Ασυλία για τις παρενέργειες πήραν εταιρείες που παράγουν εμβόλια COVID. Ποιος θα είναι υπεύθυνος;;

Δημοσθένης Λιακόπουλος…

 Από τον Σεπτέμβριο ακόμη, μάθαμε ότι σύμφωνα με το Reuters, η AstraZeneca κατόρθωσε να διασφαλίσει νομική ασυλία με αντάλλαγμα τη δραστική μείωση της τιμής ανά μονάδα εμβολίου. Σύμφωνα με τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Astra Zeneca, οι κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών-μελών θα είναι αυτές οι οποίες θα καταβάλλουν αποζημιώσεις σε περίπτωση απαιτήσεων από πολίτες που θα έχουν εμβολιαστεί και θα παρουσιάσουν παρενέργειες και οι οποίοι στη συνέχεια θα προβούν σε αγωγές. Βάσει της συμφωνίας, η AstraZeneca θα πληρώσει τα νομικά κόστη μέχρι ένα ορισμένο όριο.

Το ίδιο είχε ζητήσει και ο Bill Gates, να πληρώσουν δηλαδή τα κράτη αποζημιώσεις στους πολίτες που θα πάθουν κάτι από τα εμβόλια.

Η AstraZeneca λοιπόν, προτίμησε να εξασφαλίσει νομική ασυλία κατεβάζοντας κατά πολύ την τιμή ανά μονάδα εμβολίου, σε σημείο που να μην έχει καθόλου κέρδος. Ο πολυεθνικός κολοσσός λοιπόν εμφανίζεται με τη μορφή φιλανθρώπου, που δίνει το εμβόλιο, αλλά λέει αν πάθετε κάτι, εγώ νίπτω τας χείρας μου.

Σύμφωνα με εκπομπή της Κρήτης TV, ασυλία εξασφάλισε και η PFIZER στην Αγγλία, παρά το ότι θα πουλάει το εμβόλιο και με κέρδος.

Το επιχείρημα επομένως που ακούμε στα ελληνικά κανάλια από τους “ειδικούς”, για το ότι πρέπει να είμαστε ήσυχοι και να αισθανόμαστε ασφαλείς για το ότι δεν θα διακινδύνευαν οι μεγάλοι φαρμακευτικοί κολοσσοί να βάλουν την υπογραφή τους για το ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή, δεν ισχύει, αφού οι μόνοι σίγουρα εξασφαλισμένοι, είναι οι φαρμακευτικοί κολοσσοί. Να σημειώσουμε ότι για την ώρα αυτό δεν ισχύει για όλες τις εταιρείες που δημιουργούν εμβόλια

loading...