Λοιμωξιολόγος Α.Λινού για παρενέργειες εμβολίου mRNA: «Μακροχρόνια μπορεί να υπάρξει κάτι» (βίντεο)

 Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, κ. Αθηνά Λινού, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης σε δήλωσε πως κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν θα υπάρξουν μακροχρόνιες παρενέργειες από τα εμβόλια mRNA για τον κορωνοϊό.

«Oι παρενέργειες συνήθως επικεντρώνονται την πρώτη βδομάδα ή τους πρώτους δύο μήνες. Τώρα μακροχρόνια μπορεί να υπάρξει κάτι, δεν είμαστε θεοί να ξέρουμε τι θα γίνει μετά από 20-30 χρόνια αλλά σκεφτείτε την πιθανότητα να χάσεις τη ζωή σου τώρα σε σχέση να έχεις ένα ήπιο νόσημα…», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης σημείωσε ότι πρέπει να εμβολιαστούν τουλάχιστον 6 εκατομμύρια πολίτες. Με βάση τους σχεδιασμούς για τους εμβολιασμούς, εκτίμησε ότι «περίπου στα μέσα φθινοπώρου θα έχουμε την ανοσία της αγέλης, εφ’όσον όλα πάνε καλά».

Σε μια εβδομάδα μετά τη δεύτερη δόση επιτυγχάνεται η ανοσία, συμπλήρωσε η ίδια. H κ. Λινού αναφέρθηκε εξάλλου στους χρόνους που απαιτούνται για τη διαδικασία των εμβολιασμών και αναφέρθηκε στο παράδειγμα των ΗΠΑ, όπου «εμβολιάστηκαν λιγότεροι από τον αρχικό σχεδιασμό» λόγω της χρονοβόρου διαδικασίας.

Η ίδια δήλωσε πως έχει κάνει αίτηση για εμβολιασμό στον Ιατρικό Σύλλογο αλλά ακόμη δεν έχει κληθεί.

loading...