Χωρίζονται πάλι σε βορρά-νότο οι ΗΠΑ: Το Τέξας καλεί σε ομοσπονδία εναντίον των Δημοκρατικών πολιτειών!

 Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε, την Παρασκευή (11/12, τοπική ώρα), την αγωγή που άσκησαν οι Αρχές του Τέξας αμφισβητώντας το εκλογικό αποτέλεσμα σε τέσσερις βασικές Πολιτείες, δηλαδή στην Τζόρτζια, στο Μίσιγκαν, στην Πενσιλβάνια και στο Ουισκόνσιν και αυτό μπορεί να αποτελέσει θρυαλλίδα εξελίξεων για τις ίδιες τις ΗΠΑ καθώς ως αντιπρόταση ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στο Τέξας Άλεν Γουεστ πρότεινε την δημιουργία μια “ένωσης νομοταγών πολιτειών” απέναντι στις “πολιτείες που παραβιάζουν το Σύνταγμα και δεν απολογούνται” (σσ. δηλαδή των Δημοκρατικών).

Αυτό θα σημάνει την δημιουργία των νέων “βορείων” και “νοτίων” που μπορεί να οδηγήσει τις ΗΠΑ ακόμα και στα πρόθυρα του εμφυλίου καθώς ο τρόπος που οι έγιναν οι εκλογές και ειδικότερα με την επιστολική ψήφος που πολλές φορές βρέθηκε να έχει γίνει νοθεία, τα λογισμικά καταμέτρησης που έφεραν ακόμα και το FBI αλλά και τους Δημοκρατικούς που δεν θέλουν (σαν να φοβούνται κάτι) να συνδράμουν στην αποσαφήνιση των “σκιών” οδηγεί τον κόσμο  ακόμα και σε ακραίες λύσεις.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Reuters, η αγωγή κατατέθηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα του Τέξας, Κεν Πάξτον, στις 9 Δεκεμβρίου, ζητώντας από το Ανώτατο Δικαστήριο να ακυρώσει τα αποτελέσματα στις προαναφερθείσες πολιτείες.

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, μεταξύ άλλων, επισημαίνει:

«Η πρόταση της Πολιτείας του Τέξας για υποβολή καταγγελίας απορρίπτεται λόγω έλλειψης εξουσίας, σύμφωνα με το Άρθρο ΙΙΙ του Συντάγματος. Το Τέξας δεν έχει επιδείξει ένα δικαστικά γνωστό ενδιαφέρον για τον τρόπο με τον οποίο μια άλλη Πολιτείας διεξάγει τις εκλογές του. Όλες οι άλλες εκκρεμείς αγωγές απορρίπτονται ως αμφισβητήσιμες».

 Η αγωγή του Τέξας

19 Πολιτείες των ΗΠΑ (μετά την συμμετοχή και της Αλάσκας) και περισσότεροι από 100 Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής των Αντιπροσώπων έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους στην αγωγή που αμφισβητεί το σύνολο των 62 εκλεκτόρων που έλαβε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, στην Τζόρτζια, στο Μίσιγκαν, στην Πενσιλβάνια και στο Ουισκόνσιν.

Επίσης, πέντε πολιτείες των ΗΠΑ, το Μισούρι, το Αρκάνσας, η Λουιζιάνα, το Μισισιπή, η Νότια Καρολίνα και η Γιούτα, ζήτησαν από το Ανώτατο Δικαστήριο, την Πέμπτη (10/12), να τους επιτρέψει να συμμετάσχουν στην αγωγή του Τέξας.

Τέλος εξακολουθεί ο Τραμπ να παραμένει στην κούρσα της προεδρίας αν εξασφαλίσει τη νίκη μέσω των λεγόμενων «άπιστων εκλεκτόρων» εάν το Κολέγιο των Εκλεκτόρων, που πρόκειται να συναντηθεί στις 14 Δεκεμβρίου, αποφασίσει να μην ταυτιστεί με τα αποτελέσματα των Πολιτειών τους και ψηφίσει υπέρ του Τραμπ.

loading...