Σενάριο βγαλμένο από το Star Wars: Η Κίνα ετοιμάζει στρατιές ρομπότ για τους πολέμους του μέλλοντος

 Δύο Αμερικανοί ερευνητές έβαλαν στο μικροσκόπιό τους, τις φιλοδοξίες της Κίνας να επιστρατεύσουν τη βιοτεχνολογία στο πεδίο της μάχης

Σε αποκαλύψεις που αγγίζουν τα όρια της επιστημονικής φαντασίας προέβη ανώτατος Αμερικανός αξιωματούχος σχετικά με την διείσδυση της τεχνολογίας σε πρωτόγνωρα επίπεδα στις στρατιωτικές υποθέσεις της Κίνας.

Σε αναζήτηση στρατιωτών που παραπέμπουν σε σούπερ ήρωες βρίσκεται η Κίνα. Μόνο που, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο των ΗΠΑ, οι Κινέζοι δεν κάνουν… σκάουτινγκ σε όλη τη χαώδη επικράτεια της χώρας, αλλά τους «κατασκευάζουν» στα εργαστήρια.

Πώς; Ενισχύοντάς τους βιολογικά με γονίδια που θα ζήλευε ο Captain America και όλοι οι υπερήρωες της Marvel.

Τα σχέδια μάλιστα της Κίνας δεν βρίσκονται ακόμα στο μυαλό κάποιου αξιωματούχου που θα ζήλευε με τη σειρά του κάποιος σεναριογράφος της Marvel, αλλά έχουν προχωρήσει στο στάδιο των δοκιμών. Σε αληθινούς ανθρώπους…

Οι δοκιμές φέρονται να έχουν γίνει σε μέλη του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, με την ελπίδα να δημιουργηθούν στρατιώτες, οι οποίοι θα έχουν βιολογικά ενισχυμένες δυνατότητες και φυσικά ικανότητες, ισχυρίστηκε ο κορυφαίος αξιωματούχος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, Τζον Ράτκλιφ.

Ο διευθυντής των αμερικανικών υπηρεσιών Πληροφοριών αποκάλυψε τις προθέσεις της Κίνας σε άρθρο του στην εφημερίδα «Wall Street Journal», με το οποίο ανήγαγε την πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου στη «νούμερο ένα» απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

«Δεν υπάρχουν ηθικοί φραγμοί στην επιδίωξη του Πεκίνου για εξουσία» έγραψε χαρακτηριστικά ο Ρεπουμπλικανικός Ράτκλιφ, πρώην μέλος του Κογκρέσου από το Τέξας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με του ερευνητές, οι Κινέζοι πειραματίστηκαν με το «εργαλείο» γονιδιακής επεξεργασίας «CRISPR» (μια οικογένεια αλληλουχιών DNA που βρίσκονται στα γονιδιώματα προκαρυωτικών οργανισμών), η οποία έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία γενετικών ασθενειών και την τροποποίηση των φυτών.

Οι δυτικοί επιστήμονες θεωρούν πάντως ανήθικο να επεμβαίνουν στα γονίδια για την ενίσχυση της απόδοσης των υγιών ανθρώπων.

«Ενώ η χρήση της τεχνολογίας CRISPR για την ενίσχυση των ανθρώπινων δυνατοτήτων στο πεδίο της μάχης παραμένει για την ώρα στη σφαίρα της θεωρίας, υπάρχουν ενδείξεις ότι οι Κινέζοι ερευνητές του στρατού αρχίζουν να διερευνούν τις δυνατότητές της» έγραψε η Elsa Kania, ειδική στην κινεζική τεχνολογία άμυνας του Κέντρου «Νέας Αμερικανικής Ασφάλειας» και ο Wilson VornDick, σύμβουλος για θέματα της Κίνας και πρώην αξιωματικός του Ναυτικού.

«Κινέζοι επιστήμονες και στρατιωτικοί έχουν τονίσει επανειλημμένα ότι η βιοτεχνολογία θα μπορούσε να αποτελέσει μια “επανάσταση στις στρατιωτικές υποθέσεις”» ισχυρίστηκαν οι μελετητές, παραπέμποντας σε ένα σχετικό άρθρο του 2015 που δημοσιεύτηκε σε στρατιωτική εφημερίδα της Κίνας.

Τότε, ένας εξέχων Κινέζος στρατηγός είχε γράψει πως «η σύγχρονη βιοτεχνολογία και η ενσωμάτωσή της στην πληροφορία, στη νανοτεχνολογία, αλλά και στα όσα γνωρίζουμε ήδη, θα φέρει επανάσταση στον τομέα των όπλων και του εξοπλισμού, στο πεδίο της μάχης, αλλά και στις τακτικές/στρατηγικές πολέμου».

Οι επιστήμονες ανησυχούν πάντως περισσότερο για τις συνέπειες της παραβίασης των γονιδίων ενός υγιούς ανθρώπου, παρά για το πλεονέκτημα που μπορεί να προσφέρει το «βελτιωμένο» μοντέλο ενός στρατιώτη στη μάχη.

«Όταν αρχίζουμε να παίζουμε με τους οργανισμού σε επίπεδο γονιδίων» θα μπορούσαν να υπάρξουν απρόβλεπτες συνέπειες» προειδοποιούν.

Τόσο οι υπηρεσίες Πληροφοριών των ΗΠΑ όσο και η CIA, αλλά και η κινεζική κυβέρνηση απέφυγαν οποιοδήποτε σχόλιο για το θέμα…

loading...