Κώστα  Δημ  Χρονόπουλου  

(Αρθρογράφου –Σχολιογράφου)

Η τελευταία ….κορωνοιογενής  συζήτηση στη Βουλή, προφανώς και δεν αξίζει σχολιασμού και ενασχόλησης. Μια από τα ίδια. Παράδειγμα προς αποφυγή. Υπήρξε όμως και κάτι θετικό. Ο κος Αρχηγός της «Ελληνικής Λύσης» ανέδειξε κάτι το οποίο –κατά την προσωπική μου εκτίμηση – είναι σημαντικό. Ο κος Βελόπουλος αναφέρθηκε στο φαινόμενο της επιλεκτικής  παρουσίας  ορισμένων Αρχηγών, οι οποίοι αποχωρούν,  ή δεν παρίστανται,  όταν ομιλεί άλλος Αρχηγός που δεν τους είναι αρεστός. Άριστα  έπραξε. Το χάρηκα ιδιαιτέρως. 

Στο παρελθόν έχω ασχοληθεί με το ζήτημα. Μεταξύ άλλων τόνιζα πως: Είναι ανεπίτρεπτη, αντιαισθητική, αντικοινοβουλευτική, αγενέστατη και περιφρονητική αυτή η πρακτική. 

Όλοι οι Αρχηγοί είναι ισότιμοι –κοινοβουλευτικά – και υποχρεωμένοι να συμμετέχουν, «συνομιλούντες» και ανεχόμενοι την παρουσία αλλήλων. Αλλιώς δεν έχει νόημα η προσέλευση τους στην Βουλή. 

Ασφαλώς και κάποιος δικαιούται – λόγω επείγουσας σωματικής ανάγκης του- να φύγει για λίγο κατά την διάρκεια της ομιλίας άλλου Αρχηγού. (Σ.Σ Με την ευκαιρία, μήπως θα πρέπει να γίνονται ολιγόλεπτα, ενδιάμεσα των ομιλιών, διαλείμματα; Αυτή η πολύωρη , συνεχής ροή δεν αντέχεται).

Επιπρόσθετα είχα αναφερθεί και σε μια άλλη παράμετρο που καλά κρατεί εδώ και δεκαετίες. 

Ο εκάστοτε Κυβερνήτης ανταλλάσει –κατ’ επιλογή –πυρά κατ’ αποκλειστικότητα με τον ηγέτη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αγνοώντας επιδεικτικά και απαράδεκτα τους ηγέτες των άλλων κομμάτων. Αποφεύγει να τους απαντά, ωσάν να μην υπάρχουν ή ωσάν ποτέ να μην μίλησαν (;).

Είχα μάλιστα απορήσει πως το –κατά καιρούς-μικρότερα κόμματα (ελάσσονος Αντιπολιτεύσεως) ανέχονται αυτή την υποτίμησή τους. (Σ.Σ Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εξαίρω την χρησιμότητα της επισήμανσης από επίσημα χείλη στο Κοινοβούλιο του κου Αρχηγού της «Ελληνικής Λύσης». 

Αν συνεχιστεί αυτή η τακτική, θα πρότεινα την επιδεικτική (συνοδευόμενη και από δήλωση) αποχώρηση,  όχι μόνο της «Ελληνικής Λύσης»,  αλλά και ολόκληρης της «ελάσσονος  Αντιπολιτεύσεως», ώστε να διευκολυνθούν οι δύο μονομάχοι στην κοινοβουλευτική αρένα της αλληλεξόντωσης, χωρίς την παρουσία … κοινοβουλευτικών θεατών!.

ΥΓ Αλήθεια,  αυτή η συνήθεια των  Εθνογονέων  μας, να ερωτά κάποιος κάτι συγκεκριμένο και ο ερωτώμενος να κάνει πως δεν άκουσε, ή να απαντά άλλα αντί άλλων, -εκτρέποντας  αλλού την συζήτηση – θα συνεχιστεί για πολύ καιρό ακόμη; Εκτός και αν θέλουν να επιβεβαιώσουν το πόσο έχουν δίκιο οι νοήμονες πολίτες που δεν τους έχουν σε εκτίμηση. 

 

loading...