Τα αποτελέσματα των lockdowns – ΟΗΕ: «Το 2021 θα έχουμε την χειρότερη ανθρωπιστική κρίση»

 Απείρως περισσότεροι θα υποφέρουν από επισιτισμό παρά από τον κορωνοϊό.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (WFP) έκανε μια τρομερή πρόβλεψη για τους επόμενους μήνες, προβάλλοντας «καταστροφικές» ανθρωπιστικές κρίσεις για το 2021.

Έτσι, ο επικεφαλής του WFP, Ντέιβιντ Μπίσλεϊ, σήμανε καμπανάκι, σε συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, την Παρασκευή (04/12, τοπική ώρα), στην οποία συζητήθηκε η πανδημία του κορωνοϊού και οι παγκόσμιες προσπάθειες για την άμβλυνση του αντίκτυπού της.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το sputniknews, ο Μπίσλεϊ προειδοποίησε ότι περίπου 270 εκατομμύρια άνθρωποι «βαδίζουν προς την πείνα» και ότι, σε ορισμένες χώρες, ο λιμός είναι «στον ορίζοντα».

Τα λόγια του επικεφαλής του WFP ήταν τα εξής:

«Το 2021 θα είναι κυριολεκτικά καταστροφικό, με βάση αυτό που βλέπουμε σε αυτό το στάδιο επειδή έχουμε ξοδέψει 19 τρισεκατομμύρια δολάρια, αυτά τα χρήματα ενδέχεται να μην είναι και πιθανότατα δεν θα είναι διαθέσιμα για το 2021. […] Αναμένουμε κυριολεκτικά το 2021 τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση από την αρχή των Ηνωμένων Εθνών και θα πρέπει να παρέμβουμε».

Ο ίδιος εκτός των άλλων αναφέρθηκε και στην ανάγκη να περιοριστικούς σημαντικά τα ενεργά πολεμικά μέτωπα πάνω στην υφήλιο:

«Πρέπει να τερματίσουμε μερικούς από αυτούς τους πολέμους. Πρέπει να τερματίσουμε αυτούς τους πολέμους, ώστε να μπορέσουμε να επιτύχουμε τους στόχους της αειφόρου ανάπτυξης που θέλουμε τόσο πολύ».

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Αύγουστο ο επικεφαλής του WFP προειδοποίησε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που υποσιτίζονται, θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 80% έως το τέλος του έτους, προειδοποιώντας για «πείνα βιβλικών διαστάσεων», καθώς εκατομμύρια κινδυνεύουν να λιμοκτονήσουν.

loading...