Γερμανία: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς – Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και αρκετοί τραυματίες – Ένα βρέφος ανάμεσα στα θύματα – ΒΙΝΤΕΟ

 Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και 15 τραυματίες είναι ο απολογισμός μέχρι στιγμής όταν άνδρας 51 ετών οδήγησε το αυτοκίνητό του εναντίον πλήθους σε κεντρικό πεζόδρομο της πόλης Τρίερ, στην Ρηνανία – Παλατινάτο. Μεταξύ των θυμάτων βρίσκεται και ένα βρέφος, όπως μετέδωσε η Bild. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο δράστης είναι 51 ετών, Γερμανός και κάτοικος της περιοχής και έχει συλληφθεί, ενώ το βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης έχει δημοσιευτεί στα social media. Τα κίνητρα της πράξης του είναι άγνωστα ακόμη, ενώ ο δήμαρχος της πόλης Βόλφραμ Λαιμπε έκανε λόγο ότι ο άνδρας ήταν σε κατάσταση αμόκ. Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας είπε: «Θα πρέπει να ρωτήσουμε τον δράστη και αυτό είναι για την ώρα δύσκολο».

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης οδήγησε εσκεμμένα το μάρκας Range Rover αυτοκίνητό του προς τους ανθρώπους που βρίσκονταν στον πεζόδρομο, ενώ εκινείτο επί σχεδόν ένα χιλιόμετρο με ταχύτητα 70-80 χλμ./ώρα, την οποία δεν ανέκοψε. «Κάποιοι άνθρωποι πετάχτηκαν στον αέρα από τη σύγκρουση», δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες. Η αστυνομία ζήτησε από τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή η οποία ήταν αποκλεισμένοι. Επίσης, σε βίντεο που έρχεται στη δημοσιότητα καταγράφονται στιγμές χάους και πανικού.

loading...