Η Ένωση Αθέων επιτίθεται σε Μητροπολίτες και γιορτάζει τα Online Ηλιούγεννα

 Αφήνει αιχμές και για την νοσηλεία του Αρχιεπισκόπου

Με τις γνωστές ανίερες και ακραίες θέσεις της η Ένωση Αθέων με αφορμή τις αντιδράσεις από Δεσπότες και πιστούς για τα μέτρα της πανδημίας την εορταστική περίοδο, η Ένωση Αθέων επιτίθεται κατά των Μητροπολιτών Μεσογαίας και Κερκύρας, ενώ ετοιμάζεται να γιορτάσει τα… Ηλιούγεννα αντί για τα Χριστούγεννα!

Σύμφωνα με τους άθεους “ο μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος χθες είπε ανερυθρίαστα ότι το πρόστιμο που κόπηκε στο όνομα του ιερέα που λειτουργούσε εν μέσω πανδημίας, θα το πληρώσει από τα χρήματα που μαζεύει από τους πιστούς για τους φτωχούς. Προφανώς, θεωρεί ότι του ανήκουν, για να πληρώνει με αυτά τις οφειλές του στο δημόσιο. Στην ίδια ανακοίνωση, παραπλανεί θρασύτατα λέγοντας ότι «το πρόστιμο κόπηκε στον ναό» ενώ αφορά τον ιερέα ονομαστικά, και δηλώνει ότι θα συνεχίσει να έχει τις εκκλησίες ανοιχτές, και να πληρώνει τις κλήσεις από το ταμείο απόρων”.

Η Ένωση Αθέων καλεί “την πολιτεία να εφαρμόσει το Νόμο. Η σχετική ΚΥΑ που λέει ότι το πρόστιμο των 1500 ευρώ το πληρώνει ο προϊστάμενος του ναού, είναι σε ισχύ εδώ και ένα μήνα.

Στην ανακοίνωση επίσης αναφέρεται με εμφανή εμπάθεια στον πολίτη που έκανε την καταγγελία, λέγοντας ότι αυτός έπρεπε να τιμωρηθεί με το πρόστιμο”. 

Από την άλλη πλευρά όσον αφορά τον Μητροπολίτη Κέρκυρας και την δήλωσή του ότι «η πανδημία χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για να μην κοινωνούμε» η Ένωση σχολιάζει: “Δηλαδή, 100 νεκροί τη μέρα, δεν είναι δα και κανένας σημαντικός λόγος για να διανοηθεί κανείς να αλλάξει συνήθειες. Μάλιστα, έχει κηρύξει τριήμερο πένθος. Για τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας, όχι για τους νεκρούς!”

Τέλος αφήνει αιχμές και για την νοσηλεία του Αρχιεπισκόπου αναφέροντας: “Ενώ οι ειδικοί προειδοποιούν για τρίτο κύμα πανδημίας, η Εκκλησία κατάφερε να πετύχει να ανοίξουν οι ναοί με περιορισμό στον αριθμό των πιστών, για ορισμένες μέρες. Καλούμε την πολιτεία να μεριμνήσει ώστε ο περιορισμός πράγματι να εφαρμοστεί, καθώς δεν έχει τη δυνατότητα να παρέχει σε όλους μονόκλινη ΜΑΦ στον Ευαγγελισμό”.

Online Ηλιούγεννα 2020

Την ίδια στιγμή η Ένωση Αθέων προσκαλεί σε online συνάντηση στις 26 Δεκεμβρίου, στις 18:00.“με αφορμή το μοναδικό υπαρκτό φαινόμενο των ημερών, το χειμερινό ηλιοστάσιο”

Φέτος η εκδήλωση περιλαμβάνει και…. διαγωνισμούς με δώρα.

“1. Διαγωνισμός Ηλιουγεννιάτικου στολισμού

Δείξτε στην κάμερα ή στείλτε στο κανάλι της εκδήλωσης φωτογραφίες με τον ηλιουγεννιάτικο στολισμό που έχετε κάνει στο σπίτι. Δέντρο, “φάτνη” ή ό,τι σκεφτείτε. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη!

2. Διαγωνισμός Ηλιουγεννιάτικου εδέσματος

Δείξτε στην κάμερα ή στείλτε στο κανάλι της εκδήλωσης τις φωτογραφίες από τις γλυκές ή αλμυρές δημιουργίες σας!” αναφέρουν οι άθεοι…

loading...