ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ: 340.000.000 ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ

                                                        

  (ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟᾹΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ  ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ    ‘’Νέα Πρωινή’’)     – 19 Ιανουαρίου 2021       

(ΠΩΣ O COVID 19 ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.  ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΙΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2021)                                                                                                                                               Από τον  Raymond Ibrahim, Ινστιτούτο Gatestone

     Η «ακραία δίωξη» που βιώνουν οι Χριστιανοί σε 10 από τα 12 χειρότερα έθνη προέρχεται από την «ισλαμική καταπίεση» ή συμβαίνει σε μουσουλμανικά έθνη κατά πλειοψηφία. Αυτά περιλαμβάνουν: Αφγανιστάν (# 2), Σομαλία (# 3), Λιβύη (# 4), Πακιστάν (# 5), Υεμένη (# 7), Ιράν (# 8), Νιγηρία (# 9), Ιράκ (# 11) και τη Συρία (# 12).

    «Το 80% των Ινδών Χριστιανών που βοήθησαν οι Open Doors λένε ότι τους άφησαν εκτός στην  διανομή τροφίμων κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19». – Open Doors, World Watch List.

    Λαμβάνοντας υπόψη ότι για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία, η Κίνα έχει καταταγεί ανάμεσα στους 20 κορυφαίους διωγμούς στη λίστα παρακολούθησης του κόσμου Open Doors – έως και στην θέση  # 17 από την # 23 του περασμένου έτους – αυτό δεν αποτελεί καλό σημάδι για τους Χριστιανούς, που ήδη ” παρακολουθούνται έντονα ‘’ από το κράτος. 

    Ομοίως, στην Τουρκία, η οποία ανέβηκε στη θέση # 25 από την # 36 του περασμένου έτους, η «θρησκευτική σχέση κάθε πολίτη καταγράφεται στο ηλεκτρονικό τσιπ των δελτίων ταυτότητας, καθιστώντας εύκολη τη διάκριση εναντίον των χριστιανών». – Open Doors, World Watch List.

    «Περισσότεροι Χριστιανοί δολοφονούνται για την πίστη τους στη Νιγηρία παρά σε οποιαδήποτε άλλη χώρα». – Open Doors, World Watch List.

Κάθε μέρα σε όλο τον κόσμο, 13 Χριστιανοί σκοτώνονται για την πίστη τους. 12 συλλαμβάνονται παράνομα ή φυλακίζονται. 5 απάγονται και 12 εκκλησίες ή άλλα χριστιανικά κτίρια δέχονται επίθεση.

Αυτά είναι μερικά από τα ανησυχητικά ευρήματα της Παγκόσμιας Λίστα Παρακολούθησης Open Doors 2021 (WWL-2021). Αυτή η ετήσια έκθεση κατατάσσει σε λίστα τα κορυφαία 50 έθνη, στα οποία οι Χριστιανοί διώκονται περισσότερο για τη θρησκεία τους.

Συνολικά, «Περισσότεροι από 340 εκατομμύρια Χριστιανοί υφίστανται υψηλά επίπεδα δίωξης και διακρίσεων για την πίστη τους». Περίπου 309 εκατομμύρια από αυτούς τους Χριστιανούς «υποφέρουν σε πολύ υψηλά ή ακραία επίπεδα. Αυτοί είναι ένας στους 8 παγκοσμίως, 1 στους 6 στην Αφρική, 2 στους  5 στην Ασία και 1 στους 12 στη Λατινική Αμερική. ” (Εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά, όλες οι πληροφορίες  σε αυτό το άρθρο προέρχονται από τη λίστα παρακολούθησης 2021 Open Doors World.)

Για την περίοδο αναφοράς που καλύπτεται από το WWL-2021 (Οκτώβριος 2019 – Σεπτέμβριος 2020), «4.761 Χριστιανοί σκοτώθηκαν για την πίστη τους» – αύξηση 60% από πέρυσι (2.983). Επιπλέον  4.277 Χριστιανοί συνελήφθησαν, κρατήθηκαν ή φυλακίστηκαν άδικα. 1.710 απήχθηκαν για λόγους που σχετίζονται με την πίστη. και 4,488 εκκλησίες ή χριστιανικά κτίρια δέχτηκαν επίθεση.

Για εικοστή συνεχή χρονιά, η Βόρεια Κορέα (# 1) παρέμεινε το χειρότερο έθνος:                               «Η ανακάλυψη σας ως χριστιανός σημαίνει θανατική ποινή στη Βόρεια Κορέα. Εάν δεν σας σκοτώσουν αμέσως, θα μεταφερθείτε σε στρατόπεδο εργασίας ως πολιτικός εγκληματίας. Αυτές οι απάνθρωπες φυλακές έχουν φρικτές συνθήκες, και λίγοι πιστοί καταφέρνουν να επιζήσουν. Όλοι στην οικογένειά σας θα υποστούν την ίδια τιμωρία. Ο Kim Jong-un αναφέρεται ότι έχει επεκτείνει το σύστημα των φυλακών -στρατοπέδων, όπου περίπου 50-70.000 Χριστιανοί είναι σήμερα φυλακισμένοι.

