Το «βατράχι» των ΟΥΚ περπατάει μέχρι το Άγιο Όρος με προστάτιδά του την Παναγία

Ο Αριστείδης μπορεί να υπηρέτησε στα ΟΥΚ των Ειδικών Δυνάμεων, η επιθυμία του όμως να ακολουθήσει τον δρόμο του Θεού, τον οδήγησε στο μονοπάτι της εσωτερικής αναζήτησης. Το «βατράχι» των ΟΥΚ αφιερώθηκε στον Μεγαλοδύναμο και πλέον περπατά μόνος του μέσα στο κρύο και τη βροχή, για να φτάσει στη Μονή Εσφιγμένου στο Άγιο Όρος με τα πόδια. Μοναδική συντροφιά του, η εικόνα της Παναγίας που τον συντροφεύει στο δύσκολο ταξίδι του.

Οι φίλοι του δεν έχουν νέα του μετά από την αρχή του ταξιδιού του, ενώ οι τελευταίες φωτογραφίες τον δείχνουν να περπατά στην παλαιά εθνική οδό Λαμίας – Θεσσαλονίκης με προορισμό τη Μονή Εσφιγμένου.

«Ο Αριστείδης είναι ένα υπέροχος άνθρωπος. Μεγάλωσε σε μια οικογένεια με πίστη στην θρησκεία. Από παιδί ήταν κοντά στο Θεό και την εκκλησία. Μεγαλώνοντας ακολούθησε τον ίδιο δρόμο. Αργότερα υπηρέτησε στις Ειδικές Δυνάμεις. ΟΥΚ, βατράχι. Έκανε και εκεί φίλους, γιατί όλοι μέσα του έβλεπαν την πραότητα και την καλοσύνη. Και ένα φως, στην αύρα του… Μην σας ξεγελούν τα γένια και η ταλαιπωρία του. Τον λέγαμε Άδωνι, εξ αιτίας της εμφάνισής του. Όμορφο παιδί. Όσο ωραίος ήταν μέσα του, ήταν και έξω… », αναφέρουν οι φίλοι του.

«Το όνειρό του είναι να γίνει μοναχός. Έχει προσπαθήσει και άλλες φορές. Η πίστη του τον οδήγησε μέχρι το όρος Σινά, το θεοβάδιστο όπως αποκαλείται όρος όπου κατά τη Βιβλική αφήγηση ο Μωυσής, παρέλαβε τις 10 εντολές. Επιστρέφοντας στην Αθήνα, ο Αριστείδης επισκέφθηκε ξανά το Άγιο Όρος, με σκοπό να δοκιμαστεί και να γίνει μοναχός. Όμως, δεν τα κατάφερε. Τώρα ξανά, οδηγείται στο όνειρό του και ελπίζουμε να είναι καλά και να τα καταφέρει…», λένε οι φίλοι του και παρακαλούν όποιον τον έχει δει ή γνωρίζει ότι είναι καλά να επικοινωνήσουν μαζί τους.

πηγη

loading...