“Ουρλιάζουν” οι Τούρκοι για την τοποθέτηση ισραηλινών drone στη Σκύρο

 Τι κρύβεται πραγματικά πίσω από τα προκλητικά τουρκικά δημοσιεύματα που στοχοποιούν ελληνικές δυνάμεις και εξοπλισμό στα νησιά του Αιγαίου

Προκλητικά παιχνίδια παίζει η Άγκυρα μέσω του ελεγχόμενου τουρκικού τύπου, με αναφορές περί δήθεν αύξησης της έντασης  στο Αιγαίο με την παρουσία drone στην Σκύρο, ενώ ουσιαστικά φοβούνται και την παρουσία Ισραηλινών τόσο κοντά στα μικρασιατικά παράλια.

Οι Τούρκοι εντέχνως προσπαθούν να επιτύχουν μια μορφή “αποστρατικοποιήσεως” ελληνικών νησιών κάνοντας χρήση των τουρκικών ΜΜΕ.   

Τώρα μας κατηγορούν ότι ετοιμαζόμαστε να τοποθετήσουμε drone στην Σκύρο, στη μέση του Αιγαίου.

“Ο ελληνικός Τύπος ανακοίνωσε ότι η χώρα θα δημιουργήσει μια βάση μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV) στο νησί της Σκύρου, ενώ ο ελληνικός στρατός θα εκσυγχρονιστεί. Πρόκειται για αριθμό UAV από το Ισραήλ, τα οποία θα  παρακολουθούν την Τουρκία από το νησί αυτό.

Όλα αυτά μετά την πρόσφατη άσκηση “Μέδουσα” στην οποία συμμετείχαν εκτός της Ελλάδος, Γαλλία, Κύπρος, Αίγυπτος και  Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα”, αναφέρει το τουρκικό δημοσίευμα.

Το “κερασάκι στην Τούρτα” για τους Τούρκους που φτιάχνουν κλίμα έντασης, είναι αγορά από τη Γαλλία μαχητικών αεροσκαφών Rafale με πυραύλους Meteor, ενώ τους ενοχλεί ακόμα πιο πολύ το ελληνικό αίτημα για την απόκτηση αεροσκαφών η F-35 από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τέλος, η παρουσία του Α/ΓΕΕΔ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου στα νησιά Λήμνου, Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι, που απέχουν 4-6 μίλια από τις μικρασιατικές ακτές συνιστούν πρόκληση για την τουρκική πλευρά.

Δεν είναι πρώτη φορά που έχουμε αυτού του είδους τα τουρκικά δημοσιεύματα κατά της χώρας μας, μόνο που τώρα πρόκειται για άλλου τύπου τουρκικό σχέδιο.

Οι Τούρκοι εντέχνως εδώ και κάμποσο διάστημα “παίζουν το παραμύθι” της παρουσίας επιθετικών όπλων και δυνάμεων σε ελληνικά νησιά τόσο κοντά στις τουρκικές ακτές.

Με κάθε πρόσφατη NAVTEX μιλούν για παράνομη παρουσία ελληνικών δυνάμεων στα νησιά μας, απαιτώντας την άμεση απόσυρση τους.

Φυσικά δεν πράττουν ότι πράττουν για να αποσύρει η χώρα μας τις ελληνικές δυνάμεις από τις περιοχές αυτές, αλλά επιζητούν τον επηρεασμό ΗΠΑ/ΕΕ, για να κάνουν αυτές την “βρώμικη δουλειά” για λογαριασμό της ενόψει και των διαβουλεύσεων με την Ελλάδα.

Την ίδια ακριβώς στιγμή τουρκικές δυνάμεις ετοιμάζονται για πιθανές επιχειρήσεις στην Λιβύη, ενώ τουρκικά drone αλωνίζουν από Βορρά  έως Νότο τα νησιά μας καταγράφοντας τα πάντα, καθώς υλοποιούνται επιχειρήσεις κατασκοπίας στο Καστελόριζο.

Πίσω από όλα κρύβεται η προσπάθεια της Άγκυρας να “μας καθίσει στο τραπέζι” των διαπραγματεύσεων χωρίς όμως όρους, για να μας ζητήσει την απόσυρση των ελληνικών δυνάμεων από τα νησιά μας.

Κύρια επιδίωξη τους είναι η διχοτόμηση του Αιγαίου, ενώ οι υπερπτήσεις και οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου και θαλάσσιου χώρου αποσκοπούν σε αυτό ακριβώς το σχέδιο.

Είναι  πλέον κατανοητό για την ελληνική πλευρά, ότι δεν πρέπει  επουδενί να αποδεχθεί καμία διαβούλευση με ανοικτούς όρους με την Άγκυρα, ενώ το θέμα της παρουσίας ελληνικών δυνάμεων στο Αιγαίο είναι ζήτημα αδιαπραγμάτευτο, και αυτό οφείλουμε να το εμπεδώσουμε πολύ καλά στην τουρκική πλευρά με όλους τους τρόπους.

loading...