Η Αλβανική κυβέρνηση χτυπά ξανά στη Χιμάρα.

 

Αυτή τη φορά, στο στόχαστρό της βρίσκονται 5 Έλληνες, οι οποίοι καλούνται σε δίκη με την κατηγορία της παράνομης ανέγερσης κατασκευής σε δημόσια περιουσία. 

Η κατηγορία αυτή προέκυψε όταν τοποθετήθηκε μετά από ιδιωτική πρωτοβουλία, τον Απρίλιο του 2020, ένας τεράστιος μεταλλικός σταυρός, ύψους 9 μέτρων, στον χώρο της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής, γνωστής ως Παναγία Αθαλιώτισσα, στη Χιμάρα. 

Η πράξη αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε την αντίδραση ακραίων αλβανικών κύκλων, που βρίσκονται διαρκώς απέναντι σε κάθε τι που θυμίζει Ελλάδα και Χριστιανισμό, παρότι η αναγνωρισμένη ελληνική μειονότητα έχει κάθε δικαίωμα σε τέλεση εθνικών ή θρησκευτικών τελετών.

Οι κατηγορούμενοι κλήθηκαν για ανάκριση, με την αστυνομία να ψάχνει τα σπίτια τους, χωρίς την παρουσία εισαγγελέα ή εισαγγελικής απόφασης, ενώ στη συνέχεια κατέσχεσαν σύμβολα της Ορθοδοξίας που είχαν στα σπίτια τους, καθώς και τα κινητά τους τηλέφωνα. 

Η στρατηγική της κυβέρνησης της Αλβανίας προς την εθνική ελληνική μειονότητα είναι προφανής. Με αφορμή το ύψωμα ενός σταυρού χωρίς άδεια, οι 5 Έλληνες κινδυνεύουν να διωχθούν, αφού η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να εξαντλήσει την αυστηρότητά της και να συνεχίσει τις διαδικασίες δίωξης των κατοίκων αυτών, την ίδια ώρα που στη Χιμάρα, με τη συνδρομή του κρατικού μηχανισμού, «ξεφυτρώνουν» από το πουθενά ξενοδοχεία και πολυτελείς κατοικίες των διαπλεκόμενων.

Πόσες αλησμόνητες πατρίδες θα αφήσουμε να χαθούν; Η Χιμάρα, το Αργυρόκαστρο, οι Άγιοι Σαράντα, περιμένουν τη μέρα της λύτρωσης. Χάσαμε ήδη έναν αδελφό, τον Κωνσταντίνο Κατσίφα, ο οποίος σκοτώθηκε ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου του 2018 από την αλβανική αστυνομία στο χωριό του, στους Βουλιαράτες, έπειτα από την ανύψωση της Ελληνικής Σημαίας, ενόψει της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Χάσαμε και τον Αριστοτέλη Γκούμα το 2010, που σκοτώθηκε από Αλβανούς επειδή επέμενε να ομιλεί Ελληνικά στην επιχείρησή του στη Χιμάρα. Ήρωες σαν τον Κωνσταντίνο και τον Αριστοτέλη, που αρνήθηκαν να υποταχθούν στο αλβανικό καθεστώς και στο ανθελληνικό κράτος τους, μας φωτίζουν τον δρόμο για να συνεχίσουμε τον αγώνα τους. 

Έναν αγώνα που μετατρέπει σε Γολγοθά το αλβανικό κράτος, καταπιέζοντας και τρομοκρατώντας καθημερινά τους κατοίκους των ελληνικών περιοχών της Βορείου Ηπείρου. Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να εμποδίσει τις ενέργειες της Αλβανίας, μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη σε όλους τους Βορειοηπειρώτες.

«Πήραμε τ’ Αργυρόκαστρο 

και πάμε… και πάμε και πάμε παραπέρα 

Τύραννοι δε γλιτώνετε 

Αέρα… αέρα, Αέρα… αέρα»

σχολιο:Τα βάσανα των αδελφών μας Βορειοηπειρωτών δεν έχουν τελειωμό.Το ελληνικό κράτος κοιμάται μακαριως Κρίμα!!!

loading...