Μια μια οι χωρες της Ευρώπης και τι ισχύει για το κυνήγι σε κάθε μια

 Στην Αυστρία δεν υπάρχουν περιορισμοί. Είναι επίσης δυνατό να κυνηγήσετε μαζί με περισσότερους ανθρώπους διατηρώντας παράλληλα μια ασφαλή απόσταση. Ο μόνος περιορισμός είναι το ομαδικο γεύμα ή το δείπνο μετά το κυνήγι.

Βελγιο, στη Φλάνδρα και τη Βαλλωνία : το κυνήγι περιορίζεται σε τέσσερα άτομα

 Βοσνία-Ερζεγοβίνη – Δεν υπάρχουν περιορισμοί.

 Βουλγαρία – Δεν υπάρχουν περιορισμοί.

 Κροατία – Δεν υπάρχουν περιορισμοί.

 Κυπρος – Το κυνήγι δεν περιορίζεται στην Κύπρο, καθώς η Ομοσπονδία έχει επιβάλει κανόνες ασφαλείας και οι κυνηγοί εξαιρούνται από περιορισμούς.

 Τσεχια  – Δεν υπάρχουν περιορισμοί (όπως την άνοιξη). Επιτρέπεται τόσο το κυνήγι με οδηγό όσο και το ατομικό κυνήγι παρά το μπλοκάρισμα στην Τσεχική Δημοκρατία. Ο μόνος περιορισμός είναι το γεύμα ή το δείπνο μαζί μετά το κυνήγι και δεν επιτρέπονται κοινωνικές / πολιτιστικές εκδηλώσεις.

 Δανια  – Δεν υπάρχει συγκεκριμένος περιορισμός κυνηγιού, αλλά προς το παρόν είναι δυνατό να κυνηγήσετε ανα δέκα άτομα το πολύ και στη Βόρεια Γιουτλάνδη υπάρχουν περιορισμοί στην κινητικότητα μεταξύ των δήμων σύμφωνα με τις περιπτώσεις COVID ανά εβδομάδα.

 Εσθονια  – Δεν υπάρχουν περιορισμοί.

 Φινλανδία – Χωρίς περιορισμούς. Ωστόσο, υπάρχουν προτάσεις στη Φινλανδία για να διατηρήσετε μια ασφαλή απόσταση.

 Στη Γαλλία, το κυνήγι περιορίζεται σε αγριογούρουνο, ζαρκάδια, ελάφια και είδη που μπορούν να προκαλέσουν ζημιές: κουνέλια και περιστέρια. Οι άδειες εκδίδονται σε επίπεδο περιφερειακών γραφείων.

 Γερμανία – Στη Γερμανία, υπάρχουν περιορισμοί στο κυνήγι  με πολλούς συμμετέχοντες. Οι δασικές διοικήσεις έχουν ακυρώσει όλα τα κυνήγια επισκεπτών. Τα κυνήγια εκτός από αγριόχοιρο και ελάφια περιορίζονται σε δέκα συμμετέχοντες κατ ‘ανώτατο όριο. Οι κανόνες ενδέχεται να διαφέρουν μεταξύ των ομοσπονδιακών πολιτειών και ενδέχεται να υπάρχει περαιτέρω περιορισμός.

 Στην Ελλάδα, το κυνήγι δεν απαγορεύεται, αλλά δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος αναμένεται να αποσαφηνίσει στην επόμενη υπουργική συνάντηση. Πολλά μέλη του Κοινοβουλίου και της κυβέρνησης ζήτησαν να συνεχίσουν το κυνήγι ως δραστηριότητα που δεν επηρεάζει την εξάπλωση του ιού.

 Στην Ουγγαρία υπάρχει αυστηρός αποκλεισμός μεταξύ 20:00 και 5:00 για τον άμαχο πληθυσμό. Εξαιρέσεις αφορούν δραστηριότητες εργασίας, μετακινήσεις εργασίας και σπιτιού. Σε αυτήν την περίπτωση η κυνηγετική δραστηριότητα επιτρέπεται για κυνηγούς μεταξύ 5:00 και 20:00 και επαγγελματίες κυνηγοί επιτρέπεται να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς χρονικούς περιορισμούς. Απαγορεύεται κάθε είδους συγκεντρωση 

 Ισλανδία-Υπάρχουν περιορισμοί κίνησης μεταξύ περιοχών που περιορίζουν την πρόσβαση σε χώρους κυνηγιού για το κυνήγι λευκών πέρδικων και οι κυνηγοί ενθαρρύνονται να μείνουν στο σπίτι. Ισχυρή διαμάχη καθώς οι άνθρωποι ενθαρρύνονται να κάνουν πεζοπορία στην υπέροχη φύση της Ισλανδίας! Η Ισλανδική Ένωση Κυνηγιού το περασμένο Σαββατοκύριακο αντιτάχθηκε σε αυτή τη διάκριση εναντίον υπαίθριων δραστηριοτήτων και μια ισχυρή διαμάχη με αντίκες, βίγκαν και ανθρώπους που φοβούνται το COVID-19 σε μέσα ενημέρωσης που ισχυρίζονται ότι οι κυνηγοί δεν ενδιαφέρονται για τη δημόσια υγεία των κυνηγών. Τέλος, ο επικεφαλής της δημόσιας υγείας έπρεπε να εκδώσει μια δήλωση στην εθνική τηλεόραση ότι οι κυνηγοί είχαν την τάση να μολύνουν άλλους επειδή το κυνήγι λευκών πέρδικων ασκείται σε υψίπεδα σε απόσταση τουλάχιστον 4-500 μέτρων από τους κυνηγούς.

