Το Ισραήλ διαψεύδει τους Τούρκους! Ο… Τρίτος Ναός και οι σχέσεις με Ελλάδα και Κύπρο

Η ισραηλινή εφημερίδα «Jerusalem Post» αναρωτιέται πως είναι δυνατόν το Ισραήλ να προτίθεται να εξομαλύνει τις σχέσεις του με μία Τουρκία, η οποία αφενός συμμαχεί με ηγέτες της ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς, αφετέρου υποστηρίζει ότι η Ιερουσαλήμ είναι δική της, διακηρύσσοντας ότι θα «απελευθερώσει» το τζαμί al-Aqsa, γνωστό ως «ο Θόλος του Βράχου», εκεί που αναμένεται να αναγερθεί ο Τρίτος Ναός.

Η εφημερίδα προσθέτει πως δεν είναι δυνατόν, ισραηλινοί αξιωματούχοι να συνομιλούν με Τούρκους ομολόγους τους την στιγμή που οι ίδιοι έχουν δεσμευτεί να συνεργαστούν με την Χαμάς και να βλάψουν το Ισραήλ με κάθε τρόπο. Μάλιστα η JP αποδίδει το δημοσίευμα σε μία προσπάθεια της Άγκυρας να ξεφύγει από την διεθνή απομόνωση στην οποία έχει περιέλθει λόγω της νέο-οθωμανικής εξωτερικής πολιτικής που ακολουθεί.

Το άρθρο της ισραηλινής εφημερίδας συνεχίζει σε έντονο ύφος, απαριθμώντας την συμπεριφορά της Τουρκίας στην Συρία, την Λιβύη, στο μεταναστευτικό και γενικότερα στην Μέση Ανατολή, υπενθυμίζοντας την σχέση της με τζιχαντιστές δολοφόνους αλλά και τον ρόλο της έναντι της Αρμενίας.

Τέλος, η πασίγνωστη εφημερίδα τονίζει την στρατηγική συμμαχία Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, Αιγύπτου και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων καθώς και τις προσπάθειες της γείτονας να την εμποδίσει, εντάσσοντας το εν λόγω δημοσίευμα της Al-Monitor σε αυτό το πλαίσιο.

loading...