Καταστρέφεται η εστίαση! Πρόβλεψη για κλείσιμο του 50% των επιχειρήσεων (Vid)

 Mε το παρατεινόμενο lockdown, που φαίνεται να μην τελειώνει, η καταστροφή των επιχειρήσεων είναι πλέον κάτι παραπάνω από ορατή.

Ο πρόεδρος της ΓΕΣΕΒΕ μίλησε στο Μega και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί στην εστίαση και την καταστροφή των επιχειρήσεων του κλάδου.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, χαρακτήρισε τις προθεσμίες για την τελευταία επιστρεπτέα προκαταβολή περιοριστικές και ζήτησε από την κυβέρνηση να δεσμευθεί, εάν δεν δοθεί το ποσό του 1,5 δις στους ενδιαφερόμενους, να υπάρξει παράταση, ώστε να ενταχθούν στο μέτρο οι έμποροι και οι βιοτέχνες.

Σχετικά με την παράταση των περιοστικών μέτρων, υποστήριξε ότι «αντί να προχωρήσουμε στο άνοιγμα της αγοράς, κλείνουμε την αγορά. Μια αγορά που έχασε την εορταστική περίοδο, χάνει και την εκπτωτική περίοδο που ξεκινά την Δευτέρα. Υπάρχει και το θέμα των επιταγών».

Έκανε επίσης λόγο, για «παλινωδίες» στο τρόπο ανοίγματος της αγοράς τον Δεκέμβριο.

Σχετικά με την εστίαση και την κρισιμότητα της κατάστασης είπε:

«Η εστίαση παραμένει κλειστή χωρίς προοπτική ανοίγματος και χωρίς κανένα μέτρο στήριξης του κλάδου. Χρειάζεται ειδικό πρόγραμμα στήριξης. Αν δεν γίνει αυτό θα κλείσει το 50% των επιχειρήσεων» τόνισε, λέγοντας ότι στην εστίαση απασχολούνται 330.000 άτομα, ενώ έμμεσα, αφορά ένα εκατομμύριο κόσμο.

Άνοιξε η πλατφόρμα για αιτήσεις για την πέμπτη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό το ποσό που θα δοθεί στους ενδιαφερόμενους. Θα εξαρτηθεί από τη μείωση του τζίρου των επιχειρηματιών αλλά και από τις συνολικές αιτήσεις που θα υποβληθούν.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέχρι την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου.

loading...