Τον πλησιάζει γαλονάς αστυνομικός και του λέει “Προσαγωγή”. Ο νεαρός ψύχραιμος τον ρωτά: “Παραβιάζω κάποιον νόμο;

 Βλέπω ένα βίντεο από ειδησεογραφικό site. Νεαρός βρίσκεται μόνος στη Ζωοδόχου Πηγής, λίγο πριν τη Ναυαρίνου, τον πλησιάζει γαλονάς αστυνομικός και του λέει “Προσαγωγή”. Ο νεαρός ψύχραιμος τον ρωτά: “Παραβιάζω κάποιον νόμο; Είμαι μόνος και φοράω μάσκα”. Ο τετραπέρατος γαλονάς τον κοιτάζει αμήχανος και του λέει κάτι του στυλ “απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις” (δεν είναι και καλός ο ήχος). Μετά από λίγα δευτερόλεπτα σιωπής ο γαλονάς του λέει “πήγαινε πιο εκεί” και τον αφήνει στην ησυχία του.

Αυτό είναι ένα παράδειγμα “μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας” λίγα μέτρα πριν το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος και αποκαλύπτει και την ευφυία και της πολιτικής ηγεσίας και των εκτελεστικών οργάνων. Νωρίτερα – στις 8.30 το πρωί-  οι αστυνομικές δυνάμεις απαγόρευσαν στον καθηγητή του Αλεξανδρου και τη γυναίκα του να αφήσουν ένα λουλούδι στο σημείο. Όποιος πλησιάζει τον τόπο της δολοφονίας “κερδίζει” προσαγωγή.

Το απογευματάκι ενδεχομένως να βγει ο υπουργός Μιχάλης και να μιλήσει για ομάδες που έθεταν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Ίσως και να ζητήσει συγγνώμη από τον καθηγητή του Αλέξανδρου, όπως έκανε και με τη γυναίκα που έφαγε πρόστιμο στο Πολυτεχνείο. Επικοινωνιακή διαχείριση δηλαδή, δημιουργία εντυπώσεων για να μας έχουν στα ώπα – ώπα και οι επόμενες δημοσκοπήσεις για τις δημοφιλίες.

Βλέπεις στις μέρες μας το “ανθρώπινο”  και το νόμιμο είναι- σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα- να κάνεις ποδήλατο και μότο κρος στην Πάρνηθα. Δεν είναι να αφήνεις ένα λουλούδι στο σημείο που δολοφονήθηκε από κρατικό υπάλληλο ένα παιδί.

loading...