπή της απέναντι σ αυτό το πρωτοφανές έγκλημα, αποδεικνύει πόσο επικίνδυνοι είναι οι παράγοντες που διαχειρίζονται την εξωτερική μας πολιτική.

Ο Μητσοτάκης έδωσε ήδη τα πλέον αρνητικά δείγματα γραφής. Οι συμφωνίες για ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο απεμπόλησε την αρχή της μέσης γραμμής και την αρχή της ευθυδικίας, και απεδέχθη πως οι ελληνικές νήσοι έχουν μειωμένη επήρεια στην χάραξη ΑΟΖ. Αφού αναγνώρισε μειωμένη επήρεια στην Μεγαλόνησο Κρήτη, τι πιστεύετε ότι θα κάνει με το Καστελόριζο, την Ρω και την Στρογγύλη; Μία νέα εθνική προδοσία βρίσκεται προ των Πυλών, και όλοι οι Έλληνες έχουν χρέος προς την Πατρίδα να αντισταθούν.

 Το κόμμα μας, οι «Έλληνες για την Πατρίδα», που επάξια διεκδικεί την είσοδό του στην επόμενη Βουλή, εκφράζει την εθνική αντίσταση των Ελλήνων στις ιταμές υποχωρήσεις της κυβέρνησης.

Μιας κυβέρνησης που έχει ένα κοινό σημείο αναφοράς με την κυβέρνηση Ερντογάν: Φυλακίζει παράνομα και δικτατορικά τους πολιτικούς αντιπάλους της. Γράφω αυτό το άρθρο μέσα από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας, αλλά παραμένω ελεύθερος και στην πρώτη γραμμή των αγώνων για τα δίκαια του ελληνικού έθνους.

Ηλίας Κασιδιάρης»

loading...