ΣΟΚ στο Ισραήλ! Τουλάχιστον 13 άτομα υπέφεραν από παράλυση προσώπου! Είχαν κάνει το εμβόλιο της Pfizer

Δημοσίευμα-«βόμβα» στον ισραηλινό τύπο κάνει τον γύρο του κόσμου.

«Τουλάχιστον 13 άτομα εμφάνισαν ήπια παράλυση του προσώπου ως παρενέργεια μετά τη λήψη του εμβολίου COVID-19», ανέφερε το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ.

Αυτό μεταδίδουν τα ισραηλινά μέσα, με το Jerusalem Post αναφέρει ρητά πως ο αριθμός παρόμοιων περιπτώσεων μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος!

Σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ, υγειονομικοί έθεσαν ερωτήματα σχετικά με το αν θα χορηγήσουν ή όχι τη δεύτερη δόση σε αυτά τα άτομα που εμφάνισαν τις συγκεκριμένες παρενέργειες, με το Υπουργείο Υγείας να σημειώνει πως δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα.

Η ιστοσελίδα Ynet φιλοξένησε την μαρτυρία ενός εκ των 13 ατόμων που εμφάνισαν την ήπια παράλυση προσώπου μετά τη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer:

«Για τουλάχιστον 48 ώρες ήρθα αντιμέτωπος με αυτού του είδους την παράλυση. Δεν μπορώ να πω ότι είχε περάσει εντελώς, αλλά εκτός από αυτό δεν είχα άλλους πόνους, εκτός από έναν μικρό πόνο στο σημείο όπου μου έγινε η ένεση».

Η δε διευθύντρια της Μονάδας Λοιμώξεων στο Ιατρικό Κέντρο Sheba, Galia Rahav, ομολογεί πως είδε αυτού του είδους την παράλυση και σε άλλο άτομο που είχε εμβολιαστεί, αποφασίζοντας εν τέλει να μην του χορηγήσει τη δεύτερη δόση:

«Πρόσφατα συνάντησα, για παράδειγμα, κάποιον εμβολιασμένο που αντιμετώπιζε παράλυση και αποφάσισα να μην της χορηγήσω δεύτερη δόση. Κανείς δεν ξέρει αν αυτό συνδέεται με το εμβόλιο ή όχι».

Καμία επίσημη ανακοίνωση μέχρι στιγμής, πλην εκείνης του Υπουργείου Υγείας του Ισραήλ, δεν συνδέει ευθέως το εμβόλιο της Pfizer με την εμφάνιση συμπτωμάτων παράλυσης προσώπου.

loading...