Κυρώσεις κατά της Τουρκίας από τον Ντ.Τραμπ για τους S-400: Στο «στόχαστρο» ο οργανισμός αμυντικής βιομηχανίας SSB

Την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας για την αγορά του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400 ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Οι κυρώσεις είναι εντεταγμένες στο νομοσχέδιο για τον αμερικανικό αμυντικό προϋπολογισμό, τον οποίο ενέκρινε την Παρασκευή η Γερουσία και υπέγραψε στη συνέχεια ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε πριν λίγο κυρώσεις εις βάρος του προέδρου Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της τουρκικής Προεδρίας της Δημοκρατίας (SSB) Ισμαήλ Ντεμίρ και άλλων τεσσάρων Τούρκων αξιωματούχων.

Σε αυτές περιλαμβάνεται ακόμη η απαγόρευση όλων των αμερικανικών αδειών κατασκευής αμυντικού υλικού από την τουρκική βιομηχανία όπως και απαγορεύσεις βίζας στους Τούρκους επιτελείς του SSB.

Ο επικεφαλής του πανίσχυρου SSB Ισμαήλ Ντεμίρ

Νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερμντογάν και σε ομιλία του μετά το υπουργικό συμβούλιο, διεμήνυσε ότι οι κυρώσεις δεν αποθαρρύνουν την Τουρκία από τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων της.

«Μας θλίβει η ενίσχυση της ρητορικής των κυρώσεων, όμως οι πιέσεις δεν θα σταματήσουν την Άγκυρα από την πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντά της», διεμήνυσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Τα μέτρα δεν θα σταματήσουν τις προσπάθειές μας να υπαρασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας», προσέθεσε.

Υπογράμμισε ότι η Τουρκία δεν περιμένει κυρώσεις, αλλά την ΕΕ να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της και τις ΗΠΑ να υπερασπιστούν τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, αφήνοντας έτσι ο Ερντογάν για ακόμη μια φορά αιχμές για τους Κούρδους.

loading...