Είναι τελικά η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, η πρόεδρος που εκφράζει τους περισσότερους Έλληνες;

Ήταν 15 Ιανουαρίου 2020 όταν ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε  ότι προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Η οποία είχε επιλεχθεί νωρίτερα το 2018  από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, για την θέση της Προέδρου του Σ.τ.Ε

«Η Δημοκρατία είναι γένους θηλυκού. Είναι η ώρα να αποκτήσει η πατρίδα μας μια κορυφαία άξια Ελληνίδα ΠτΔ», ανέφερε χαρακτηριστικά στο διάγγελμά του ο κ. Μητσοτάκης.

Ήταν η κατάλληλη στιγμή; Ήταν η κατάλληλη γυναίκα που θα σήκωνε το “βάρος” του πρώτου πολίτη της ιστορικής μας χώρας; 

Ένα χρόνο μετά αρκετοί νιώθουμε ότι Δεν είναι… 

Πρώτη φορά στην Ιστορία του σύγχρονου ελληνικού κράτους – Ναι αυτού που φέτος ειδικά θα γιορτάσει 200 Χρόνια Από την επανάσταση – δεν ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος πριν την Δοξολογία. 

Αφού πήγε και έπρεπε να πάει όφειλε να σεβαστεί την ιστορία και τα ιερά σύμβολα της Ορθόδοξιας, της Πίστης των περισσότερων Ελλήνων. Αυτό δεν εκφράζει άλλωστε η θέση αυτή; 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήταν πολέμιος του Χριστοδούλου στο θέμα των ταυτοτητων το 2000. Αγνοώντας την Ιερά Συνοδό και τους Ελληνες. Θυμάστε που τα έλεγε ο Αρχιεπίσκοπος εκείνη την εποχή μπροστά – ίσως – στην μεγαλύτερη συγκέντρωση που έγινε ποτέ στην Αριστοτέλους. 

Και ενώ είμαστε στο 2021, 200 Χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση έτοιμη να οργανώσουμε εκδηλώσεις και δράσεις για να τιμήσουμε το 1821 η Πρόεδρος μας ξηλώνει από το Προεδρικό γραφείο των πίνακα του διάσημου Γερμανού ζωγράφου Peter von Hess,  «Παλληκάρια ατενίζοντας την Ακρόπολη» και τα καριοφιλια της επανάστασης! 

Βαζωντας στην θέση τους κάτι.. Τριγωνικό.. Αλήθεια δηλώνει κάτι αυτό και ρωτάμε ήρεμα χωρίς ίχνη “μυστικισμού”. Είναι κάτι Ελληνικό, και που έχει θέση στο Ελληνικό Προεδρικό Μέγαρο; 

Τέλος σε άρθρο της στην Εφημερίδα των Συντακτών, η πρόεδρος της Δημοκρατίας τάσσεται κατά του εθνοκεντρικού προστατευτισμού ανοικτά, δηλαδή μας προετοιμάζει εμεσα για έναν δεύτερο γύρο ” συγκυβέρνησης” μιας και ήταν επιλογή ΣΥΡΙΖΑ για το ΣΤΕ και επιλογή ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ για ΠτΔ. 

Για την ιστορία η κ. Σακελλαροπούλου ήταν η μόνη υποψήφιος για την θέση του ΠτΔ και ψηφίστηκε από τους βουλευτές Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ» και του κόμματος «Κίνημα Αλλαγής. 

Οι Έλληνες περιμένουν πολλά από το πρόσωπο που  βρίσκεται  στην ανωτάτη θέση της πολιτειακής ιεραρχίας.

Να τιμάει και να είναι θέματοφύλακας των συμβόλων και της ιστορίας του Εθνους μας.

loading...