 Ιρλανδία – Απαγορεύεται το κυνήγι στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, μόνο ο έλεγχος επιβλαβών όπως (κοράκια, περιστέρια, αλεπούδες) έχει προγραμματιστεί να κλείσει έως την 1η Δεκεμβρίου τουλάχιστον.

 Η Ιταλία χωρίζεται σε 3 ομάδες περιοχών: κόκκινο, πορτοκαλί και κίτρινο. Στα κίτρινα δεν υπάρχει κανένας περιορισμός, σε πορτοκαλί το κυνήγι επιτρέπεται μόνο σε κατοίκους δήμους, τα κόκκινα δεν επιτρέπονται, εκτός από ορισμένες περιφερειακές εξαιρέσεις για τον έλεγχο της άγριας πανίδας.

 Λεττονια  – Το κυνήγι είναι απαραίτητη υπηρεσία και δεν υπόκειται σε περιορισμούς κατά τη διάρκεια του Covid-19. Κατά τη διάρκεια του κυνηγιού, οι κυνηγοί πρέπει να συμμορφώνονται με όλα τα πρότυπα βιοασφάλειας.

 Λιθουανία – Δεν υπάρχει επίσημη απαγόρευση κυνηγιού, εκτός από το κυνήγι σε ομάδες έως 5 ατόμων, αλλά η σύσταση είναι να σταματήσετε το κυνήγι, επειδή η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή.

 Λουξεμβούργο – Επιτρέπονται δραστηριότητες κυνηγιού, αλλά απαιτούνται προληπτικά μέτρα:

* φορέστε μάσκα και λάβετε σταθερές θέσεις

* παρατηρήστε μια ελάχιστη απόσταση δύο μέτρων.

* φορώντας μάσκα, υποχρεωτική ανά πάσα στιγμή.

Υποχρέωση του μητρώου των συμμετεχόντων που συμμετέχουν στο κυνήγι που καταγράφεται για λόγους υγείας, φυλάσσονται για 14 ημέρες (μέγιστος χρόνος επώασης για μόλυνση).

 Μάλτα – Χωρίς περιορισμούς.

 Μαυροβούνιο – Δεν υπάρχει ειδικός περιορισμός κυνηγιού στο Μαυροβούνιο, αλλά υπάρχουν γενικοί κανόνες και περιορισμοί σχετικά με τη διατήρηση της σωματικής και κοινωνικής απόστασης.

 Ολλανδία – Μερικοί περιορισμοί. Το κυνήγι επιτρέπεται το πολύ σε 2 άτομα ή μέλη της ίδιας οικογένειας.

 Νορβηγια  – Χωρίς περιορισμούς. Η γενική σύσταση είναι να αποφύγετε συναντήσεις με περισσότερα από 5 άτομα (ιδιωτική κατοικία) ή 20 άτομα δημόσια.

 Πολωνία – Ατομικά κυνήγι – χωρίς περιορισμούς. Υπάρχουν όρια για την κυνηγετική περίοδο που θα απαγορεύονται από τις 24.10

 Πορτογαλία – Στις 7 Νοεμβρίου κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε 121 από τις 170 περιοχές στην Πορτογαλία (ακόμη και το επόμενο Σαββατοκύριακο, το κυνήγι απαγορεύεται για όλα τα είδη εκτός από τις δασικές περιοχές. Το κυνήγι απαγορεύεται στη μισή χώρα.

 Ρουμανία – Το κυνήγι στη Ρουμανία επιτρέπεται με κάποιο περιορισμό. Το πολύ δέκα ανά ομαδα. Επιτρέπεται το ατομικό κυνήγι.

 Σερβία – Λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση στη Σερβία, προς το παρόν δεν υπάρχει περιορισμός κυνηγιού. Είναι πιθανό να πηγαίνετε κυνήγι ως συνήθως, αλλά με όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη του COVID-19 που πρέπει να σέβονται οι κυνηγοί.

 Σλοβακια  – Επιτρέπεται το κυνήγι με ιδιαίτερη προσοχή στα μέτρα υγιεινής (απολύμανση, μάσκα προσώπου, ελάχιστη απόσταση 2 m). Κάθε συμμετέχων πρέπει να εγγραφεί από τον Διοργανωτή.

 Σλοβενία ​​- Δεν υπάρχουν περιορισμοί.

 Ισπανία – Επιτρέπεται το κυνήγι, αλλά μόνο στην περιοχή που ανήκει. Απαγορεύεται η μετακίνηση μεταξύ περιοχών. Επιπλέον, κάθε περιοχή έχει διαφορετικούς νόμους για το κυνήγι. Αυτό δημιουργεί σύγχυση και νομική αβεβαιότητα για τους κυνηγούς. Η RFEC εργάζεται για να κηρύξει το κυνήγι ′ ′ απαραίτητη δραστηριότητα “.

 Σουηδια – Δεν υπάρχουν περιορισμοί. Σας προσκαλούμε όμως να τηρείτε τους κανόνες ασφαλείας.

 Ελβετία – Το κυνήγι της Ελβετίας ρυθμίζεται βάσει 26 διαφορετικών καντονιών. Κάποιοι απαγόρευσαν το κυνήγι στο σύνολό του και κάποιοι το επέτρεψαν. Στην κοντινή γαλλική περιοχή της Αλσατίας, το κυνήγι απαγορεύεται επί του παρόντος, αλλά θα μπορούσε να ξανανοίξει σύντομα το κυνήγι αγριόχοιρου.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει διαφοροποιημένο περιορισμό ανάλογα με την τοπική αυτοδιοίκηση. Υπάρχει μια στάση για τη δραστηριότητα κυνηγιού από τις 5 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου, εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά. Επιτρέπεται. Βασικός έλεγχος των παρασίτων πουλιών και θηλαστικών για την προστασία των καλλιεργειών ή των ζώων.

loading...