Το εμβόλιο Pfizer/BioNTech είναι τουρκικό.

Η τεχνολογία mRNA του συγκεκριμένου εμβολίου είναι της BioNTech μιας εταιρείας των Uğur Şahin και Özlem Türeci με έδρα το Μάιντς της Γερμανίας

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2008 από Τούρκους στη Γερμανία για την ανακάλυψη θεραπειών.. κατά του καρκίνου.

Η Τουρκία δεν θέλει το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech αλλά θα πάρει 50.000.000 δόσεις του κινέζικου Sinovac

Πριν προλάβουν να με πουν κάποιοι συνωμοσιολόγο ας δουν και ας ακούσουν την ίδια την καγκελάριο της Γερμανίας να συγχαίρει στα πρώτα λεπτά του βίντεο την εταιρεία με τις «τουρκικές ρίζες» όπως αναφέρει αυτολεξεί. Το βίντεο ανέβηκε μόλις πριν 15 ώρες. Αν δεν γνωρίζετε γερμανικά απλά ρωτήστε κάποιον που γνωρίζει να σας πει τι λέει στη δήλωσή της η καγκελάριος.

Η νέα και μικρή εταιρεία χρειάστηκε έναν μεγάλο σύμμαχο για να μπορέσει να δώσει το εμβόλιό της σε όλο το δυτικό κόσμο (θα εξηγήσω στη συνέχεια γιατί προσθέτω τη λέξη «δυτικός»). Επικοινώνησε λοιπόν με τη Pfizer η οποία είναι μια πανίσχυρη και πολύ καλά δικτυωμένη φαρμακοβιομηχανία. Ο τέλειος σύμμαχος με τη συνεργασία του οποίου το εμβόλιο θα μπορούσε να τελειοποιηθεί και να παραχθεί μαζικά.

Η Pfizer άλλο που δεν ήθελε. Μια νέα τεχνολογία η οποία φαίνεται αποτελεσματικότατη κατά του κορονοϊού σε ποσοστό μάλιστα 95%. Η τεχνολογία αυτή θα σήμαινε αμύθητα ποσά σε τζίρους και κέρδη.

Η Τουρκία δεν θέλει το εμβόλιο των «παιδιών της» αλλά θα παραλάβει στο μέλλον 50.000.000 δόσεις τους εμβολίου Sinovac της Κίνας

Δεν σας προκαλεί εντύπωση αυτό; Δεν θα ήταν λογικό και μόνο από εθνική υπερηφάνεια ο Ερντογάν να προτιμήσει τα εμβόλια των «παιδιών του»; Όταν δημόσια μάλιστα η καγκελάριος συγχαίρει την εταιρεία με τις «τουρκικές ρίζες» σε τηλεοπτική δήλωση που είδε μεγάλο μέρος της Γερμανίας; Γνωρίζουμε ότι ο Ερντογάν ψοφάει για εθνική υπερηφάνεια ιδίως αυτή την εποχή που η τουρκική οικονομία βρίσκεται στον Καιάδα και η διεθνής απομόνωση στέλνει τη δημοτικότητα του Τούρκου προέδρου στα Τάρταρα.

Τα παραπάνω στοιχεία που παραθέτω μπορείτε να τα ερευνήσετε και μόνοι σας με μερικές αναζητήσεις στην Google.

Το εμβόλιο της δύσης

Το εμβόλιο Pfizer/BioNTech είναι το κατεξοχήν εμβόλιο της δύσης. Κάποιοι ισχυρίζονται και είναι βάσιμο ότι αποτρεπτικός παράγοντας για χώρες της ανατολής είναι το μεγάλο κόστος του εμβολίου σε σχέση με άλλα. Οι φτωχότερες χώρες δεν έχουν τα χρήματα να το αγοράσουν μαζικά.

Οι χώρες της ανατολής (και όχι μόνο) θα χρησιμοποιήσουν κυρίως άλλα εμβόλια μεταξύ των οποίων το κινεζικό και το ρώσικο τα οποία δεν είναι τεχνολογίας mRNA. Στηρίζονται σε τεχνολογίες που είναι πολύ πιο κοντά στο κλασικό εμβόλιο της γρίπης.

Εύχομαι να διαβάζει το άρθρο κάποιο στέλεχος των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων

Θα θέσω μια ερώτηση για την οποία δεν έχω κανένα στοιχείο και αποτελεί καθαρά τροφή για σκέψη και έντονο προβληματισμό.

Σκεφτείτε να κάνει το εμβόλιο όλη η Ελλάδα και φυσικά ανάμεσα στους πολίτες ο στρατός και τα στελέχη της πολιτικής ηγεσίας. Αν για κάποιο λόγο που κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει σήμερα η τεχνολογία mRNA προκαλεί σοβαρά προβλήματα υγείας μετά το πέρας ενός εξαμήνου. Κάτι τέτοιο δεν το γνωρίζουμε διότι οι δοκιμές δεν ξεπέρασαν ποτέ τους 6 μήνες.

Ας υποθέσουμε ότι τα προβλήματα που παρουσιάζονται δεν επιτρέπουν στον στρατιώτη, τη διοίκηση του στρατού μας ή την πολιτική ηγεσία να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους. Αναφέρομαι σε ένα πρόβλημα υγείας το οποίο για μερικούς μήνες τους αναγκάζει να μείνουν σπίτι τους. Τίποτα πιο σοβαρό.

Να θυμίσω και πάλι ότι οι Τούρκοι θα κάνουν το κινεζικό εμβόλιο που δεν είναι τεχνολογίας mRNA.

Φαντάζομαι αντιλαμβάνεστε πόσο μεγάλο θα είναι το πρόβλημα για τη χώρα μας σε μια περίοδο έντονης τουρκικής προκλητικότητας. Φανταστείτε η Ελλάδα το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο να έχει πρόβλημα στελέχωσης των ενόπλων δυνάμεων λόγω ασθενειών. Δεν λέω ότι θα γίνει εσκεμμένα ή ότι υπάρχει κάποιο σκοτεινό σχέδιο (αν και τίποτα δεν αποκλείεται). Για τον εξισλαμισμό της Ευρώπης δαπανώνται σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων της Σαουδικής Αραβίας 50 δις δολάρια το χρόνο.

Επεκτείνετε λίγο τη σκέψη σε όλη τη δύση. Ευρώπη και Αμερική. Μετά από το πέρας ενός εξαμήνου αδρανοποιείται μεγάλο μέρος των ενόπλων δυνάμεων των χωρών. Την ίδια στιγμή Κίνα και Ρωσία δεν έχουν κάνει το εμβόλιο mRNA (τουλάχιστον σε μεγάλη έκταση).

Σκεφτείτε το και κοινοποιήστε το άρθρο διότι δεν είδα να γράφει κανείς για αυτό.

Tom Papatolis
tomsnews.io

loading...