Ο Τζ. Σόρος δείχνει τα δόντια του: Μήνυμα σε Τ. Μπάιντεν για το ποιός είναι το αφεντικό;

 Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού – ίσως και αλαζονείας – προέβη σε μικρό χρονικό διάστημα μετά τις εκλογές ο γνωστός «ευεργέτης» Τζόρτζ Σόρος, διορίζοντας ως «διαχειριστή» των ιδρυμάτων του – έναν από τους ιδιοκτήτες εταιρειών που ενεπλάκησαν στη νοθεία – σύμφωνα με τον Ντ. Τράμπ – των αμερικάνικων εκλογών.

Κάποιοι ερμηνεύουν την κίνηση αυτή ως «ανταμοιβή» στον συγκεκριμένο άνθρωπο ενώ άλλοι την θεωρούν ως προειδοποίηση στη νέα πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ ως προς το ποιο είναι το πραγματικό αφεντικό. Με την λογική του εάν δεν εφαρμόσει τις πολιτικές της ατζέντας Σόρος, τότε και αυτός θα έχει πρόβλημα να κερδίσει τις επόμενες… εκλογές!

Ουσιαστικά ένα μήνυμα για το ποιός “κάνει κουμάντο” στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα ο δισεκατομμυριούχος αριστερός και ”φιλάνθρωπος” Τζορτζ Σόρος – επίκεντρο αρκετών θεωριών σχετικά με την προσπάθεια μετατροπής των δυτικών κοινωνιών –  διόρισε ως “διευθυντή” του στο Ίδρυμα της Ανοιχτής Κοινωνίας (Οpen Society Foundation) τον Μαρκ Μάλοχ-Μπράουν, ο οποίος μέχρι πρόσφατα ήταν πρόεδρος ενός ομίλου εταιρειών, στον οποίο ανήκει και η εταιρεία «λoγισμικού ψηφοφορίας» Smartmatic, που κατονομάζεται σε μηνύσεις στις ΗΠΑ ως μια από αυτές που αλλοίωσαν το αποτέλεσμα υπέρ του Τζο Μπάιντεν, κλέβοντας ψήφους από τον Ντόναλντ Τράμπ.

H Smartmatic, όπως αναφέρεται, δεν κατέχει την Dominion που βρίσκεται στο επίκεντρο ερευνών, αλλά το γεγονός ότι αναφέρεται ήδη στις ειδήσεις ως μια από τις εταιρείες που έχουν εμπλακεί στην αλλοίωση του αποτελέσματος, σε συνδυασμό με το ότι ο Τζόρτζ Σόρος συνδέεται στενά με το Δημοκρατικό κόμμα, κάνει βέβαιο ότι θα τροφοδοτήσει νέες θεωρίες σχετικά με το συνέβη στις αμερικάνικες εκλογές.

Ο Τζόρτζ Σόρος είναι ένας από τους πιο ισχυρούς χρηματοδότες της αμερικανικής αριστεράς και είναι υπεύθυνος για την υποστήριξη πολλών αριστερών οργανώσεων που θα αποτελέσουν πηγή για τα πρόσωπα που θα επιλεγούν για την κυβέρνηση Μπάιντεν. Πρόσφατα, ο Μπάιντεν ονόμασε τον Neera Tanden, επικεφαλής του χρηματοδοτούμενου από τον Soros Center for American Progress, ως υποψήφιο για να ηγηθεί του Γραφείου Διαχείρισης και Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου.

Η SGO – μητρική εταιρεία της Smartmatic – ανακοίνωσε ότι ο Μάλοχ-Μπράουν θα παραιτηθεί από πρόεδρος για να αναλάβει το νέο ρόλο του με το ίδρυμα του Σόρος, και μίλησε για το έργο του με την Smartmatic, χαρακτηριζόντάς την ως κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας εκλογών στον κόσμο, της οποίας τα συστήματα έχουν επεξεργαστεί με ασφάλεια πάνω από πέντε δισεκατομμύρια ψήφους σε πέντε ηπείρους με μηδενικές παραβιάσεις ασφάλειας.”

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο προκάτοχος του Μάλοχ-Μπράουν, στο “τιμόνι” των ιδρυμάτων του Σόρος, Πάτρικ Γκασπάρντ προαλείφεται για μελλοντικός υπουργός στην κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν. Γεγονός που ήδη προκαλεί αντιδράσεις στις ΗΠΑ και κάνει πολλούς να μιλάνε για “δέσμευση” της νέας κυβέρνησης Μπάιντεν στις εταιρείες τεχνολογίας και τους αριστεριστές χρηματοδότες του. Χαρακτηριστική η επίθεση που εξαπέλυσε για το συγκεκριμένο θέμα ο πιο δημοφιλής τηλεοπτικός παρουσιαστής στις ΗΠΑ Τάκερ Κάρλσον κάνοντας λόγο για “τον άνθρωπο του Σόρος στην κυβέρνηση”

loading...