Θυμάστε όλοι βέβαια τι πολίτευμα είχαμε το 1969.

 1. Η Pfizer μείωσε τις δόσεις εμβολίων στην Ευρώπη, ώστε να τις αυξήσει στις ΗΠΑ όπου τις έδωσαν καλύτερη τιμή. Στον φτωχό Τρίτο Κόσμο τα εμβόλια δεν φτάνουν πουθενά.

Την ίδια ώρα το Συμβούλιο της Ευρώπης υπερψήφισε τροπολογία της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (που προέκυψε από πρόταση Τσίπρα) προκειμένου να θεωρηθούν τα εμβόλια δημόσιο αγαθά.

Τα παραπάνω γεγονότα αναδεικνύουν τις διαφορές στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τα πράγματα η Αριστερά και η Δεξιά. Για την Αριστερά το δικαίωμα στην ζωή είναι αδιαπραγμάτευτο και δεν μπορεί να μπαίνει στην λογική του κέρδους. Για την Δεξιά και τους φιλελεύθερους η συζήτηση σταματάει στην φράση “δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα” ή “το εμβόλιο θα το πάρει όποιος το θέλει περισσότερο” (που στην ουσία σημαίνει όποιος έχει περισσότερα λεφτά, διότι δεδομένα το θέλουν όλοι). 

2. Το Συμβούλιο της Ευρώπης απέρριψε επίσης και την πρόταση του “φιλελεύθερου” (sic) Μητσοτάκη για πιστοποιητικά εμβολιασμού, προκειμένου για αεροπορικά και άλλα ταξίδια. Πρόκειται για ένα ακόμα χαστούκι στο μάγουλο του Έλληνα πρωθυπουργού, η διετής περίοδος διακυβέρνησης του οποίου διακρίνεται από καταναγκαστικά μέτρα, φακέλωμα, κρατική βία και αστυνομικό κράτος παντού. 

Τελευταίο μαργαριτάρι στο στέμμα του αυταρχισμού είναι βέβαια  η απίθανη δήλωση του υφυπουργού Παιδείας ότι αστυνομία στα Πανεπιστήμια υπήρχε και το 1969. Θυμάστε όλοι βέβαια τι πολίτευμα είχαμε το 1969.

loading...