Έξι πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα σου εάν τρως πικάντικο φαγητό

Σε άλλους το πικάντικο φαγητό κάνει καλό και σε άλλους δημιουργεί διάφορα στομαχικά προβλήματα. Εσείς σε ποια κατηγορία ανήκετε;

Μερικά πιάτα είναι τόσο πικάντικα, που οι σεφ χρειάζεται να φορούν μάσκα αερίων ενώ μαγειρεύουν για να προστατεύσουν τα μάτια τους από το κάψιμο. Η κατανάλωση καυτερού φαγητού επηρεάζει ολόκληρο το σώμα μας και αρκετοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν τις θετικές, αλλά και τις αρνητικές επιδράσεις του.

Πάμε να δούμε;
1. Μπορεί να χάσετε βάρος

Η κατανάλωση πικάντικου φαγητού είναι ένας εύκολος τρόπος για να κάψετε επιπλέον λίπος. Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την άσκηση και την υγιεινή διατροφή, αλλά τα καψινοειδή που υπάρχουν στις πιπεριές σίγουρα δεν θα σας κάνουν κακό: Είναι γνωστά για την αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας και τη μείωση του σωματικού λίπους.
2. Θα αυξηθεί η ανοχή σας στον πόνο

© CC0
Η καψαϊκίνη παραπλανά τον εγκέφαλό σας να αγνοήσει τον πόνο και έτσι σταδιακά αυξάνεται η αντοχή σας στον πόνο.

Ίσως είναι δύσκολο να το πιστέψετε αλλά μερικοί άνθρωποι δεν αντέχουν να τρώνε πικάντικα φαγητά. Σύμφωνα όμως με ειδικούς, η καψαϊκίνη παραπλανά τον εγκέφαλό σας να αγνοήσει τον πόνο και έτσι σταδιακά αυξάνεται η αντοχή σας στον πόνο.
3. Το ανοσοποιητικό σας σύστημα θα βελτιωθεί

Με τα πικάντικα φαγητά το σώμα σας εμπλουτίζεται με αντιοξειδωτικά. Αυτό είναι πολύ σημαντικό σε περίπτωση γρίπης καθώς τα αντιοξειδωτικά μας προστατεύουν από τα μικρόβια που προσβάλλουν το σώμα μας.
4. Θα μειωθεί η επιθυμία σας για ζάχαρη

© CC0
Με την προσθήκη καυτερών φαγητών στην διατροφή σας, θα καταπολεμήσετε την λαχτάρα σας για ζάχαρη.

Η ζάχαρη ως γνωστόν κάνει κακό στην υγεία μας και όσο λιγότερη ζάχαρη καταναλώνουμε τόσο το καλύτερο. Με την προσθήκη καυτερών φαγητών στην διατροφή σας, θα καταπολεμήσετε τη λαχτάρα σας για ζάχαρη.
5. Ίσως προκληθεί αλλεργική αντίδραση

Αρκετοί άνθρωποι λένε ότι πρήζονται στο πρόσωπο ή έχουν φαγούρα το επόμενο πρωί ύστερα από ένα πικάντικο δείπνο. Αυτό μπορεί να συμβεί επειδή οι πιπεριές είναι πιθανό να προκαλέσουν αλλεργίες. Για πολλούς, είναι απλά η φυσική αντίδραση του σώματος στα καυτερά, για άλλους ίσως είναι κάτι πιο σοβαρό. Αν βιώνετε τέτοια συμπτώματα, καλό είναι να επισκεφθείτε τον γιατρό σας.
6. Μπορεί να χειροτερέψουν τα στομαχικά σας προβλήματα

© CC0
Εάν έχετε ευαισθησία στο στομάχι, η κατανάλωση πικάντικων φαγητών δεν είναι και τόσο καλή ιδέα.

Εάν έχετε ευαισθησία στο στομάχι, η κατανάλωση πικάντικων φαγητών δεν είναι και τόσο καλή ιδέα. Πρώτον, μπορεί να σας δημιουργήσει διάρροια ή να σας προκαλέσει προσωρινή γαστρίτιδα! Αν έχεις ήδη προβλήματα με καούρες στο στομάχι σας, είναι πιθανό να επιδεινωθούν.
7. Υπάρχει μια πιθανότητα να ζήσετε παραπάνω

Μια μελέτη έδειξε ότι όσοι έτρωγαν ζεστό φαγητό 6-7 ημέρες την εβδομάδα είχαν 14% χαμηλότερο ποσοστό θνησιμότητας.

loading...