Ποιά κλειστή δομή; – Οι αλλοδαποί στο ΚΥΤ στο Φυλάκιο Έβρου θα μπαινοβγαίνουν μέχρι τις 8 το βράδυ

 Η επέκταση της δομής στο Φυλάκιο του Έβρου, έχει όπως φαίνεται πολλά παρασκηνιακά θέματα, που μόνο καλό δε θα κάνουν στην ασφάλεια της εξαιρετικά ευαίσθητης περιοχής. Και αυτό γιατί παρά τα όσα αναφέρονται για “κλειστές δομές” τελικά οι καραντίνες και οι περιορισμοί φαίνεται να είναι μόνο για τους Έλληνες εφόσον στο τεράστιο ΚΥΤ στο Φυλάκιο Έβρου που ετοιμάζεται οι αλλοδαποί θα μπαίνουν και θα βγαίνουν όποτε θέλουν απλά με την επίδειξη μιας ταυτότητας και έτσι θα μπορούν να κάνουν τον “τουρισμό” τους στην περιοχή!

“Θησαυρός” αποδεικνύεται τελικά το βίντεο με όλη την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιανουαρίου και συγκάλεσε ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, με την συμμετοχή των βουλευτών, Περιφερειάρχη ΑΜΘ, δημάρχων και Μητροπολιτών.

Το έδωσε στη δημοσιότητα ο κ.Μαυρίδης, με καθυστέρηση 25 ημερών και αφού υπόσχονταν πολλές φορές έως τώρα ότι θα το κάνει, αναφέρει το evros-news.gr.

Σε αυτό μπορεί να δει κανείς όλες τις τοποθετήσεις των συμμετεχόντων, όπως ακριβώς έγιναν. Όχι… κομμένα μερικά δευτερόλεπτα, όπως αυτό που διέρρευσε… κουτοπόνηρα (ποιος άραγε που είχε το ΒΙΝΤΕΟ όλης της τηλεδιάσκεψης εκτός του δημάρχου Ορεστιάδας;) στον υπάλληλο του δήμου στην Δημοτική Τηλεόραση Ορεστιάδας Γιάννη Τομαδάκη, αλλά ολόκληρες τις τοποθετήσεις όλων όσων πήραν μέρος.

Σε αυτό το βίντεο λοιπόν, ο Βασίλης Μαυρίδης στην αρχική του τοποθέτηση αναφέρεται στην επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη το Σάββατο 2 Ιανουαρίου μέσω τηλεδιάσκεψης και αφού προηγήθηκε φυσικά η δημοσίευση της Πρόσκληση ενδιαφέροντος στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ στις 29 Δεκεμβρίου. Εκεί λοιπόν ο κ.Μηταράκης του ανέφερε κάτι σοκαριστικό:

Ότι δηλαδή οι μετανάστες που θα φιλοξενούνται στο ΚΥΤ Φυλακίου θα έχουν ταυτότητα εισόδου-εξόδου, θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στην περιοχή και θα μπαίνουν μέσα σε αυτή στις 8 το βράδυ. Καμιά σχέση δηλαδή με κλειστή δομή, που διακηρύσσει τόσο σε συνεντεύξεις του, όσο και στις τηλεδιασκέψεις που έχει πραγματοποιήσει όλο αυτό τον καιρό.

Όμως, αυτόν τον ισχυρισμό του αρμόδιου υπουργού, που αποτελεί βασικό επιχείρημα για τους Εβρίτες που αντιδρούν έντονα στην επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου ή τη δημιουργία νέας δομής και τον γνώριζε από τις 2 Ιανουαρίου ο δήμαρχος Ορεστιάδας, δεν τον ήξερε άλλος κανείς.

Υποψίες προκαλεί ακόμη το γεγονός ότι για 27 ημέρες τώρα, ο κ. Μαυρίδης δεν ανέφερε πουθενά για το περιστατικό αυτό. Ούτε τον χρησιμοποίησε στις τηλεδιασκέψεις που ακολούθησαν για να τον… αποστομώσει.

Ούτε στις συνεντεύξεις που έδωσε ανέφερε ποτέ ότι στις 2 Ιανουαρίου ο κ.Μηταράκης του ανέφερε κάτι τέτοιο. Απλά το ακούσαμε πρώτη φορά, παρακολουθώντας ολόκληρο το βίντεο της τηλεδιάσκεψης Μαυρίδη-θεσμικών οργάνων του νομού Έβρου.

Όπως λέει ο δήμαρχος Ορεστιάδας: “Του ανέφερα ότι γράφει η προκήρυξη κύριε υπουργέ: Διασφαλίζοντας την ελεγχόμενη είσοδο και έξοδο αυτών. Μου ανέφερε και εδώ είναι πολύ σημαντικό, θα υπάρχει ένας έλεγχος αυτοί που δικαιούνται. Στο ΠΡΟΚΕΚΑ δεν δικαιούται κανένας γιατί πρέπει μέχρι 30 ημέρες να είναι μέσα μέχρι να γίνει ταυτοποίηση των στοιχείων, θα είναι με ταυτότητα εισόδου-εξόδου και θα επιστρέφουν 8 η ώρα το βράδυ. Η έκπληξη μου ήταν τεράστια και του είπα: Εδώ κύριε υπουργέ εμείς δεν αποδεχόμαστε επ’ ουδενί την επέκταση του Φυλακίου και σεις πέρα από την επέκταση μιλάτε και για ανοιχτή δομή”;

loading...