6 άγνωστοι έκατσαν σε ένα σκοτεινό δωμάτιο. Όταν τα φώτα ανάψουν θα πάρετε ένα μεγάλο μάθημα!(BINTEO)

 

Ας το παραδεχτούμε. Όσα κι αν λέγονται για την αξία των ανθρώπων και για το πως αυτοί θα έπρεπε να κρίνονται σωστά, είναι ανεφάρμοστα.

Οι άνθρωποι δυσκολεύονται πάρα πολύ να ξεπεράσουν τα στερεότυπα τους και φυλακίζονται στις εντυπώσεις που τους δημιουργούνται από την εξωτερική εμφάνιση, την καταγωγή ή τη θρησκεία κάποιου.

Αυτό, όμως, είναι κάτι που πρέπει να σταματήσει! Ο κάθε άνθρωπος, ανεξαρτήτως των ιδιαιτεροτήτων του, έχει αξία, η οποία πρέπει να αναγνωρίζεται.

Προς αυτήν, ακριβώς, την κατεύθυνση κινήθηκε μια πρωτότυπη διαφήμιση της Coca Cola στη Μέση Ανατολή, η οποία δημιουργήθηκε με αφορμή το Ραμαζάνι.

Έξι άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι κάθισαν στο ίδιο τραπέζι μέσα στο απόλυτο σκοτάδι. Εκεί μπόρεσαν να συζητήσουν για τη ζωή, όσα τους αρέσουν, τα όνειρα και τις προσδοκίες τους. Το κλίμα μεταξύ τους ήταν ιδιαίτερα άνετο και φιλικό. Δεν τους χώριζε τίποτα. Αντίθετα, μάλιστα, αποδείχτηκε πως είχαν και πολλά κοινά! Θα μπορούσαν να είναι καλοί φίλοι!

Όταν άνοιξαν τα φώτα, βρέθηκαν μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη! Ήταν και οι έξι απίστευτα διαφορετικοί μεταξύ τους… εξωτερικά! Το σοκ τους ήταν μεγάλο αλλά το μάθημα που πήραν, μαζί και με όλους εμάς, ακόμη μεγαλύτερο.

Δεν πρέπει να κολλάμε στα στερεότυπα. Πρέπει με ανοιχτό μυαλό να αναγνωρίζουμε την αξία των ανθρώπων και να μην τους απορρίπτουμε επειδή πιστεύουν σε άλλο Θεό από το δικό μας, έχουν άλλο χρώμα, συνήθειες ή ιδιαιτερότητες.

Η αξία του ανθρώπου κρύβεται μέσα του κι εμείς δεν πρέπει να χρειαζόμαστε σκοτάδια για να την ανακαλύψουμε. Μόνο μάτια ανοιχτά κι απαλλαγμένα από στερεότυπα.

loading...