Λοιμωξιολόγοι: «Δεν ξέρουμε γιατί η κυβέρνηση “κλειδώνει” κάποιες περιοχές» – Οι περισσότερες έχουν δομές αλλοδαπών

 Σε δηλώσεις που δημιουργούν σοβαρά ερωτήματα για τις περιοχές στις οποίες επιβάλει σκληρό lockdown η κυβέρνηση προχώρησε το μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων Αθηνά Λινού, καθώς δήλωσε πως δεν υπάρχουν επιδημιολογικά στοιχεία!  

Συγκεκριμένα σε συνέντευξη της δήλωσε ότι η χώρα «υπολείπεται στα θέματα διαφάνεια της πανδημίας» αφού κλείνουν περιοχές χωρίς να υπάρχουν στοιχεία για τα κρούσματα!

«Με προβληματίζει ότι κλείνουν περιοχές χωρίς να έχουμε τα στοιχεία των κρουσμάτων» είπε.

Οι δήλωση αυτή της κ.Λινού δημιουργεί ερωτήματα κυρίως ως προς την σκοπιμότητα του lockdown στις συγκεκριμένες περιοχές, καθώς εμμέσως πλην σαφώς παραδέχθηκε πως κλείνουν με απόφαση της κυβέρνησης κι όχι των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι όχι μόνο δεν έχουν στοιχεία που να δικαιολογεί το «κλείδωμά» τους, αλλά καθόλου στοιχεία. 

Αυτό την ώρα που πληθαίνουν οι φωνές των κατοίκων των περιοχών αυτών πως οι λόγοι που  κυβέρνηση διατάζει τον εγκλεισμό τους σχετίζεται με τη μεταφορά παράνομων μεταναστών.

Σημειώνεται ότι σε σκληρό lockdown βρίσκονται:

Βοιωτία

Δήμοι Ασπροπύργου, Ελευσίνας της ΠΕ Αττικής

Δήμοι Εορδαίας, Κοζάνης και Βοΐου της ΠΕ Κοζάνης,

Οι ΤΚ Στροφής, Νέδας, Αγιοχωρίου και Ήπιου του Δήμου Αρριαννών της ΠΕ Ροδόπης

Νήσος Κάλυμνος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου μέχρι τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

Η Σπερχειάδα Φωκίδας

Λέσβος 

Σπάρτη 

Αργολίδα

Τοπική Κοινότητα Ανθήλης Δήμου Λαμιέων Φθιώτιδας

Από αυτές τις περιοχές οι Λέσβος, Αργολίδα, Ελευσίνα, Σπάρτη και Βοιωτία έχουν δομές παράνομων μεταναστών, με πολλούς από τους κατοίκους να υποστηρίζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι το lockdown μπήκε για να μεταφέρουν εκεί «εν κρυπτώ» περισσότερους αλλοδαπούς, ενώ οι κάτοικοι είναι «κλειδωμένοι» ώστε να μην υπάρξουν αντιδράσεις. 

Μάλιστα υπήρξε έντονη φημολογία ότι και στην Κοζάνη θα δημιουργηθεί νέα δομή αλλοδαπών, η οποία δεν φαίνεται προς το παρόν να επιβεβαιώνεται.

loading...