Η «ακραία δίωξη» που βιώνουν οι Χριστιανοί σε 10 από τα 12 χειρότερα έθνη προέρχεται από την «ισλαμική καταπίεση» ή συμβαίνει σε μουσουλμανικά έθνη κατά  πλειοψηφία. Αυτά περιλαμβάνουν: Αφγανιστάν (# 2), Σομαλία (# 3), Λιβύη (# 4), Πακιστάν (# 5), Υεμένη (# 7), Ιράν (# 8), Νιγηρία (# 9), Ιράκ (# 11) και τη Συρία (# 12).

Μεταξύ των χειρότερων, του Αφγανιστάν και της Σομαλίας, η «δίωξη είναι πολύ ελαφρώς λιγότερο καταπιεστική από ό, τι στη Βόρεια Κορέα». Στα υπόλοιπα, οι Χριστιανοί αντιμετωπίζουν διώξεις που κυμαίνονται από παρενόχληση, ξυλοδαρμό, βιασμό, φυλάκιση ή σφαγή απλώς και μόνο επειδή ταυτοποιούνται ως χριστιανοί ή παρευρίσκονται στην εκκλησία.

Συνολικά, η δίωξη που βιώνουν οι Χριστιανοί σε 39 από τα 50 έθνη της λίστας προέρχεται είτε από την «ισλαμική καταπίεση» είτε συμβαίνει σε μουσουλμανικές πλειοψηφίες. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των εθνών διέπεται από κάποια μορφή σαρία (Ισλαμικός νόμος). Επιβάλλεται είτε άμεσα από την κυβέρνηση είτε από την κοινωνία ή, συχνότερα, και από τα δύο, αν και οι κοινωνίες – ιδίως τα μέλη της οικογένειας – τείνουν να δείχνουν περισσότερο  ζήλο στην εφαρμογή της.

Στην Ινδία (# 10) – το μοναδικό μη ισλαμικό έθνος μαζί με τη Βόρεια Κορέα που κατέκτησε την κορυφαία #12 – ο ανερχόμενος ινδουισμός – εθνικισμός συνεχίζει να χρησιμοποιεί “εκτεταμένη βία” εναντίον χριστιανών με βάση την πεποίθηση ότι «το να είσαι Ινδός σημαίνει ότι  είσαι ινδουιστής». Επιπλέον, οι Χριστιανοί κατηγορούνται ότι ακολουθούν μια «ξένη πίστη» και κατηγορούνται για κακή τύχη στις κοινότητές τους. Αυτοί οι πιστοί συχνά δέχονται επίθεση και μερικές φορές σκοτώνονται, καθώς ευρίσκονται και υπό συνεχή πίεση από την οικογένεια και την κοινότητά τους να επιστρέψουν στον Ινδουισμό.

Μερικές από τις πιο αξιοσημείωτες τάσεις που προσδιορίζονται περιλαμβάνουν :

Τον Covid-19, που χρησιμοποιήθηκε και χρησιμοποιείται ως όπλο από τους διωκτες», σύμφωνα με το Open Doors UK. Πολλά περιστατικά «καταγράφηκαν σε ολόκληρη την Ασία και την Αφρική – όπου οι  πιστοί (χριστιανοί) είναι ευάλωτοι και  παραμελούνται εσκεμμένα από τις τοπικές αρχές,  όταν διανέμονται τρόφιμα,  οι χριστιανές  νοσοκόμες στερούνται ζωτικής σημασίας PPE [προσωπικός προστατευτικός εξοπλισμός], και ορισμένοι Χριστιανοί κατηγορούνται ακόμη και αβάσιμα για την εξάπλωση του ιού. “

Η πανδημία έχει γίνει «καταλύτης» για θρησκευτικές διώξεις μέσω  διανομής βοήθειας στους πληγέντες,  για  αναγκαστικό  μέσον  προσηλυτισμού, και ως δικαιολογία για την αύξηση της επιτήρησης και της λογοκρισίας.

«Το 80% των Ινδών Χριστιανών που βοήθησαν οι Open Doors λένε ότι τους  παρέλειψαν στην διανομή τροφίμων κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19». Παρομοίως, «οι Χριστιανοί έμειναν εκτός της κυβερνητικής βοήθειας ανακούφισης των πληγέντων από τον  COVID-19 στο Μπαγκλαντές, και συχνά αντιμετωπίζουν πείνα ή σοβαρά προβλήματα υγείας». Και «ορισμένοι χριστιανοί στην Αιθιοπία υπέστησαν διακρίσεις κατά τη διανομή κρατικής βοήθειας». 

Η βία και οι δολοφονίες χριστιανών συνέχισαν να αυξάνονται «δραματικά στην υποσαχάρια Αφρική», σύμφωνα με το Open Doors UK.

 «Από τις έξι κορυφαίες χώρες όπου οι Χριστιανοί βιώνουν την πιο απόλυτη βία, πέντε βρίσκονται στην υποσαχάρια Αφρική. Η Νιγηρία – η οποία επανήλθε στους πρώτους 10 για πρώτη φορά από το 2015 – είδε τη μεγαλύτερη βία εναντίον χριστιανών το 2020, με ένοπλους μαχητές Fulani να σκοτώνουν, να καίνε, να απαγάγουν και να βιάζουν, έχοντας  ατιμωρησία. Η βία των ισλαμιστών είναι επίσης ο λόγος για τον οποίο το Καμερούν αυξήθηκε σε θέση #42 από #48, και γιατί η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό #40 και η Μοζαμβίκη #45 είναι νέες συμμετοχές στις κορυφαίες # 50. “

Η Κομμουνιστική Κίνα ανέπτυξε νέους περιορισμούς και μεθόδους επιτήρησης – συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης περισσότερων από 415 εκατομμυρίων καμερών αναγνώρισης προσώπου για την παρακολούθηση της τοποθεσίας των ανθρώπων – προκειμένου «να παρακολουθεί τους πολίτες για τη δική τους ‘’ προστασία και ασφάλεια’’, σύμφωνα με το Open Doors UK. Λαμβάνοντας υπόψη ότι για πρώτη φορά σε μια δεκαετία, η Κίνα την έχει καταταγεί  μεταξύ των 20 κορυφαίων διωκτών – έως και # 17 από τ # 23 του περασμένου έτους – αυτό δεν αποτελεί καλό σημάδι για τους Χριστιανούς, οι οποίοι ήδη «παρακολουθούνται έντονα από το κράτος».

Ομοίως, στην Τουρκία, η οποία αυξήθηκε στο # 25 από το # 36 του περασμένου έτους, η «θρησκευτική σχέση κάθε πολίτη καταγράφεται στο ηλεκτρονικό τσιπ των δελτίων ταυτότητας, καθιστώντας εύκολη τη διάκριση εναντίον των χριστιανών».

Μερικά άλλα αποσπάσματα σημειώσεων από το WWL-2021:

«Περισσότεροι Χριστιανοί δολοφονούνται για την πίστη τους στη Νιγηρία παρά σε οποιαδήποτε άλλη χώρα».

    «Στην Αίγυπτο, οι απαγωγές και οι καταναγκαστικοί γάμοι χριστιανών γυναικών και κοριτσιών με τους μουσουλμάνους απαγωγείς τους έχουν φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ». Στο «όμορφο νησιωτικό έθνος» των Μαλδίβων, το οποίο είναι ισλαμικό, «οι χριστιανικές διώξεις γίνονται μακριά από τα μάτια των διεθνών τουριστών».

    «Στο απομακρυσμένο Βιετνάμ, μια γυναίκα που αφήνει τις πεποιθήσεις της φυλής της να ακολουθεί τον Ιησού χάνει συχνά κανένα δικαίωμα να δει τα παιδιά της».

    Ακόμα και στο πιο μετριοπαθές αραβικό έθνος, «Οι βίαιοι ισλαμιστές εξτρεμιστές δραστηριοποιούνται στις παραμεθόριες περιοχές της νότιας Τυνησίας – θα στοχεύσουν οποιονδήποτε Χριστιανό».

Ίσως η πιο ανησυχητική τάση είναι ότι ο αριθμός των διωκόμενων Χριστιανών συνεχίζει να αυξάνεται κάθε χρόνο. Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, «Περισσότεροι από 340 εκατομμύρια Χριστιανοί αδελφοί και αδελφές μας ζουν σε μέρη όπου βιώνουν υψηλά επίπεδα δίωξης και διακρίσεων». Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση 31% από το 2020, όταν μόνο «260 εκατομμύρια Χριστιανοί βιώνουν υψηλά επίπεδα δίωξης». Αυτό αντιπροσώπευε αύξηση 6% από το 2019, όταν ο αριθμός ήταν μόνο 245 εκατομμύρια Χριστιανοί. Και αυτό αντιπροσώπευε μια αύξηση 14% από το 2018, όταν 215 εκατομμύρια ήταν ο αριθμός.

Εν ολίγοις, από το 2018 έως το 2021, η δίωξη των χριστιανών αυξήθηκε σχεδόν κατά 60%.

Πόσο καιρό πριν φτάσει αυτή η φαινομενικά μη αναστρέψιμη τάση ακόμη και σε εκείνα τα έθνη που γιορτάζονται σήμερα για τη θρησκευτική τους ελευθερία;

Ο Raymond Ibrahim, συγγραφέας του πρόσφατου βιβλίου, Sword and Scimitar, Fourteen Centuries of War between Islam and the West,(=Σπαθί και Γιατάγάνι, 14 αιώνες Πολέμου  μεταξύ Ισλάμ και Δύσης) , είναι διακεκριμένος ανώτερος συνεργάτης στο Ινστιτούτο Gatestone, Shillman Fellow στο David Horowitz Freedom Center και Judith Rosen Friedman Fellow στο το φόρουμ της Μέσης Ανατολής

loading...